Bouchardová si po Šarapovové vyšlápla i na Kerberovou

10. 5. 2017, 22:50
Aktuality 17
Zdá se, že Eugenie Bouchardová se na turnaji v Madridu dostává do solidní formy. Poté, co si ve druhém kole vyšlápla na Šarapovovou, dominovala i v dnešním utkání s nejvýše nasazenou Angelique Kerberovou. Němka, jež se v pondělí vrátí do čela žebříčku WTA sice utkání za stavu 3-6 0-5 vzala kvůli zranění levého stehna, výkon Kanaďanky však ukázal, že její forma stoupá.
Eugenie Bouchardová

Dosud nejúspěšnější sezonou Eugenií Bouchardové byl rok 2014, kdy si zahrála semifinále Australian Open a French Open a ve Wimbledonu došla dokonce až do finále, v němž padla s Petrou Kvitovou. Po snové sezoně, v jejímž průběhu získala Kanaďanka svůj dosud jediný titul a v žebříčku WTA se vyšplhala až na pátou příčku, se o Bouchardové hovořilo jako o možné budoucí světové jedničce.

Na úspěšnou sezonu 2014 však Bouchardová v následujících dvou letech navázat nedokázala. Herně se trápila, v žebříčku WTA se propadla až do druhé padesátky a na další úspěchy tak sebevědomá Kanaďanka stále čeká. Aktuálně 60. hráčka světa prohrála letos od lednového Australian Open na pěti turnajích již v prvním kole a nezdary zlomila až tento týden v Madridu, kde se jí zatím náramně daří.

"Těch faktorů, proč se mi v posledním období tolik nedařilo je asi více. Každý má někdy dobré období a někdy špatné, tak to prostě je. Prohrála jsem pár zápasů, dostala se pod tlak a pak se to táhlo poměrně dlouho. Byla a je to dlouhá cesta, takže to, že jsem tu vyhrála tři zápasy je skvělé, ale uvědomuju si, že mě čeká ještě hodně práce," komentovala Bouchardová. "Měla jsem jeden výborný rok, ale nepřemýšlím nad tím. Nechci se v celé své kariéře otáčet jen k roku 2014."

Poté, co v prvním kole zvládla třísetový duel s Francouzkou Cornatovou, si ve šlágru druhého kola poprvé v kariéře vyšlápla na Marii Šarapovovou a v dnešním utkání smetla také nejvýše nasazenou Angelique Kerberovou, jež se v pondělí vrátí do čela žebříčku WTA. Bouchardová v dnešním zápase hrála agresivně a nutila jindy nechybující Kerberovou k chybám. Kanaďanka za celý zápas trefila celkem devatenáct winnerů a udělala 'jen' deset chyb, zatímco Němka bodovala jedenáctkrát, dopustila se ale čtrnácti chyb a nedokázala čelit agresivní hře Kanaďanky. Neustále hrála pod tlakem a nedařilo se jí na podání ani v mezihře. Poté, co Bouchardová získala úvodní set poměrem 6-3, začala na kurtu dominovat a Němka pak za stavu 6-3 5-0 zápas kvůli bolesti levého stehna skrečovala.

"Nevím, co přesně to je, nedokážu to specifikovat, ale je to nepříjemné," vysvětlila Němka po utkání. "V posledních hrách jsem to cítila víc a víc a nechtěla jsem riskovat. Musím se nechat vyšetřit, aby se zjistilo, co to je. Doufám, že to není nic vážného."

"Jsem moc ráda, že jsem v dalším kole. Nebylo to dnes vůbec snadné, protože podmínky byly o dost jiné než v předchozích zápasech. Bylo hodně chladno a větrno. Atmosféra byla jiná než v prvních dvou kolech, takže jsem se na začátku trošku hledala. Pak si ale všechno sedlo a já konečně našla svou hru. Mám moc dobrý pocit z toho, jak jsem dnes hrála," konstatovala na tiskové konferenci Kanaďanka, jež vybojovala premiérový postup do čtvrtfinále turnaje kategorie WTA Premier Mandatory.

"Vybojované výhry z prvního a druhého kola mě hodně povzbudily a dodaly mi sebedůvěru, kterou potřebuji. Celkově musím říct, že se cítím tento týden skvěle - v zápasech, ale i v tréninku. Jsem ráda, že jsem ve čtvrtfinále. Možná to je překvapení, ale je to tak. Musím teď dál pracovat na tom, abych mohla jít ještě dál," dodala bývalá světová pětka, která si o postup do semifinále zahraje s Ruskou Kuzněcovovu, s níž má bilanci 0-2.

"Ona má teď výborné období a hraje velmi dobře. Několikrát jsme spolu v poslední době trénovaly, takže se známe. Bude to určitě velký boj, do kterého dáme obě maximum. Ona hodně míčů vrátí, je velká bojovnice. Mám ráda zápasy s ní a jsem si jistá, že si užiju i ten zítřejší," řekla směrem ke čtvrtfinálovému duelu Kanaďanka.

 

Komentáře

17
Přidat komentář
babolat.cz
Euge je prostě úžasná, konečně zase nějaká tenistka, na kterou se dá koukat po všech směrech.
Reagovat
drabona
Bouchard se chovala jako sebevědomá nána a život ji uštědřil lekci, jeden turnaj nic neznamená i když naznačil její možnosti. Bude-li mít ovšem nosánek nahoru po každém solidním výsledku, rozbije si ho ještě mnohokrát a bude čím dál míň těch co jí to nepřejí.
Reagovat
smazaný uživatel
takze na tom vlastne bude cim dal lip.. :-)
Reagovat
aligo
No nazdar, už teď měla frňak nahoru, by mě zajímalo jak se jí to další sebevědomí vejde....
Reagovat
sprchon
:D
Reagovat
smazaný uživatel
neneeee, jen prokecla mimikry.. ;-)
Reagovat
janek_da
dobře Evži
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
Fandina
Genie teď hraje pěkně, třeba se konečeně zúročí i další spolupráce se zkušeným Hogstesdtem a má také kondičního který spolupracoval s Agassim. Tak třeba se to začne všechno projevovat a zase bude na kurtech ta Genie, která před dvěma lety hrála tak dobře. Uvidíme.
Reagovat
horska.kraslice
Zaujalo mě, jak Evženie změnila způsob vyjadřování, už to nejsou velkohubá prohlášení. Holt nějaký růček přibyl, taky osud ji málinko skříp, a je to znát.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, přes všechny "výchovné koncepce" kulturních antropologů je stále je pár facek nejúčinnějším výchovným prostředkem u dětí, které mají tendenci frackovatět, i když v jádru nejsou špatné...

A když těch pár facek nepřišlo v raném věku od rodičů, někdy se holt život postará sám (a za to mu budiž hold).
Reagovat
gigin
Tam byl důležitý moment, jak upadla v těch sprchách. Bylo to po čtyřhře, kdy hrála s Gyroskem.... Já si o tom myslím svoje Stane. Co?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, možná upadla na všechny čtyři a pak už ani pořádně nevěděla, co se to děje, bo Nick je jak uragán...
Reagovat
Pedronegro
každopádně si na to teda nestěžovala :)
Reagovat
Fandina
:-))
jj na tohle opravdu ne :-)))
Reagovat
VlS
dávej bacha kam si vyšlapuješ, ať to zas neskoncí otřesem :-)
Reagovat
FulnekUltras
zvlášť po vítězství nad Schreiapovovou, ale teď už jí snad Světla vystaví stopku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist