Bouzková navázala na Kvitovou a má cenu za fair play, tenistkou roku je Keninová

8. 12. 2020, 15:57
Aktuality 13
Marie Bouzková následuje Petru Kvitovou a v hlasování kolegyň získala cenu Karen Krantzckeové za fair play a příkladné vystupování na kurtu i mimo něj. Hráčkou sezony na okruhu WTA se v hlasování odborníků poprvé stala Američanka Sofia Keninová, která vyhrála lednové Australian Open a hrála finále antukového Roland Garros.
Profily hráčů

V anketě o nejlepší deblový pár roku neuspěly Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu. Trofej získaly letošní vítězky Australian Open a Roland Garros Francouzka Kristina Mladenovicová s Maďarkou Tímeou Babosovou.

Cenu za největší zlepšení dostala překvapivá vítězka antukového Roland Garros devatenáctiletá Iga Šwiateková, jež v Paříži pro Polsko získala historicky první grandslamový titul. Nováčkem roku je senzační semifinalistka Roland Garros Nadia Podoroská z Argentiny a návrat roku předvedla Běloruska Viktoria Azarenková, vítězka generálky Western & Southern Open a finalistka následného US Open.

Cenu Karen Krantzckeové, v které tenistky mezi sebou vybírají tu nejčestnější a nejsympatičtější, získala v uplynulých sedmi letech vždy Kvitová. Celkem ji obdržela osmkrát. Ocenění se uděluje od roku 1978 a Bouzková je druhou českou laureátkou.

Mezi adeptkami na ocenění byla za uplynulou sezonu rovněž Karolína Plíšková. Hlasování fanoušků o nejlepší úder roku ale vyhrála Polka Magda Linetteová.

Nejlepším koučem roku se stal Polák Piotr Sierzputowski. Trenér Šwiatekové, která ovládla letošní hlasování fanoušků o nejoblíbenější hráčku a přerušila sérii tří vítězství Simony Halepové, je třetím držitelem trofeje, tím prvním byl předloni Němec Sascha Bajin, který se stal nedávno novým trenérem Karolíny Plíškové.

Ocenění pro turnaje se letos nerozdávala, jelikož kvůli pandemii koronaviru byla letošní sezona výrazně zkrácena a spousta turnajů nemohla proběhnout.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
marsden
Ja posuzuji prikadne chovani hlavne ve vypjatych zapasech a temi jsou hlavne semi a finale. Pri vsi ucte k Marii, v sezone toho zase moc nemohla predvest, kdyz o tituly nebojovala.
Reagovat
sojka1
ja v tom nic sporneho nevidim, rozhoduji samy hracky a posuzuji chovani i vystupovani nejen na kurtu, ale i v "zakulisi", jak se kdo celkove prezentuje. Ze Maruska neni uplne "nahore" je snad spis v tomhle smyslu prave nevyhoda, ti nahore maji prece uz "sve jiste"... :-)
Reagovat
misa
Je to tak. Udělení ceny Marušce mě překvapilo, protože v tomto století dostávaly cenu Karen Krantzcke S. A. jenom hráčky s velkým jménem. Kvitová, Clijsters, Dementěva, Ivanovič a Davenport. Třeba by mohla Bouzková časem napodobit některé jejich úspěchy :) Škoda, že se nikdy nedostalo na Lucku Šafářovou, která by byla víc než důstojnou držitelkou tohoto ocenění.
Reagovat
sojka1
to by mohla! :-)) Jinak pro me velmi dobra zprava, protoze vsechno nejsou jen ta zde zminovana semifinale a finale, hodnota cloveka se nepomeruje jen velikosti jeho sportovnich uspechu...
Reagovat
smazaný uživatel
To určitě ne, ale přece jen když si neznámý a zatim ne moc úspěšný, není tak těžký být pokorný a příjemný, jako když si nahoře. Tam víc fouká...
Reagovat
sojka1
samozrejme te chapu a vim, jak to myslis.... na druhou stranu - znam to spis odspoda a tam je pekne nelitostna tlacenice... :-)) Muzes byt sice snaze pokorna, dejme tomu, ale zase nejsi tolik na ocich, nemas tolik vlivu, respektu, pozornosti a to uz musi byt, abys "porazila" hvezdy....
Reagovat
smazaný uživatel
To asi ano.
Oboje má svý!
Reagovat
turista
Je to sympatacka.
Reagovat
sojka1
Maruska je opravdove Slunicko... :-) V tak konkurencnim a individualistickem prostredi, v te nasi moderni asertivite a vsech dalsich kejkli pri ceste za uspechem az neco neskutecneho...
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
misa
Maruška smile
Sonička smile

Gratulace oboum a velká škoda každého turnaje, na kterém je v roce 2021 neuvidím hrát.
Reagovat
Pavlis
Letos jsem tak nějak očekával, že to už Petra nezíská. Ale další Češka, to je dobrej úspěch i tak. Gratulace.
Reagovat
bIbec
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist