Bolelli v Marseille vyřadil Raonice a zlomil rekord. Gulbis titul neobhájí

19. 2. 2015, 17:37
Aktuality 48
Turnaj v Marseille se už ve druhém kole dočkal svého největšího překvapení. Nejvýše nasazený Milos Raonic v něm nestačil na Itala Bolelliho, který si ve svých 29 letech připsal první výhru nad soupeřem z elitní světové desítky. Skončil i obhájce titul uErnests Gulbis, který stále čeká na první výhru v sezoně.
Milos Raonic

Aktuálně 53. hráč světa Simone Bolelli má po dnešku k oslavám hned dvojí důvod. Nejen že v Marseille vyřadil nasazenou jedničku Milose Raonice a postoupil do čtvrtfinále, navíc tím ukončil svou černou sérii, která je v tzv. otevřené éře tenisu rekordní. Ital prohrál s hráči z nejlepší světové desítky 35 zápasů v řadě a po dnešku si bilanci s nimi vylepšil na 1-35.

První důležitý krok k nejcennějšímu vítězství v kariéře dnes Bolelli udělal v závěru vyrovnaného prvního setu, kdy nejprve sebral vyhlášenému servismanovi podání a v další hře odvrátil dva brejkboly a sadu vyhrál 6-4. Ztraceným setem vstoupil Kanaďan i do svého předchozího turnaje v Rotterdamu, kde nakonec došel do semifinále, a i dnes začal zápas otáčet.

Ve druhém dějství si Raonic všechny servisy pohlídal, ve čtvrtém gamu konečně sebral soupeři jeho podání a vynutil si třetí set. V něm už diváci žádný brejk neviděli, a tak se muselo rozhodnout ve zkrácené hře; Ital v ní od stavu stavu 4-3 vyhrál tři výměny v řadě a navzdory 21 esům favorizovaného soupeře zvítězil 6-4 3-6 a 7-6.

"Bylo tam hodně vyrovnaných gamů, ale já nedokázal využít své šance. Sice jsem čím dál lépe servíroval, ale on zabral vždy, kdy to bylo nejvíc důležité," komentoval Raonic.

Před Bolellim drželi rekord v čekání na první skalp hráče Top 10 Nicolás Almagro a Andreas Seppi, kteří uspěli až na 26. pokus. Španěl v Davis Cupu roce 2012 porazil Johna Isnera, Ital se životní výhry dočkal minulý měsíc na Australian Open, když porazil Rogera Federera.

O první semifinále od května 2008 se Bolelli, který letos s krajanem Fogninim vyhrál čtyřhru na Australian Open, utká s domácí nasazenou sedmičkou Gaëlem Monfilsem. Ten se v Marseille mezi kvarteto nejlepších ještě nikdy nedostal.

Na prvním soupeři ztroskotal také třetí nasazený Ernests Gulbis. Lotyšský obhájce titulu podlehl 3-6 4-6 Francouzi Jeremymu Chardymu a ani na čtvrtý pokus se tak nedočkal své první výhry v sezoně.

Ze hry o titul už je také šestý nasazený David Goffin. Belgický tenista vzdal utkání s Dominikem Thiemem za stavu 1-5 kvůli problémům se žebry. Rakouského mladíka ve čtvrtfinále čeká Španěla Roberto Bautista.

Z favoritů dnes nezaváhal pouze Stan Wawrinka. Druhý nasazený Švýcar porazil snadno po hodině hry 6-2 6-3 svého kamaráda a domácí naději Benoita Paireho, s nímž vyhrál čtvrtý z pěti vzájemných duelů. O postup do semifinále si Wawrinka zahraje s Ukrajincem Stachovským.

Pozici nasazeného hráče potvrdil ještě Gilles Simon. Šampion z roku 2007 zdolal ve třech setech 6-2 3-6 6-3 osmnáctiletého Chorvata Bornu Čoriče. Ve čtvrtfinále se střetne s krajanem Chardym.

Výsledky - Marseille (tvrdý povrch, dotace 632.840 eur):
Dvouhra - osmifinále:
Bolelli (It.) - Raonic (1-Kan.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:3)
Wawrinka (2-Švýc.) - Paire (Fr.) 6:2, 6:3
Chardy (Fr.) - Gulbis (3-Lot.) 6:3, 6:4
Simon (5-Fr.) - Čorič (Chorv.) 6-2 3-6 6-3
Thiem (Rak.) - Goffin (6-Belg.) 5:1 skreč
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Rosol, Thiem (ČR/Rak.) - Golubjov, Istomin (Kaz./Uzb.) 4:6, 6:4, 10:8.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

48
Přidat komentář
gigin
Val to!!
Reagovat
gigin
Takže včera totální hrůza. FH úplně v péčku, to jsem neviděl ani ve filmu. Teď už opravdu začíná být situace vážná. Včera tam seděl aj starý Ainars a viděl to na vlastní bulvy. Doufám, že mu to stačilo, vyčlení pořádnou bankovku a najde nového trenéra. Bresnik dal Erniemu moc, ale už je to vyčpělé. Navíc, ruku na srdce, pro Gunthera bude teď priorita spíš Domi. Jak jsme vše s Mutem konzultovali, tak ten navrhuje, aby Génia začal trénovat Gonzáles, že ten měl vynikající FH... Já jsem pro jakoukoliv změnu. Otázka je, kdo takovou poruchu bude chtít trénovat...
Zůstávám stále věrný, budu tlačit o dušu, ale strašně si přeju, aby mu s tím někdo pomohl. Toto je fakt prostě šílenost. Ano, on tvrdí, že potřebuje k dobrému výkonu confidence, ale aby ju nechytl až někde zase v kvaldách challengerů... nic noc, uvidíme...
Reagovat
gigin
A return teda ještě.
A taky mi přijde, že už je nějaký klidný. Rakety nerozbíjí, nevzteká se. Zlepšil chování, zhoršil hru. Vždycky je něco za něco...
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň mu zůstal ten nejlepší BH :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No mozna by je zase mel zacit rozbijet...treba mu to pomaha,,,

Ja zase budu tlacit tebe, aby ti to vydrzelo a s tim Erniem vyslo!!!
Bez Tebe bychom byli tady uplne ochuzeni, a ani nevedeli, co se mimo tu "proflaklou" ctyrku deje,,,dobre zes od Noldy odesel,,,
co chces jeste takovemu hraci dat,,,"i moje mama je na kurtu zajimavejsi",,,na fandeni;)

Jinak k tomu FH, tam to je fakt drsny gigine, vsiml jsem si, ze si na to stvoril navyk, dokonce v uplne extremnich situaci, jasne to nema sanci pouzit, ale furt tu ruku tam strka,,,, na druhou stranu kdo vi, treba na antuce to nejaky vyznam muze mit,,,to jeho letadlo,,,ale jestli, tak spis proti slajsum,,,

Ono my se pochopitelne smejeme, ale pamatuji jak nejakej sved ve skocich zacal pouzivat to "Vecko" Kazdy z toho mel bzundu, ze to je magor, jako ze vecko ano, jako ptaci, ze jo, jenze tak nejak opacne, ,,,hele a koukni dneska?!!!

To letadlo, ktere provadi,,,kdo vi,,,treba v blizke budoucnosti,,,pokud mic bude letet JEN po slajsu,,,tak to zacnou teniste vyuzivat,,,mozna v jinych modifikacich,,,ale to by znamenalo mit vylozene dva FH!!! Proste vic plasticky mysleni...takze jak rikam, bzundu z toho ted mame,,,ale ne jednou sportovni historii tihle "magori" prepisovali...ikdyz tady fakt nevim,,,

V KAZDEM PRIPADE DRZIM TOBE S LABUTI MOC PALCE !!!!
---------------------------------------------------
Reagovat
gigin
tom: Ty si běž raději zahrát s Můrou Playstation, tvl :))
Vuk: Díky moc.. prosím tě, když jukneš na starší videa, tak ten FH byl v pohodě, dokonce by se dalo říct, že lepší jak BH. Toto se děje až poslední dobou.
Reagovat
Matti
Pamatuješ dobře. Byl to Bokloev a teď by se švédům ve Falunu na MS moc hodil.
Reagovat
Matti
A ty se neboj, však on se ti Gulba vzpamatuje.
Reagovat
janek_da
Vynalezl ho Polák, kdo jiný :)
http://en.wikipedia.org/wiki/V-style

Pak jím skákal Malec. Boeklev se přidal, byl mladší :)
Reagovat
babolat.cz
Malec na to doplácel, strhávali mu neskutečně hodně bodů za ten styl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je zajimave;)
Nekdy priste neco o tom, kdo vynalezl sterace, kancelarskou sponku, otacivou zidlicku a odpruzeni v autech;D)))
,,,taky takovy "cimrmanovsky" polak;)
Reagovat
smazaný uživatel
...a ted uz fakt valim;)
Reagovat
mrafe
Tak pánové stěrače vynalezla žena Mary Anderson
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to fakt znam od Hoffmana;)

As an inventor, Hofmann had over 70 patents, and his invention of pneumatic shock absorbers for cars and airplanes was commercially successful from 1905 to 1928. Other inventions included a >>>> windscreen wiper
Reagovat
smazaný uživatel
nejak se to urvalo....ten text

a furnace that burned crude oil, a house that revolved with the sun, a device to record dynamics (U.S. patent number 1614984[6]) in reproducing piano rolls that he perfected just as the roll companies went out of business, and piano action improvements adopted by the Steinway Company (U.S. patent number 2263088[7]).

-----cele bio----
http://en.wikipedia.org/wiki/Josef_Hofmann

Zapatentoval vice jak 70 vynalezu,,,vzdyt rikam cimrman;)
ucitel, hudebnik, proste vynalezce jeste k tomu;)
Reagovat
mrafe
Já jsem na to nešla vědecky, ale vzpomněla jsem si na to v souvislosti s jedním článkem. Až na základě tvojí reakce, abych opřela svoje tvrzení, vzala jsem si na pomoc Wikipedii. ;-)

Mary Andersenová, (nepřechýleně Mary Anderson; 1866 Greene County, Alabama ? 1953 Monteagle, Tennessee) byla americká obchodnice s realitami, farmářka a majitelka vinic, vynálezkyně stěračů. Dne 10. listopadu 1903 nechala zaregistrovat svůj první patent na ?automatické? mytí oken vozu ovládaného zevnitř nazvaného stěrač.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Mary_Andersenov%C3%A1

http://en.wikipedia.org/wiki/Mary_Anderson_(inventor)
Reagovat
Chrenda
EG je srágora a jen dobře, že zmizí z předních míst. Zpovykanej parchant ze zbohatlické rodiny.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatim pokracuje v te bide z AO
Reagovat
smazaný uživatel
Dva zápasy, dve výhry, bez straty setu..Čísla hovoria jasnou rečou..
Reagovat
babolat.cz
2 výhry je málo? lepší je nehrát vůbec co? tím nic nepokazíš...
Reagovat
smazaný uživatel
zijes?
Reagovat
gigin
Není důvod.
Reagovat
smazaný uživatel
neblbni;)
Reagovat
gigin
Katastrofa. Dobrou noc.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jen pitoma provincni hala;)
To bude v poho...;)
Dobrou;)
Reagovat
gigin
O to nejde Vuku.... všechno špatně...
Reagovat
smazaný uživatel
No, jo,,, takovych mam v seznamu,,,
Reagovat
Kozoroh
Kdysi jsi býval fandou Djokera. Proč si No1eho vyměnil za Ernesta?
Reagovat
spaniel
Adrenalin...
Reagovat
SwissMaestro
A to rozpětí křídel :D
Reagovat
smazaný uživatel
...tak nevim, ale podle mne je to blisko, ten Gulbis a Nolda,,,
,,,oba zarazuji pekne gymnasticke prvky...
Reagovat
Bob
Tak často ta tady nesleduju, ale je to tak? Býval jsi fandou Djokera?!
Reagovat
tito
Největší. Zakladatel :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zase prr, zakladatelé jsem byli Já a Nicy kdysi dávno, než pak odešla a já prchnul na skotský břeh :-))
Reagovat
gigin
Kozoroh: Já nevím. Prostě se objevil Gulbis. Srdci neporučíš. Navíc Novak už není co býval. A taky jsem ho dotlačil na NO.1 a stačilo :) Ale hlavní důvod je Ernie. A možná má i spaniel pravdu.

Bob: Jj, jsem tu idemoval, až mne tu vyhazovali do Srbije :)

tito: Zase nepřeháněj, tomasinho byl dřív :)))
Reagovat
tito
mňo, úplně jsem zapomněl, beru zpět
ale je fakt, že teď máte to sledování takové dobrodružnější....prostě jste rebelové, mimo mainstream :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, tohle nás s giginem spojuje, radši fuckujeme nebo rozbíjíme rakety :-))
Reagovat
smazaný uživatel
v nejhorsim muzeme udelat mezi sebou draft...;)
Reagovat
spaniel
Inováror, vypadáte, lepileptický...to vypada na mrtvicku.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
hatatytla
Gulbisuv forhand, to je vtip? Ne moc povedenej. Raketa za tělem to je inováror.
Vypadáto jako když má lepileptický záchvat, ale třeba to bude účinné :)
Reagovat
Davor1
Až také prekvapenie to zas nie je, Raonič nevyzerá byť zatiaľ v najlepšej forme a v európskych halách má katastrofálnu bilanciu (S výnimkou minuloročného Paríža).
Dobre pre Gaela, s Bolellim by si mal poradiť a má veľkú šancu dôjsť až do finále, v hornej časti pavúka nie je lepší hráč...
Reagovat
janek_da
Já vsadil na Bolelliho, a díval se na ně, jak hráli před týdnem v Rotterdamu. A tam byl Bolelli marný a přitom jinak má celkem formu. Tak jsem teď jenom znechuceně přelétl, že zase spolu budou hrát :)
Reagovat
Davor1
Ja som na Simoneho stavil naposledy v Bazileji proti Nadalovi a vtedy dostal nechutný výprask. A keď som mal proti nemu, tak na tráve vo Wimbledone vyučil Kohliho :D Teraz sa mu už celkom vyhýbam...
Reagovat
janek_da
jo, Bolelli x Slepák+Nadal 2:6 2:6 :-/
Reagovat
Davor1
najhoršie je, že som potom v ďalšom zápase stavil na Nadala proti Coričovi 2-0 aj live po prvom sete, a tam hral ako chodiaca mŕtvola :/
Reagovat
janek_da
Já dal Coriče :D
Reagovat
janek_da
Toho Bolelliho jsem hrál taky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist