Boj o Turnaj mistrů: Davyděnko letí do Londýna, Verdasco musí čekat

12. 11. 2009, 14:17
Aktuality 8
Dramatická bitva o Turnaj mistrů vrcholí a ve hře už je jediná vstupenka. Z pětice tenistů, kteří po včerejšku měli šanci v Londýně hrát, si dnes situaci zkomplikoval svou porážkou Nikolaj Davyděnko. Toho ale následně poslala do Londýna prohra Fernanda Verdaska, který nyní musí čekat na výsledky tří svých soupeřů.
Nikolaj Davyděnko

Vítěz pařížského turnaje Masters z roku 2006 Nikolaj Davyděnko si mohl účast na Turnaji mistrů zajistit postupem do čtvrtfinále. To se mu ale nepodařilo, už ve třetím kole ho dnes vyřadil jeho konkurent v boji o Londýn Robin Söderling.

Švédský tenista musí v Paříži postoupit do finále, aby mohl vůbec pomýšlet, že si na letošním závěrečném podniku sezony zahraje. Za postupem dnes odstartoval lépe, když v úvodním setu sebral brzy ruskému soupeři podání a sám přitom při svém servisu nezaváhal.

Davyděnko se v důležitém utkání nevzdal, ve druhém setu už Söderlingovi nedal při svém podání příliš šancí a díky svému prvnímu brejku v zápase si vynutil třetí sadu. V té si oba tenisté drželi své servisy, dokud Davyděnko nenabídl soupeři dva mečboly. Söderling svou šanci využil a po dvou hodinách zvítězil 6-3 3-6 6-4.

Rusa zachránil Verdasco
Davyděnko v té chvíli nemohl pro svůj postup nic dělat a musel se jen spolehnout, že některý z jeho soupeřů klopýtne. A to se také o pár hodin později stalo. Španěl Fernando Verdasco měl v boji o prestižní podnik po ruském hráči nejlepší výchozí pozici, byl na 8. místě. Svou výhodu ale ztratil, když nezvládl dnešní zápas s Chorvatem Marinem Čiličem.

Paradoxně to byl právě Verdasco, který svým předešlým vítězstvím nad Italem Seppim sebral Čiličovi - a také Radku Štěpánkovi - šanci zahrát si na Turnaji mistrů. A Chorvat mu to dnes oplatil: první set sice prohrál, ale díky přesnější hře se udržel ve hře. Zápas rozhodl sedmý game třetího setu, v němž Čilič podruhé v utkání sebral Verdaskovi servis. Sám soupeři možnost k brejku už nenabídl a při svém podání proměnil třetí mečbol.

Španělský tenista si tak cestu do Londýna hodně zkomplikoval. Musí nyní čekat na výsledky svých soupeřů, kterým se dnes dařilo. Vyřadit ho může Davyděnkův přemožitel Söderling nebo Chilan Fernando Gonzalez, pokud někdo z nich postoupí do finále, nebo Jo-Wilfried Tsonga, pokud obhájí loňský titul.

Gonzaleze teprve čeká dnešní zápas s Argentincem Juanem-Martinem del Potrem, zato Tsonga už má svůj zápas za sebou. Na postup do čtvrtfinále příliš nenadřel, nastoupil proti němu totiž krajan Gilles Simon, který si v předešlém utkání s Chorvatem Ljubičičem poranil koleno, jež ho dnes viditelně limitovalo. Tradičně mnohem útočnější Tsonga neměl s hůře se pohybujícím Simonem, který při jeho podání vyhrál pouhé čtyři výměny, větší problémy a za pouhých 53 minut zvítězil 6-2 6-3. 

Výsledky - Paříž - Masters (tvrdý povrch, dotace 2,750.000 eur):

Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (3-Srb.) - Clement (Fr.) 6:2, 6:2, Söderling (9-Švéd.) - Davyděnko (6-Rus.) 6:3, 3:6, 6:4, Čilič (Chor.) - Verdasco (7-Šp.) 3:6, 6:3, 6:4, Tsonga (8-Fr.) - Simon (11-Fr.) 6:2, 6:3, Monfils (15-Fr.) - Benneteau (Fr.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák
, Mertiňák (8-ČR/SR)- Kerr, Parrott (Austr./USA) 6:2, 6:4.

 

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
nepochopím jedno, jak može byť Andy taký biely, okej je Brit :D ale aj tak, nechodí dosť po svete, a teplých kontinentoch kde sa dá opaliť? :D ved vyzera jak zombie
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm me se zda normalní
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš teraz pravdu jak.... no :) teraz som ho extra sledovala lebo inak si ho moc nevšímam.. ale ako čaká na podanie aké robí ksichty a tie zuby a vlasy a tie nohy.. taká palička je z neho.. okrasa :D hlavneze má svaly pravda.... :-I
Reagovat
smazaný uživatel
Jéé, někomu se třeba vybledliny líběj. (třeba mně). Ty si fandi třeba Tsongovi :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Sonderling, Gaonzalez a Tsonga prohrát.. ale vokamžite!
Reagovat
smazaný uživatel
To ale od tebe není moc nice, nicy...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
hehe... zvykaj si .P ale ňi.... ja len, že Fernando si to zaslúži.. neska to posral.. a to tak pekne hral.. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Robine, prosím, dej to!!!! Jedno místo je ještě ve hře!!!! Verda to nezvládl, takl ty musíš, pojď!!!:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist