Bouzková končí ve čtvrtfinále s kanárem. Téměř bezchybná Svitolinová ji zasypala 28 winnery

5. 1., 11:33
Aktuality 5
WTA AUCKLAND - Marie Bouzková (25) skončila na turnaji WTA 250 v Aucklandu ve čtvrtfinále. Česká tenistka už potřetí v řadě nenašla recept na bývalou světovou trojku Elinu Svitolinovou (29), Ukrajinka na Novém Zélandu zahrála 28 winnerů, udělala jen 5 nevynucených chyb a zvítězila jednoznačně 6:0, 6:3.
Marie Bouzková (© AFP)

Bouzková – Svitolinová 0:6, 3:6

Marie Bouzková se v loňské sezoně dlouho trápila. Černé období zlomila až postupem do osmifinále Wimbledonu a na podzim v Nanchangu ji dokonce třikrát dělil jediný míček od druhého triumfu na okruhu WTA.

Zatímco loni čekala na první vítěznou sérii na hlavním okruhu do května a na první čtvrtfinále ještě o tři měsíce déle, letos se dočkala hned na prvním turnaji. Čtvrtfinále v Aucklandu už ale bylo její konečnou stanicí, na výhry nad Magdalenou Frechovou a Amandou Anisimovovou navázat nedokázala.

Statistiky zápasu Marie Bouzková – Elina SvitolinováStatistiky zápasu Marie Bouzková – Elina Svitolinová (@ Livesport)

I třetí letošní zápas Bouzková začala kanárem, jenže tentokrát to byla ona, kdo v prvním setu neuhrál ani game. Proti precizně hrající Elině Svitolinové, jež minimálně kazila a svým tlakem nutila bránící se českou reprezentantku k častým chybám, uhrála jen osm míčků a po 25 minutách byla na pokraji debaklu.

V úvodu druhé sady pětadvacetiletá Češka vykřesala naději a ujala se vedení 3:1, o čtyři roky starší Ukrajinka ale krátký výpadek rychle zastavila. Svitolinová nastřílela 28 vítězných úderů, dopustila se jen 10 nevynucených chyb a po 65 minutách hry zvítězila snadno 6:0, 6:3.

Ještě než Bouzková zamíří na generálku před Australian Open do Hobartu, zabojuje v Aucklandu o úspěch ve čtyřhře. Po boku Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové, s níž tvoří první nasazený pár, ji v sobotu čeká semifinále.

V prvním duelu o postup do deblového finále dnes neuspěla Anna Sisková, která ve dvojici s Francouzkou Jessikou Ponchetovou podlehla kazašsko-slovenskému páru Anna Danilinová a Viktória Hrunčáková.

Bývalá světová trojka Svitolinová, jež se loni na jaře vrátila na kurty po mateřské pauze a hraje první turnaj po čtyřech měsících, na Novém Zélandu navázala na skalpy grandslamových šampionek Caroline Wozniacké a Emmy Raducanuové. V semifinále na ni čeká Číňanka Xiyu Wang.

Gauffová – Gračovová 6:1, 6:1

Světová trojka a vítězka loňského US Open Coco Gauffová v Aucklandu neprohrála už osm zápasů a 16 setů v řadě a dál suverénně kráčí za premiérovým obhájením titulu. Letos po Claire Liuové a Brendě Fruhvirtové nedala šanci ani naturalizované Francouzce Varvaře Gračovové, kterou smetla dvakrát 6:1 a se ztrátou pouhých 11 gamů postoupila do semifinále.

O své celkově 8. finále, v nichž má skvělou bilanci 6:1, si devatenáctiletá Američanka Gauffová zahraje s krajankou Emmou Navarrovou. Dvaadvacetiletá přemožitelka Lindy Fruhvirtová z prvního kola v úvodním čtvrtfinále porazila 6:4, 6:3 Chorvatku Petru Martičovou a třetím postupem do semifinále vyrovnala své maximum na okruhu WTA. Pokud na Novém Zélandu zaskočí favorizovanou krajanku, zajistí si premiérové finále a zároveň posun do TOP 30.

Výsledky turnaje WTA 250 v Aucklandu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
misa
Čekal jsem od Mařenky víc, už vzhledem k průběhu předešlých tří vzájemným zápasů se Svitolinou...
Auckland byl pro ni celkem úspěšný, připsala si čtvrtfinále, na které tak nebude muset čekat až do srpna jako loni :)

Dnes bylo už po pár minutách hry vidět, že Marie na to fyzicky nemá. V 18 stupních se tam někteří diváci choulili v teplých bundách a ona měla brzy propocený nátělník, většinu času hrála neškodný obloučkový tenis. Když se ve druhém setu dostala do vedení 3-1, 40:15, úplně potom odpadla a nezískala už nic. Uvidíme, jak bude herně vypadat v Hobartu a Melbourne.

S Mattek Sands má Marie velkou šanci na další deblový titul.
Reagovat
tommr
v deblu by se mohla dostat do top-20. Možná že se z ní stane deblová specialistka ...
Reagovat
Yonaash
Někdy možná ano, ale nevěřím, že by se chtěla v následujících pár letech vzdát slušně rozjeté singlové kariéry.
Reagovat
misa
Reagovat
misa
Blízko top 20 je Marie už teď. Za pár let by deblová specializace byla dobrá volba, protože je schopná sbírat úspěchy s různými partnerkami a ve čtyřhře tolik nevadí její největší slabina - chybějící razance od základní čáry. Otázkou je, jestli bude chtít hrát po třicítce a co na to její zdraví...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist