Bouchardová si v Aucklandu po roce zahraje čtvrtfinále turnaje WTA

8. 1. 2020, 04:46
Aktuality 18
WTA AUCKLAND - Eugenie Bouchardová má zřejmě podnik WTA v Aucklandu v lásce. Přesně po roce se totiž na okruhu WTA dostala do čtvrtfinále, v souboji o něj dnes na Novém Zélandu přehrála nasazenou osmičku Caroline Garciaovou. O první semifinále od října 2018 bude bývalá světová pětka usilovat proti Amandě Anisimovové, nebo Darje Kasatkinové.
Eugenie Bouchardová (© AFP)

Eugenie Bouchardová v sezoně 2014 získala svůj jediný dosavadní titul na okruhu WTA, zahrála si finále Wimbledonu, vyšplhala se na pátou příčku žebříčku a tenisový svět jí předpovídal zářnou budoucnost. Pětadvacetiletá Kanaďanka však od té doby světovým hodnocením průběžně klesá a nyní jí patří až 262. příčka.

Do letošní sezony ovšem vstupuje jako za starých časů. V novozélandském Aucklandu bez ztráty setu postoupila do čtvrtfinále, když vyřadila Kirsten Flipkensovou a dnes nasazenou osmičku Caroline Garciaovou.

Bouchardová se v utkání dostala k 11 brejkbolovým šancím, tři z nich proměnila a sama o servis přišla jen jednou. Garciaová mohla zápas ještě zdramatizovat, v závěrečném gamu však nevyužila ani jeden ze tří brejkbolů a s Kanaďankou, která v žebříčku figuruje o 216 míst za ní, za hodinu a půl prohrála dvakrát 4-6.

Bouchardová si své poslední čtvrtfinále na okruhu WTA zahrála loni právě v Aucklandu. Na první semifinále od října 2018 zaútočí proti turnajové trojce Amandě Anisimovové, která si poradila 6-4 6-2 s Ruskou Darjou Kasatkinovou a postupem do čtvrtfinále obhájila svůj loňský výsledek..

Ještě před Garciaovou se z nasazených loučila Petra Martičová. Nasazená dvojka prohrála 6-3 4-6 4-6 s Alizé Cornetovou, na kterou nenašla recept ani ve druhém vzájemném souboji. Francouzka se o postup do semifinále utká s Jessicou Pegualovou, jež přehrála 6-2 6-3 Tamaru Zidanšekovou. S Američankou jediný dosavadní duel vyhrála.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 275.000 dolarů
středeční výsledky (8. 1. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Cornetová (Fr.) - Martičová (2-Chorv.) 3-6 6-4 6-4
Anisimovová (3-USA) - Kasatkinová (Rus.) 6-2 6-4
Bouchardová (Kan.) - Garciaová (8-Fr.) 6-4 6-4
Pegulaová (USA) - Zidanšeková (Slovin.) 6-2 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

18
Přidat komentář
EllNino
Co ty ponožky? :)))

Jinak atraktivní tenis vždycky hrála, takže snad je vše na dobré cestě ...
Reagovat
George_Renel
Se přehmátla, vzala podkolenky a vracet se přináší smůlu.
Reagovat
EllNino
no koukal jsem, že už je měla proti Kirsten :) A ještě ta ružová mašle :))
Reagovat
FulnekUltras
časem třeba přijdou ještě nadkolenky - vytěžit se na max...
Reagovat
jirkaS
ponožky jsou na ní roztomilé
Reagovat
dadaft
Závěr si Amanda trošku zkomplikovala, když nedopodávala, ale jinak měla zápas ve svých rukách, pohybově, silově i technicky jsou na tom obě dobře, rozhodoval větší důraz a přímočarost Amandy -- fakt tam umí poslat lahůdkový winner...
Servis trochu zlobil obě, ale jinak parádní rychlý zápas, kdy se na obou stranách servírovalo hned po skončení výměny, hrálo se nízko nad sítí, úhly a hodně pohybu.............. zkrátka pohledný mač dvou velice pohledných mladých hráček.

A tímto to pro Amandu ještě nekončí, bych řekl, i když 4x prohraný servis s někým jako Kasatkina by měl varovat...
Reagovat
misa
Servisy si Amanda prohrála hlavně proto, že v těch gemech se jí sešlo víc chyb. Jeden v prvním setu zcela vyházela. Tenis produkuje v 18 letech překrásný :)
Reagovat
misa
Komentátor se občas neudržel a přenos okořenil výrazy jako "absolutely glorious" nebo "brutal forehand winner" na adresu AA.
Reagovat
FulnekUltras
snad ve WTA časem dojde i na body za estetický dojem ;-)
Reagovat
misa
Pomalu se blíží střetnutí Amandy s krakaticí. Jsem zvědavý, komu budeš držet palce. Na jedné straně Serenka a na druhé dcerka zrádců :) Ale taky je možné, že SW takticky odstoupí.
Reagovat
FulnekUltras
Tu "zradu" bych zase tak nehrotil. Ve srovnání s chováním Serenky je to pro mě vlastně úplná prkotina. ;-)
Reagovat
EllNino
třeba porazí Serču mladá Cori :D
Reagovat
jacksomm
... moje oblibena princezna konecne prestala sledovat socialni site a vymetat sponzorske akce a zacala se venovat tenisu. Tak AT SE DARI, GENIE !
Reagovat
dadaft
Genie vyhrála 4 z posledních 5 zápasů, to se ji nestalo hodně dlouho :)
Reagovat
tommr
jj vypadá to, že se Bouchardová konečně začíná vzpamatovávat z dlouhodobýho útlumu. Zato Garcia to v poslední době vede od deseti k pěti ...
Reagovat
sojka1
Evzena ted uz asi vyhuci, sanci by mela spis proti Darje, ale co jsem videla, (s Flipkens) jeji hra mi konecne prisla duraznejsi, chodi si dopredu a celkove to "priklepava" nejak chytreji a jisteji. Libila se mi. Tedy ta hra, ona v tom ruzovobilem mameni pripomina sladky bonbon... v ponozkach pujcenych zrejme od Rogera.... :-))
Reagovat
dadaft
Mně se hra od Genie taky vždycky líbila, tlačila se do kurtu a hrála rychle po odskoku, fajn se na to dívalo, když to fungovalo...
Reagovat
jirkaS
live je #211, takže progres tam je
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist