Bosenský kvalifikant Bašič po skalpu Wawrinky a Rumun Copil jsou poprvé ve finále

10. 2. 2018, 21:11
Aktuality 1
ATP SOFIE - Mirza Bašič a Marius Copil si v Sofii zahrají poprvé v kariéře ve finále turnaje ATP. Bosenský kvalifikant Bašič v semifinále zaskočil nasazenou jedničku Stana Wawrinku, Rumun Copil zastavil Slováka Jozefa Kovalíka.
Mirza Bašič

Teprve před necelými čtyřmi měsíci v Moskvě se šestadvacetiletý Bosňan Mirza Bašič dostal poprvé do čtvrtfinále turnaje ATP a posléze i do prvního semifinále. A svou formu potvrzuje i v nové sezoně.

V Dauhá si zahrál čtvrtfinále a tento týden v bulharské Sofii se prodral z kvalifikace až do svého premiérového finále. Přitom už v prvním kole kvalifikace byl set a brejk dole proti domácímu hráči z páté světové stovky, ovšem o sedm dní později si připsal už šestou výhru v řadě a navíc svou nejcennější.

Bašič se v dnešním semifinále utkal podruhé s hráčem Top 20 a připsal si životní skap, když porazil 7-6 6-4 trojnásobného grandslamového šampiona Stana Wawrinku. Švýcara, který hrál na druhém turnaji po půlroční pauze zaviněné zraněním kolena.

"Tohle je týden jako ze snu. Nemohu uvěřit, že jsem tady porazil Stana a dostal se až do finále. Ale na oslavy není čas, práce tu pro mě ještě neskončila. Musím se na zítřek dobře připravit a doufám, že předvedu své maximum," řekl Bašič. 

V nedělním finále se Bašič, který se ve světovém žebříčku posune poprvé do Top 100, utká s dalším překvapivým a rovněž premiérovým finalistou Mariusem Copilem (h2h 2-1). Sedmadvacetiletý Rumun dnes přehrál Slováka Jozefa Kovalíka 6-4 6-2.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 561.345 dolarů
sobotní výsledky (10. 02. 2018)
• Dvouhra - semfinále •
Bašič (Bosna) - Wawrinka (1-Švýc.) 7-6(6) 6-4
Copil (Rum.) - Kovalík (SR) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
kada.tom
to bude krásné balkánské finále :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist