Bouzková a Martincová v Cincinnati prošly dvoukolovou kvalifikací. Hlavní soutěž si zahraje šest Češek

14. 8. 2022, 22:43
Aktuality 18
WTA CINCINNATI - Marie Bouzková a Tereza Martincová rozšířily české řady v hlavní soutěži podniku WTA 1000 v Cincinnati na šest. Bouzková ve finále kvalifikace bez ztráty sady přehrála bývalou světovou devatenáctku Donnu Vekičovou a Martincové stačily dva sety proti Magdě Linetteové. Obě jsou letos v kvalifikačních bojích stále stoprocentní.
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková prožívá jedno z nejpovedenějších období své kariéry. Ve Wimbledonu se poprvé dostala přes druhé kolo grandslamů a nakonec skončila až ve čtvrtfinále a na konci července získala na Livesport Prague Open v pražské Stromovce svůj premiérový titul na nejvyšším okruhu.

Dvoukolovou kvalifikaci zvládla 24letá Češka i před týdnem na předchozí "tisícovce" v Torontu, v prvním kole však podlehla wimbledonské šampionce Jeleně Rybakinové. Ani v Cincinnati v bojích o hlavní soutěž neztratila set, dokonce kvalifikačním sítem prošla bez jediného zaváhání na vlastním servisu.

Ve finále přehrála 6-1 6-4 bývalou světovou devatenáctku Donnu Vekičovou. V úvodním dějství jí stačily dva brejkboly a oba využila, ve druhém proměnila jedinou ze sedmi šancí.

Stejný scénář má za sebou o tři roky starší Tereza Martincová. Rovněž pražská rodačka před týdnem v Torontu vybojovala start v hlavní fázi, v úvodním kole nenašla recept na Belindu Bencicovou. Zatímco její krajanka v Cincinnati ztratila jen osm her, Martincová až v tie-breaku rozhodujícího setu zdolala nasazenou jedničku Irinu Beguovou a v dnešním finále přetlačila 7-6(4) 6-3 Magdu Linetteovou. Proti Polce zlikvidovala nepříznivý stav 2-5.

Obě Češky jsou letos v kvalifikačních bojích stoprocentní, Bouzková do nich musela pošesté, Martincová teprve podruhé. Bouzkové rozlosování kvalifikantek ani tentokrát nepřálo, v úvodním kole se střetne s finalistkou letošního French Open a novou deblovou světovou jedničkou Cori Gauffovou, Martincová naopak bude čelit lucky loserovi Nurii Párrizasové.

V hlavní soutěži letošního ročníku Western & Southern Open doplnily Karolínu Plíškovou, Barboru Krejčíkovou, Petru Kvitovou a Karolínu Muchovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
A211
Co je L.Noskovou
Reagovat
tommr
připravuje se na USO ...
Reagovat
Ela-fon-isi
Tak třeba naopak, chudák Cori, Maruška ji fyzicky zničí. ( Bohužel i sebe.) Blbě je, že Mary nemá možnost posunu výš, když vždycky vyfasuje takové soupeřky. Skoda těch bodů za Wimbledon.
Reagovat
misa
Třeba jí vyjde los na US Open.
Reagovat
lvicek
Chudák Maruška, to snad není možný :/
Reagovat
elsky
Kurz 2,44, to není až zas taková outsiderka..
Reagovat
lvicek
No tak ja doufam, ze se hecne a da to. Ale chytla to nejhorsi, co slo :/. Co kdyby taky mela trochu stesti.
Reagovat
elsky
Podle toho, kam to zrovna Gauffové bude padat. smile
Reagovat
Pavol
No nič budem to musieť vsadiť na počet game. smile
Reagovat
smazaný uživatel
tak to Marie opět nevychytala, asi ji štěstí popřeje až na USO
Reagovat
baba
tak to Marie opět nevychytala, asi ji štěstí popřeje až na USO
Reagovat
EllNino
To byla fakt mizivá šance, že by mohla vyfásnout Cori :/

Tereza snad vyhraje, los zdaleka nejlepší z našich holek, Marie si zřejmě dobrý los vybrala v Praze a už dostává zase samý giganty
Reagovat
lvicek
Tak miziva uplne ne, neco pres 10%. Ale u Marusky skoro jistota :/. Jak zacal Wimbledon, tak jsem si rikala, ze urcite dojde daleko, protoze se nedavaji body, pri te jeji "smule". A ono fakt jo...
Reagovat
lxr
Bohužel Marie dostala nejhorší možný los, Cori. Velká smůla ale nějakou šanci snad má. Tereza naopak skvělý los. V prvním kole LL Parizas Diaz a pak Kontaveit bez formy.
Reagovat
misa
neztratila v kvalifikaci ani jednou servis.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat
tommr
viděl si její dnešní zápas?
Reagovat
misa
ne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist