Bordeaux vidělo po 42 letech souboj grandslamových vítězů na challengeru. Wawrinka smetl Murrayho

18. 5. 2023, 07:17
Aktuality 7
Na challengeru se po 42 letech střetli dva grandslamoví šampioni. Atraktivní souboj na antuce ve francouzském Bordeaux vyhrál 38letý Švýcar Stan Wawrinka, jenž smetl o dva roky mladšího Brita Andyho Murrayho 6:3, 6:0.
Profily hráčů
Andy Murray a Stan Wawrinka

Stan Wawrinka i Andy Murray vyhráli tři grandslamy ve dvouhře, v tenisově pokročilém věku ale bojují s častějšími zdravotními potížemi a občas zavítají i na akce nižší kategorie. Tento týden po brzkém vypadnutí z Masters v Římě se objevili na challengeru ve francouzském Bordeaux, aby se rozehráli před Roland Garros.

A hned ve druhém kole je los svedl proti sobě. Žádná vyrovnaná bitva se ale nekonala. Murray sice před dvěma týdny triumfoval na challengeru v Aix en Provence a ukončil čtyřleté čekání na triumf, nicméně antuka je jeho nejméně oblíbený povrch a v Bordeaux to potvrdil.

Wawrinka v souboji dvou veteránů před skvělou diváckou kulisou zvítězil bez ztráty podání jednoznačně 6:3, 6:0 a vzájemnou bilanci snížil na 10:13. Na antuce vyhrál čtvrtý z pěti soubojů, jedinou porážku utrpěl před sedmi lety v semifinále French Open.

Dva grandslamoví šampioni se na challengeru střetli poprvé od roku 1981, kdy Ilie Nastase v italském San Remu porazil Jana Kodeše.

Wawrinka, jenž v prvním kole přehrál jednoznačně i Francouze Uga Blancheta, se ve čtvrtfinále střetne tento týden už podruhé s domácím hráčem Ugem Humbertem (h2h 1-0).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
Coric má plnovous a dlouhé vlasy, téměř jsem ho nepoznala.
Reagovat
annah
Já taky ne. Pamatuju ho se strništěm na hlavě. Hodně změnil image.
Reagovat
Marduch
RG se blíží, St.Animal se probouzí.
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Fransoas
Švýcara jsem vždy obdivoval. Jeho hednoručný bekhend byl většinou účinný.Gratulace proti jednomu z grandslamových výtězů.
Reagovat
darek.vrana
To jsou teď zápasy na challengerech. Nedávno Murray-Monfils, Paire-Goffin, teď Murray-Wawrinka... A dneska navrch Menšík-Gojo.
Reagovat
Krisboy
Zajímavé. Bravo, Stane!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist