Bogomolov by mohl hrát Davis Cup za rodné Rusko

19. 10. 2011, 14:21
Aktuality 6
Návrat k rodným kořenům možná čeká 37. hráče světa Alexe Bogomolova. Rodák z Moskvy reprezentující Spojené státy by se v budoucnu mohl stát opět Rusem a reprezentovat k radosti svého otce v Davis Cupu.
Profily hráčů
Alex Bogomolov Jr.

"Dosud jsem o tom nepřemýšlel, ale pokud dostanu konkrétní nabídku hrát za Rusko, budu o tom vážně uvažovat," citoval Bogomolova deník Gazeta. "Musel bych to konzultovat se svou rodinou a se svým týmem, než bych se rozhodl," řekl.

Osmadvacetiletý Bogomolov se narodil v Moskvě a jeho otcem je uznávaný tenisový trenér Alexander Bogomolov, který mimo jiné vedl Jevgenije Kafelnikova a Andreje Medveděva. V roce 1992 začal Bogomolov starší pracovat jako kouč v tenisovém klubu Montana v Miami a Alex už v Americe zůstal.

Šéf ruského tenisu Šamil Tarpiščev, který je zároveň daviscupovým i fedcupovým kapitánem, ruským médiím řekl, že by Bogomolov mohl týmu pomoci. "Mluvil jsem o tom s Alexovým otcem, který mi řekl, že sní o tom, aby jeho syn hrál za Rusko. Ale jedinou osobou, která se může rozhodnout, je Alex sám," řekl Tarpiščev.

Aktuálně 37. hráč světa Bogomolov by mohl být podle žebříčku ATP ruskou dvojkou. Za USA dosud v Davis Cupu nikdy nenastoupil, jelikož se do týmu nedostal.

pva, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tarpiščev mluvil s jeho otcem,ale zatim nemluvil přimo s nim. To naznačil, hlavně Alex je davno američan s ruskym jmenem. Jinak hrač je to zvlaštni, ničim radoby nevynika, ale tuto sezonu ma prostě dobre vysledky. Skromny, dlouho nevyrazny v mladi velky talent. Rusko momentalně nema žadnou silnou špičku, Safin je pryč, Davydenko je po navratu nevyrovnanej, Tursunov je po zraněni,ale podle mě je nejsilnějši ze všech ostatnich a Andreev rok od roku horši a horši. Mladši hrači jsou jen max chalenger. Tarpščev je znamy strateg, tak kalkuluje jak muže.
Reagovat
smazaný uživatel
A Južnyj je vzduch?
Reagovat
smazaný uživatel
hehe, tak ted jsi mě dostal a ja vlastně sebe:) Miša je držak:) Pardon. Ikdyž před nějakou dobou řikal, že chce uvolnit misto mladym.. Prostě uvidime jak vše dopadne a omlouvam se za takovou chybku:)
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, ale jinak máš pravdu. Je to teď v Rusku hodně slabé, oproti ženám neuvěřtielný rozdíl.
Reagovat
hatatytla
To by si opravdu pomohli, já nechápu jak se tento hráč mohl dostat poměrně tak vysoko, tenisově ničím moc nevyniká. Ale v Americe jisté výsledky má, je sympatický skromným vystupováním.
Reagovat
misoSK
konkretnu ponuku? to zas mu ide o peniaze? tak bud sa citim byt Rus a chcem svoju vlast reprezentovat alebo nie...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist