Bob Bryan se vrací po operaci kyčle a uvažuje: Pro Murrayho je to asi poslední možnost

16. 1. 2019, 11:40
Aktuality 1
Obnovená spolupráce tenisových dvojčat Bryanových znovu funguje. Čtyřicetiletí Američané se po dlouhé pauze zaviněné květnovým zraněním Boba dali znovu dohromady a na Australian Open vykročili už za 17. grandslamovým titulem. I když na postup do druhého kola čtyřhry se dnes v Melbourne nejúspěšnější pár historie hodně nadřel.
Profily hráčů
bratři Bob a Mike Bryanovi

Bob Bryan si poranil v květnu kyčel a od té doby sledoval, jak si jeho bratr Mike úspěšně vede s Jackem Sockem. Vyhráli Wimbledon, US Open i deblovou soutěž na Turnaji mistrů. Novou sezonu už ale začali bratři opět společně a v Aucklandu došli do semifinále.

Grandslam v Melbourne, který společně ovládli šestkrát a naposledy v roce 2013, zahájili vybojovaným vítězstvím dvakrát 7-6 nad Australany Alexem Boltem a Marcem Polmansem. Ve druhém kole držitele řady tenisových rekordů čeká francouzsko-německá dvojice Adrian Mannarino a Andreas Mies.

V srpnu se Bob Bryan rozhodl pro operaci kyčle, i proto naléhá na Andyho Murrayho, aby se nebál a rozhodl se pro další zákrok. Britský singlista se ani rok po operaci nemůže tenisu naplno věnovat a v pondělí hrál podle svých slov na Australian Open naposledy. Možná i v celé kariéře.

Jednatřicetiletý Murray se v nejbližších dnech rozhodne, zda bude v nadcházejících pěti měsících odpočívat a na začátku léta se ve Wimbledonu rozloučí s kariérou, nebo ještě půjde do jedné velké operace, která by mu měla zajistit normální fungování v životě a dát i teoretickou naději na návrat na kurty.

"Říkal jsem mu, že po operaci se cítím dobře, i co se týká kvality života. Ještě nejsem stoprocentní, protože od operace uplynulo pět měsíců. Doktoři říkali, že to potrvá tak sedm osm měsíců. Proto mu nemůžu poskytnout záruku, že mu další operace pomůže. Ale obávám se, že je to pro něj poslední možnost," řekl Bob Bryan.

Stejně jako Murray nemohl spát nebo chodit. "Teď už si zase můžu i hrát s dětmi. Je frustrující, když tyhle věci nejdou," řekl Bryan. Je si vědom, že dvouhra a čtyřhra se výrazně liší. "Je to něco jiného, oni se ničí čtyři hodiny na kurtu. Takže těžko říct, jestli by to jeho kyčel vydržela," dodal majitel 23 grandslamových titulů. K šestnácti s bratrem jich přidal sedm v mixu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Padme
Nevíte někdo, jakou přesně má diagnózu?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist