Blog: Klára Zakopalová píše z Katovic - pondělí

9. 4. 2013, 18:21
Aktuality 20
Od pondělí je Klára Zakopalová novou českou dvojkou a na turnaji v polských Katovicích si může zajistit premiérový posun do Top 20 žebříčku WTA. Momentálně stále ještě 21. tenistka světa byla v Polsku oslovena, zda by mohla pro web WTA po čas celého týdne přinášet novinky a vytvářet svůj blog z Katovic. Česká tenistka tuto zajímavou nabídku přijala a v první části se rozepsala například i o tom, že počáteční obavy z povrchu v Katovicích, byly zcela zbytečné.
Klára Zakopalová

Ahoj všem! Je to vůbec poprvé, co dělám blog pro web WTA a musím říct, že se na to moc těším. Když mě o to požádali, řekla jsem si, proč ne a okamžitě souhlasila. Doufám, že si tak tento týden společně užijeme.

V poslední době jsem moc spokojená se svými výkony a s tím, jak hraju. V Indian Wells a pak i v Miami jsem hrála moc dobře, porazila jsem dvě hráčky z TOP 20 a na obou turnajích jsem se dostala do čtvrtého kola, což je moc pěkné. Už teď se zase těším na příští rok na tyto turnaje do Ameriky, budu se tam vracet ráda.

Po návratu z Miami jsem měla pár dní volna, které jsem strávila s mojí rodinou. Věnovala jsem se i našim psům a bylo to moc příjemné, prostě jen relax a odpočinek. Pak jsem ale musela zase začít trénovat, protože se blíží další část sezóny. Trénovala jsem na antukových dvorcích a hodně jsem pracovala na pohybu na antuce, což byla asi hlavní část mé přípravy. Je to totiž hodně odlišné od pohybu na tvrdém povrchu.

V sobotu dopoledne jsem se autem s maminkou přesunula do Katovic. Řídila jsem celou cestu, i když měla moje mamka docela strach a byla nervózní. Vždycky si totiž moc užívám to, že zase můžu řídit a nemusím letět letadlem. Někdy ale jezdím docela rychle, což není dobré a já to vím. (smích)

Musím uznat, že polské Katovice jsou moc pěkné město. Je to romantické a historické město, které je podle mého názoru dost podobné naší Praze, což mi vyhovuje.

Před začátkem turnaje jsem někde slyšela, že je tady ta antuka až moc kluzká, což mě trošku zarazilo a bála jsem se toho. Když jsem ale začala trénovat, vše zmizelo a musím říct, že jsem moc spokojená s kvalitou povrchu. Je to moc dobře připravené. Pak když jsem vyhrála první zápas proti Kristýně Plíškové, cítila jsem se perfektně a s povrchem jsem neměla sebemenší problémy.

Když už mluvím o mém prvním zápase, tak to byl opravdu tvrdý oříšek. Kristýna v úvodní sadě skvěle servírovala, takže jsem byla hodně pod tlakem. Naštěstí jsem dokázala vyhrát tie-brejk a to mě nakoplo a dodalo mi to sebevědomí, které mi dovolilo vyhrát ten zápas ve dvou setech.

Je vždycky hodně náročné hrát první zápas na turnaji, na novém povrchu, v novém prostředí. Už teď se ale těším na další utkání!

Děkuji všem za přečtení a dobrou noc!

Klára

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, WTA, Petr Pokorný

Komentáře

20
Přidat komentář
Fandina
A je tam i fotka s pejsky, jsou tam dva a jsou nádherní a také jsem se jí v pondělním blogu na ně ptala. Přinutil mě k tomu tommr ... úsměv

http://www.wtatennis.com/news/article/3138432/title/klaras-katowice-blog-tuesday
Reagovat
Mayo
ona je boží :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to někoho zajímá, tak ještě připomenu, že zítra kromě našich holek bude po delší době na kurtu Jirka Veselý, který už asi definitivně přesedlal na challengery. Tak Jiří, ukaž, že na to máš, držím pěsti.
Reagovat
Fandina
tak to je fajn. Posledně byl nějak nemocný, tak pokud bude OK, věřím, že bude vyhrávat. Jirko pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Me taky zajima...to uz se od toho pocitace fakt nehnu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale Adam dlouho nehrál! Neví někdo, co s ním je?
Reagovat
smazaný uživatel
Teď koukám, že Adam hraje tento týden turnaj Futures v Turecku:
http://www.atpworldtour.com/posting/2013/6227/mds.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli myslíš Adama Pavlaska, tak ten tento týden hraje na futures v Turecku.. V 1. kole ho čeká Tom Farquharson (831), tak snad vyhraje :-))
Reagovat
nouma
Proti Dustovovi no bude hodně zajímavej souboj ale budu Jirkovi fandit. Konečně je na něj i rozumný kurz :D :D Jinak musím vyzdvihnout i Josefa Kovalíka kterej dnes pokořil Srba Pashanskiho jj slovákům se dnes dařilo :D
Reagovat
Fandina
http://www.google.cz/search?q=Kl%C3%A1ra+zakopalova+koukalova&hl=cs&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=l1hkUb6FLYOYtQbqxYGwBw&sqi=2&ved=0CEkQsAQ&biw=1366&bih=675
Reagovat
nouma
Tak ta fotka je moc hezká snad první na které vidím jak se umí hezky usmívat. Je to moc hezká paní a je radost se na ni koukat ale jaksi na kurtu ten úsměv chybí. Na kurtech vypadá pokaždé i když vyhrává jako kdyby ji každej křivdil :D Ale jsme rádi že píše, bude jediná češka co dojde nejdál.
Reagovat
George_Renel
je dobře že jsi sama spokojena se svými výsledky. My, tenisoví fandové jsme také rádi, že jsi na prahu světové dvacítky a těší nás, že plánuješ dopředu. Jen nám někdy vadí, že na tobě ta radost není vidět :-))).
Reagovat
Frick
Máte někdo fotky z doby začátku kariéry? 2000 - 2003?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtnphotos.com/showphoto.php/photo/21503
http://www.photosport.com/tennis/indianwells/2003/200380.htm
cely forum o Klare Koukalovy:
http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=161091
a trochu novejsi, ale taky pomerne starsi fotky:
http://photobucket.com/images/Klara+Zakopalova?page=1
Reagovat
Fandina
se mi líbí. Koukám, že Klárka s Renatou Voráčovou už jsou ve druhém kole. Tak držím palce dojděte co nejdál i Klárko v singlu. Pojď!
Reagovat
Fandina
dodatek ... Klárka s Renatou spolu hrají debl a jsou ve druhém kole.
Reagovat
carolyn
Našla jsem fotky, které sice nesouvisí s článkem, ale tak pro zajímavost...
Tenisti vytvářejí obrazy pro nadaci na pomoc dětem
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.368299916540175.71992.364438820259618&type=3
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíte, jak se umí Klárka hezky usmívat. :)
Reagovat
Frozen99
Příjemné a zajímavé počtení :) Doufám, že půjdeš dál a dočkáme se tak dalšího příspěvku ;)
Reagovat
carolyn
http://www.wtatennis.com/news/article/3137493/title/klaras-katowice-blog-monday
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist