Boris Becker by mohl být do půl roku bez dluhů

8. 7. 2019, 21:46
Aktuality 6
Trojnásobný wimbledonský vítěz Boris Becker by mohl být do šesti měsíců bez dluhů. Uvedl to insolvenční správce jednapadesátiletého bývalého tenisty Mark Ford při prezentaci online aukce památečních předmětů z Němcovy úspěšné kariéry.
Profily hráčů
Boris Becker

"Velmi doufám, že tato insolvence bude v příštích šesti až devíti měsících uzavřena," řekl agentuře DPA Ford. Na Beckera vyhlásil bankrot soud v Londýně v roce 2017 kvůli nesplacené půjčce ve výši 3,5 milionu eur (90,2 milionu korun) od soukromé banky Arbuthnot Latham & Co z roku 2015. Do insolvenčního řízení se následně přihlásil i Beckerův bývalý obchodní partner s pohledávkou 36,5 milionu eur (asi 941 milionů korun).

Alespoň část dluhů by mohla umořit internetová aukce více než osmdesáti předmětů z Beckerovy tenisové kariéry, mezi nimiž jsou trofeje, hodinky, ale například i ponožky. Aukce potrvá do čtvrtka a dnes se celková nabízená částka pohybovala kolem 145.000 eur (3,7 milionu korun).

Největší zájem dosud vyvolala trofej za vítězství na US Open 1989, kde Becker porazil ve finále Ivana Lendla. Nabídka za tento pohár se vyšplhala na částku 17.560 eur (448.000 korun).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Herbert_Hoover
Chystá comeback? Na US Open debl s Poláškem?
Reagovat
slacker
a jeho dlzunici budou pez penez?
Reagovat
jirkaS
nebo věřitelé? ;-)
Reagovat
peRFect
Srovnání dluhu (přes miliardu) oproti 4 míčům vybraným v aukci je vážně bizár. Ne, vlastně mě to i rozesmálo. Asi jako kdybych si vzal 3mio úvěr a vrátil 12 tisíc :-)
Reagovat
Aresko123
Ten somar dlzi okolo 40 miliónov a teraz ma mať aukciu kde usmudla okolo 150 tisíc a je z najhoršieho vonku? To mi hlava neberie...
Reagovat
Frick
CHCI TY FUSEKLÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist