Bogotá: Čtvrtfinále po 3 letech bez nasazených hráček

17. 2. 2012, 11:55
Aktuality 0
WTA BOGOTÁ - Již tak slabě obsazený turnaj WTA v Bogotě bude mít překvapivou vítězku, neboť ani jedna z osmi nasazených hráček se na kolumbijské antuce nedostala dál než do 2. kola. Ve čtvrtek v něm skončila také nasazená jednička Marina Erakovicová, jež nestačila na Rumunku Gallovitsovou, a pětka Gisela Dulková z Argentiny, která podlehla Rusce Panovové.
Marina Erakovicová

Čtvrtfinálové dvojice? Jaroslava Švedovová - Timea Babosová, Edina Gallovitsová-Hallová - Mariana Duqueová-Marinová, Alexandera Panovová - Karin Knappová a Paula Ormaecheaová - Lara Arruabarrenaová-Vecinová. Šest hráček ze zméněné osmičky si na okruhu WTA ještě nikdy nezahrálo ve finále, některé jsou dokonce poprvé ve čtvrtfinále, pouze Švedovová a Duqueová-Marinová mají na kontě po jednom titulu.

Do kolumbijské Bógoty světová špička obvykle nemíří a šanci na úspěch tak mají neobvyklá jména ze spodních pater žebříčku. Letos se soutěž už po dvou kolech vyčistila od nasazených hráček a nejvýše postavenou v tenistkou v žebříčku (118.) zůstala Alexandra Panovová. Dvaadvacetiletá Ruska ve čtvrtek zařídila vyřazení nasazené pětky Gisely Dulkové, kterou porazila 7-5 6-2.

"Hrát v těchto podmínkách je pro všechny těžké. Je to tu o hře nervů. Kdo najde způsob, jak dostat míček přes síť a trefit se do kurtu, vyhrává," reagovala Panovová na podnebí. Hraje se totiž ve výšce zhruba 2500 metrzů nad mořem. 

"Dnes jsem neodehrála jeden ze svých nejlepších zápasů v této nadmořské výšce. Nemohla jsem se dostat do rytmu," komentovala zklamaná Dulková. "Ale myslím, že ona (Panovová) hrála skvělý zápas. Má mé uznání, vyhrát si zasloužila," dodala Jihoameričanka.

Jen o pár minut déle se ve hře udržela jednička - 56. tenistka světa - Marina Erakovičová. Novozélanďanka nestačila na Rumunku Edinu Gallovitsovou a turnaj pro nasazené definitivně skončil.  

Naposledy se hrálo čtvrtfinále turnaje WTA v roce 2009 v Hobartu, kde se tehdy v českém finále vyhrála Petra Kvitová nad Ivetou Benešovou.

Sedmadvacetiletá Gallovitsová, jež od podzimu 2010 prohrála 10 z 12 zápasů v hlavních soutěžích turnajů WTA, se tak po roce a půl dočkala dvou výher v řadě. Nyní ji čeká místní rodačka a šampionka z roku 2010 Duqueová-Marinová.

Poprvé si ve čtvrtfinále zahraje devatenáctiletá Argentinka Paula Ormaecheaová. Talentovaná Jihoameričanka ve 2. kole zdolala o 13 let starší Slovinku Petru Rampreovou 6-4 3-6 7-6 a se svou vrstevnicí Španělkou Arruabarrenaovou-Vecinovou, pro kterou to bude rovněž premiérové čtvrtfinále, si zahraje o semifinále.

- WTA INTERNATIONAL BOGOTÁ -
(Kolumbie, antuka, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (16. 02. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Gallovitsová (Rum.) - Erakovicová (1-N. Zél.) 6-4 6-4
Panovová (Rus.) - Dulková (5-Arg.) 7-5 6-2
Knappová (It.) - Castaňová (Kol.) 6-3 2-6 6-2
Ormaecheaová (Arg.) - Rampreová (Slovin.) 6-4 3-6 7-6(4)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Birnerová/Panovová (1-ČR/Rus.) - Aurouxová/Irigoyenová (Arg.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist