Boris Becker čelí kvůli dluhům dalším žalobám

25. 10. 2020, 12:02
Aktuality 2
Trojnásobný vítěz Wimbledonu Boris Becker čelí kvůli vysokým dluhům dalším žalobám u londýnského soudu. Věřitelé jej nově obvinili, že zatajuje tenisové trofeje, které měl přitom prodat, aby část dluhů umořil. Celkem je dvaapadesátiletý slavný Němec obžalován v 28 bodech a hrozí mu až sedm let vězení.
Profily hráčů
Boris Becker (© AFP)

Becker si tenisem vydělal přes 25 milionů dolarů, ale před třemi lety vyhlásil bankrot. Věřitelům a dalším partnerům dluží přes miliardu korun. Část trofejí již prodal, ale další, jako například první z Wimbledonu z roku 1985, však údajně nyní skryl. Navíc lhal o svých bankovních transakcích a velké částky převedl na bývalé partnery.

Bývalý skvělý hráč a někdejší světová jednička pracuje jako komentátor a u soudu je připraven své soukromé záležitosti vyřešit a prokázat nevinu. "Jsem optimista a v dobré náladě. Věřím, že i tento boj zvládnu, zvládl jsem dříve taky velké zápasy," uvedl Becker po čtvrtečním slyšení u soudu v Southwarku.

Další slyšení by mělo následovat v březnu, začátek procesu je stanoven na září příštího roku. Trvat má čtyři týdny.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Mayo
Boris si lubi vypiť.
Reagovat
Mantra
na té fotce se dost podobá jinému Borisovi, tomu pravému Ruskéému smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist