Bouzková: Porážka bolí, ale jsem na správné cestě

31. 5. 2023, 08:45
Rozhovory 11
Marie Bouzková věří, že je i navzdory neúspěchu v 1. kole Roland Garros na správné cestě. Čtyřiadvacetiletá pražská rodačka litovala po prohře s Číňankou Xinyu Wang 4:6, 6:7 nevyužitých šancí a nyní cílí v Paříži na čtyřhru. Novinářům řekla, že již pár měsíců spolupracuje s novým trenérem Antonínem Bolardtem, který nahradil Theodora Devotyho.
Profily hráčů
Marie Bouzková

"V dnešním utkání jsem špatně servírovala. Myslím, že procento prvního servisu bylo dost nízké. I tak jsem měla šance, v obou setech jsem vedla. Celkově jsem měla smůlu," uvedla Bouzková, která nevyužila ve druhém setu vedení 4:1 a čtyři setboly.

"Přišlo mi, že jsem hrála těsné auty. První setbol byl po jejím druhém servisu, šla jsem si pro to a bylo to kousek vedle. Ona pak dobře zahrála. Nevyčítám si to," doplnila.

Čtvrtfinalistka loňského Wimbledonu prohrála letos na antuce pátý z deseti zápasů. Přesto na sobě pozoruje posun. "Dneska to bolí, ale poslední týdny byly ode mě, co se týče úrovně, tam, kde chci být. Poslední dva měsíce jsem se dostávala do své hry. Tahle porážka mě mrzí, ale ještě půjdu do debla a pak bude příprava na trávu," konstatovala Bouzková, jež plnila roli nasazené jednatřicítky.

Trenér Bolardt vystřídal Devotyho

Po březnovém turnaji v Miami udělala změnu v týmu. Ukončila spolupráci s Theodorem Devotym, jejím novým koučem je Antonín Bolardt.

"S Theem to bylo super. Hlavně na začátku mi hodně pomohl. V poslední době ale bylo až moc změn a úplně mi to nesedělo ke stylu, kterým bych chtěla hrát. Před prvním antukovým turnajem jsem už začala s Tondou," vysvětlila.

Šance je ještě ve čtyřhře

Po neúspěchu ve dvouhře nyní vyhlíží start v deblu, do něhož nastoupí po boku Španělky Sary Sorribesové. Stavět chce na nedávném startu v Římě, kde hrála ve čtyřhře s Bethanií Mattekovou-Sandsovou a dostala se do semifinále.

"Užívaly jsme si to. Porazily jsme dobré soupeřky a naučila jsem se vidět debl i z jiného pohledu. Říkala, že jí to vrací vzpomínky, když hrála s Luckou Šafářovou. Hezky nám to klapalo. Uvidíme, jestli nám to tady se Sarou pomůže," řekla Bouzková.

Po skončení Roland Garros se přesune na travnaté turnaje. Vrcholem bude na začátku července Wimbledon, kde bude obhajovat loňské čtvrtfinále. "Těším se. Hlavně z Wimbledonu mám hezké vzpomínky. Před ním budu hrát ještě Birmingham a Eastbourne," dodala 33. hráčka světa.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
JohnB
Pokud je správná cesta cesta mimo TOP 100, tak ano.
Reagovat
Krisboy
Taky jsem se chtěl zeptat, kam ta cesta vede, ale nechtěl jsem rýpat...
Reagovat
Otmar
Vy býváte hodně přesný, že?
Reagovat
JohnB
Zase mě nepřechvalte, i já mám své mouchy.
Reagovat
vavrinec
To je zcela vyloučeno. Vy jste dokonalý!
Reagovat
misa
Devoty asi Bouzkovou tlačil do více aktivního tenisu, než by jí bylo milé. Ve 24 letech je už dospělá a dávno hotová hráčka, která se nechce trápit něčím, co jí nesedí... Místo něho si vybrala kluka, který jí určitě do hry moc kecat nebude a bude tak mít víc klidu :-)
Marie vypadá, že si chce kariéru užít, má ráda i debl, k tomu má řadu mimosportovních zájmů, asi nechce svou kariéru hrotit tak, že by sportu obětovala všechno a ve finále nakonec třeba své kariérní max. posunula jen o pár míst výše.

Občas Marušku během zápasů kritizuju, ale nakonec ji mám stejně nejraději ze všech i kvůli jejímu pohodovému přístupu snad ke všemu smile

Přeju spoustu radosti v druhé půlce sezóny.
Reagovat
Otmar
Rozepsal jste se zajímavě. Pokud jste trefil, tak to má logiku a nelze se tomu divit. Faktem je, že já jsem od ní nikdy neslyšel nějaké velkohubé řeči o svých cílech, představách či přáních. Nepochybně příjemná mladá dáma a to vůbec není málo.
Reagovat
frenkie57
Nu což, tak popřejeme naší usměvavé, věčně dobře naložené Marušce, mnoho zdaru do té další fáze sezóny, tj. trávy a betonu. At se daří , holka!smile
Reagovat
Otmar
smile
Reagovat
turista
Souhlas. Maruška je sympaťačka. Teď jí bude trénovat Antonín Bolardt. To je jistě potomek nehrajícího kapitána DC družstva z let 1966-1981. Jmenoval se úplně stejně. A patřil k tehdejšímu koloritu tenisové antukové Štvanice stejně jako rozhodčí Antonín Bubeník a ty vlaky, které tam někdy zastavily a lidi z nich fandili a mávali tenistům.
Reagovat
IngStavinoha
zatímco "progresivista" Lendl tam už byl vyloženě nesvůj - to už se nevrátí... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist