Bouzková je v závěrečném kole kvalifikace French Open. Rosol poslední zápas nezvládl

23. 5. 2019, 10:00
Aktuality 16
FRENCH OPEN - Marie Bouzková porazila Japonku Ajanu Šimizuovou a postoupila do závěrečného třetího kola kvalifikace Roland Garros. O premiérový start v hlavní soutěži pařížského grandslamu si dvacetiletá Češka zahraje proti ruské vrstevnici Ludmille Samsonovové. Poslední krok k účasti na French Open nedokázal udělat Lukáš Rosol.
Marie Bouzková (© TK Sparta Praha)

Marie Bouzková zkouší štěstí v grandslamové kvalifikaci poosmé v kariéře, dosud se z ní dostala jen loni na US Open.

Před rokem při své premiéře v kvalifikačním sítu Roland Garros skončila ve druhém kole, letos se už dostala přes dvě soupeřky. Dvacetiletá Češka, která si na úvod poradila s krajankou Terezou Martincovou, neztratila set ani s Japonkou Ajanou Šimizuovou.

Bouzková sice vstoupila do obou setů ztraceným servisem a celkem třikrát o podání přišla, ale sama využila 6 z 13 brejkbolů a po hodině a čtvrt zvítězila 6-2 6-3. Jen o tři měsíce starší Japonku porazila i ve druhém vzájemném střetnutí.

O premiérový start na French Open si bývalá vítězka dívčího US Open Bouzková zahraje v pátek proti rovněž dvacetileté Rusce Ljudmile Samsonovové. Dosud na ni nenarazila mezi ženami ani na juniorských turnajích.

Z Čechů se na letošním Roland Garros představí pouze Jiří Veselý. Z kvalifikace se nedostal Zdeněk Kolář, Adam Pavlásek a nakonec ani Lukáš Rosol. Ten v dnešním závěrečném třetím kole prohrál hladce 2-6 2-6 s Němcem Yannickem Hanfmannem.

Aktuálně 138. hráč světa Rosol zkoušel štěstí už na 17. letošním turnaji, ale opět nedokázal vyhrát víc jak dva zápasy po sobě.

Kvalifikaci Roland Garros hrál Rosol pošesté v kariéře. Dostal se z ní jen v roce 2011, kdy nakonec dokráčel až do 3. kola. Dál se na pařížské antuce nikdy neprodral, pouze v sezoně 2015 své maximum vyrovnal.

Hlavní soutěž grandslamu si brněnský rodák zahrál třiadvacetikrát v kariéře a naposledy ve Wimbledonu 2017, kde jako úspěšný kvalifikant prohrál ve druhém kole pětisetovou bitvu s Lucemburčanem Gillesem Müllerem.

• FRENCH OPEN 2019 •
Francie / Paříž, antuka, 15.004.000 dolarů
čtvrteční výsledky (23. 05. 2019)
• Kvalifikace žen - 2. kolo •
Bouzková (10-ČR) - Šimizuová (Jap.) 6-2 6-3
• Kvalifiakce mužů - 3. kolo •
Hangmann (Něm.) - Rosol (19-ČR) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Torn
Maruš....letos aspon 3. kolo FO!
Reagovat
smazaný uživatel
Oslava třicátin v Bolu...
Bez plánu, bez pohybu, bez správnýho časování...
Reagovat
dadaft
člověk si říká, jak to, že tahle ženská není někde v top50 ??? viděl jsem ji v pondělí proti Kenin a teď proti Gavrilové, a hraje opravdu dobrý, moderní tenis se vším, co k němu patří...
asi hlava.
Reagovat
EllNino
Doma je doma :)
Reagovat
dadaft
taky.
teď řvala na někoho v publiku jako tygřice..... emoce s ní asi dokážou hodně mávat...
Reagovat
rybicka
Daria se poněkud zakulatila...
Reagovat
rybicka
... a Dariu zvládla, takže ještě minimálně jednou bude ta šance sledovat. Je taky pěkná :-)
Reagovat
dadaft
tak Chloe je v semifinále,,,,,,,,,,, nemůžu si pomoct, ale fakt dobrý tenis, forhend i bekhend dokáže solidně umisťovat a umí si připravit úhel na zakončení, podání v poho (dnes 8 nebo kolik es), jedině občas nejde dopředu k síti, i když by měla (zmiňoval Basík), a kraťasy nejsou žádná zbraň...
dneska se ani nezdálo, že by byla labilka a nedopodávaný konec zápasu ji nerozhodil.

zkrátka nevidím nic zásadního, proč by se neměla na WTA prosazovat........ a přesto se zatím neprosazuje.
((a my co jsme na brunetky ještě musíme uznat, že by byla ozdobou WTA:))
no uvidíme.
dobrá semifinalistka.
Reagovat
makro99
((první pohled mě nenadchnul až skoro vyděsil... ale po pár fotkách musím uznat že dobrý; a vůbec ne prvoplánový)
herně, to jsem si říkal i ta semifinalistka v Praze, half-Croatian, co jí teď nemůžu přijít na jméno... tak uvidíme, jestli to nebude zase jen vlnka jednoho nebo dvou týdnů...
Reagovat
dadaft
je jí už 24, asi tam nějaký problém bude....... nevím, jestli nebývá zraněná, možná psychika......... ale stává se, že se některé prosadí až později, třeba Buzarnescu.
Reagovat
tommr
postup ve dvou setech se počítá. Herně to ale nebyla žádná hitparáda a hlavně na podání se Marie docela trápila ...
Reagovat
sojka1
pres Samsonovou by se uz take mohla a mela protrapit.. :-)
Reagovat
Jon61
První set jsem neviděl. Maruška se skvěle dovede bránit, ale vydře brejk a pak soupeřce lavině odevzdá své podání. Za stav u 4:2 nepovedeným stopbalem zbytečně zdramatizovala game. Japonka naštěstí více chybuje, připadá mi zbrklá.
Reagovat
tommr
maličká Japonka měla hlavně ještě horší servis než Marie což rozhodlo ...
Reagovat
jirkaS
maruuuuuš! :-*
Reagovat
tommr
v prvním setu to byla hra na jednu branku ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist