Bouchardová a Ósakaová se odhlásily z Wimbledonu. Kanaďance turnaj bez bodů nedává smysl

19. 6. 2022, 08:47
Aktuality 12
Letošní Wimbledon bude bez někdejší finalistky Eugenie Bouchardové. Kanadská tenistka se rozhodla na londýnském grandslamu nehrát, protože se za něj nebudou udělovat body do světového žebříčku. Odhlásila se i bývalá světová jednička Naomi Ósakaová, která kvůli absenci bodů účast dlouho zvažovala, ale v seznamu přihlášených hráček figurovala. Nakonec ale podle informací médií start vzdala kvůli neustávajícím problémům s achilovkou.
Profily hráčů
Eugenie Bouchardová (© AFP)

Bývalá světová pětka Bouchardová se představila na okruhu WTA naposledy loni v březnu. Před rokem se podrobila operaci ramene a momentálně nefiguruje ve světovém pořadí. Díky chráněnému žebříčku může startovat na omezeném počtu turnajů.

"I když Wimbledon miluji a jsem smutná z toho, že tam nebudu, hrát tam díky chráněnému žebříčku bez možnosti získat body nedává smysl. Musím vybírat rozumně a hrát takové turnaje, které mi pomohou vrátit se tam, kde chci být," napsala Bouchardová na instagramu.

Na turnaje se chce vrátit koncem léta. "Dál rehabilituji a trénuji. Chráněný žebříček využiju ke startům na US Open a Australian Open," uvedla osmadvacetiletá Kanaďanka, která ve finále Wimbledonu v roce 2014 podlehla Petře Kvitové.

Čtyřiadvacetiletá Ósakaová, jež momentálně figuruje ve světovém žebříčku až na 43. místě, startovala ve Wimbledonu naposledy v roce 2019. O rok později se kvůli pandemii koronaviru nehrálo, vloni Japonka turnaj v All England Clubu vynechala kvůli svému psychickému zdraví. Výhru na londýnské trávě naposledy slavila v roce 2018, kdy si postupem do 3. kola vyrovnala zdejší maximum.

Wimbledon se bude hrát od 27. června do 10. července. Představitelé ATP a WTA se rozhodli neudělovat za něj body do světového žebříčku poté, co pořadatelé vyloučili z turnaje ruské a běloruské tenisty kvůli válce na Ukrajině.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Carter
Bouchard moc nemusím ale v jej prípade to dava zmysel. Chránený ranking môže využiť na dva grand slamy, tak načo to minút na ten, kde nedostane body.
Reagovat
zfloyd
by drtivá většina tenistů a tenistek brala i kdyby jim třeba body odečetli , tak tyto dvě primadony nejsou podle mě nijak důležité
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
paddy
Tady je to racionální rozhodnutí, ma omezený počet žolíků (PR) a potřebuje body, aby se vubec dostala na další turnaje

Jen se ukazuje, jak je to dementní rozhodnutí ATP a WTA v čele s farizejským Simonem (v Číně zakázal hrát, když se tam hrát vůbec nemůže)

Poškodilo to paradoxně většinu tenistů kromě Rusů, kteří jsou na trávě marní, takze se jim hodí, že ostatním seberou body a navíc to upevní Medveděva na čele rankingu smile
Reagovat
Patik
Tak je to trosku smutné ze 4 nasobna GS šampiónka Osaka ma takýto prístup k tenisu..
Reagovat
com
cim vic hracek se odhlasi, tim vetsi sance na vyhru pro ostatni smilesmile
Reagovat
GaelM
Tak zrovna Evžena byla pro ostatní hrozbou asi jako plyšový králíček... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Petr_Fisk
smilesmile
Reagovat
baba
myslím, že to bude "smutná a nenahraditelná ztráta " těchto dvou žen...za mě se už nemusí vracet vůbec
Reagovat
Mony
Chlapům Eugenie chybět bude
Reagovat
tommr
jj Bouchardový by byla velká škoda ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist