Bouzková prohrála počtvrté v řadě, v Eastbourne nedotáhla náskok setu a brejku. Vypadla i Strýcová

27. 6. 2023, 15:03
Aktuality 92
Marie Bouzková (24) skončila na poslední generálce v Eastbourne hned v prvním kole a připsala si už čtvrtou porážku v řadě. Proti Beatriz Haddadové Maiaové (27) nedotáhla náskok setu a brejku a nasazené osmičce podlehla 6:3, 3:6, 6:7. Skončila i Barbora Strýcová (37), která nahradila loňskou šampionku Petru Kvitovou a prohrála 4:6, 3:6 s Jelenou Ostapenkovou (26). Odstoupila také Barbora Krejčíková (27).
Marie Bouzková (© Profimedia)

Marie Bouzková se loni probojovala do čtvrtfinále Wimbledonu, na Livesport Prague Open slavila svůj první triumf na turnajích WTA, hrála semifinále "tisícovky" v Mexiku a vyšplhala se do TOP 25 žebříčku. Ve světovém pořadí se stále drží vysoko, ovšem dosavadní průběh letošní sezony rozhodně nemůže hodnotit pozitivně. V aktuálním roce má negativní bilanci 11:16 a pouze jednou se dostala do čtvrtfinále, a to na nižším okruhu ITF.

Travnatý povrch má nejspíše hlavně kvůli loňskému průlomu ve Wimbledonu v oblibě, jenže na přípravných turnajích nezvládla ani jeden zápas. Před týdnem v Birminghamu neuhrála set s Bernardou Peraovou, v Eastbourne nedotáhla náskok setu a brejku proti Beatriz Haddadové Maiaové a připsala si už čtvrtý nezdar v řadě.

Statistiky zápasu Bouzková - Haddadová Maiaová

Od stavu 2:0 ve druhé sadě prohrála čtyři gamy v řadě a ve zbytku setu už ani jednou neuhájila servis. V rozhodujícím dějství brejkbolu nečelila, ale nevyužila ani jednu ze dvou vlastních šancí a v tie-breaku padla 3:7.

V prvním kole neuspěla ani Barbora Strýcová. Loučící se plzeňská rodačka se do hlavní fáze dostala na poslední chvíli jako lucky loser a nahradila loňskou šampionku Petru Kvitovou, která v neděli triumfovala v Berlíně. "Mrzí mě, že se musím odhlásit a nebudu mít šanci obhájit titul. Eastbourne je jedna mých nejoblíbenějších zastávek na okruhu," uvedla dvojnásobná královna Wimbledonu.

Bývalá světová šestnáctka od Australian Open 2021 nehrála a návrat na kurty v rámci letošní rozlučky zahájila na konci dubna v Madridu. Porážkou s Jelenou Ostapenkovou, jež v nedělním finále v Birminghamu porazila Barboru Krejčíkovou, si zhoršila bilanci na 2:5. Proti předloňské vítězce a loňské finalistce vedla 3:1 a měla brejkbol. Lotyška ale srovnala mířidla, a přestože nepředvedla svůj nejlepší výkon, na postup potřebovala jen hodinu a 28 minut.

Statistiky zápasu Strýcová - Ostapenková

Ostapenková tak pokračuje v letošní neporazitelnosti na trávě, na nejrychlejším povrchu zvládla všech šest zápasů a teprve podruhé nemusela hrát rozhodující sadu. O teprve čtvrté čtvrtfinále v sezoně zabojuje proti domácí naději Harriet Dartové.

Po Kvitové se na poslední chvíli ze závěrečné generálky odhlásila také Barbora Krejčíková. Rovněž další z českých grandslamových šampionek hrála v neděli finále jednoho z předchozích turnajů a zřejmě si chce před blížícím se Wimbledonem více odpočinout.

Ve druhém kole je tedy jen Karolína Plíšková, hned na úvod dohrála také Tereza Martincová a vlnu českých omluvenek odstartovaly už v předchozích dnech Markéta Vondroušová s lucky loserem Lindou Fruhvirtovou.

• WTA 500 EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 780.637 dolarů
úterní výsledky (27. 6. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Haddadová Maiaová (8-Braz.) - Bouzková (ČR) 3:6, 6:3, 7:6 (7:3)
Ostapenková (Lot.) - Strýcová (ČR) 6:4, 6:3
Garciaová (2-Fr.) - Brengleová (USA) 6:1, 7:5
Džabúrová (4-Tun.) - Paoliniová (It.) 6:3, 6:2
Martičová (Chorv.) - Boulterová (Brit.) 6:4, 7:5
Giorgiová (It.) - Watsonová (Brit.) 6:3, 6:4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

92
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/18317--dozvuk-prisne-diskvalifikce-kdybych-trefila-chlapce-zapas-by-pokracoval-sokovala-tenistka

Maruška tedy Kató asi napsala...
Celá situace je absurdní a ještě absurdnější jsou ti nickové, kteří Marušce a STS přejí, ať se smaží v pekle.

Jako amatéři působí hlavně rozhodčí - absolutně nezvládli situaci. Podavačka byma možná i šoku, jak ji tam všichni obletovali. V dalších dnech byla vidět mezi podavači při různých doprovodných akcích (tipovačka před zápasy) a působila naprosto v pohodě.
Marie a STS upozorňovaly na to, že je problém s podavačkou.

Za pár týdnů aférka vyšumí.
Podobně tady na TP posílali do pekla Martinu Hingis po zápase o bronz na OH v Riu...

Marušce Jahodě přeju, ať si ve Wimbledonu vzpomene na loňské taženi a uhájí aspoň nasazení.smile
Reagovat
George_Renel
Jako amatérka působí havně Kato, která odpinkne míček, aniž by se podívala kam...
Reagovat
Krisboy
smile

Viděl jsi to vůbec???
Reagovat
George_Renel
Samozřejmě. Normální tenista když skončí hra, upustí míčky co má u sebe na zem a jde si po svém. O distribuci se starají sběrači.
Kató, aniž by se podívala, aby viděla ža sběračka právě podává míčky jinam a nedívá se jejím směrem, míček na ni pinkla a ze strany ji trefila. Holčina to nemohla čekat. Asi oboustranný blikanec. Tenista musí být zodpovědný za to kam distribuuje míčky po ukončené hře. Nebo je to jinak?
Reagovat
Krisboy
Si nerozumíme. Tohle je samozřejmě tak, jak píšeš. Od Kato to byla veliká hloupost, neměla to dělat.
Já reagoval pouze na to "nepodívala se kam...". To není pravda. Naopak, sběračku si pohledem našla a potom jí zcela nesmyslně a nepochopitelně poslala míček přímo do ruky (nebo to tak alespoň zamýšlela). Sběračka to samozřejmě nemohla čekat a proto to dopadlo, jak to dopadlo.

Nepodíval se tenkrát Djokovič, ten míček odpálil za sebe a nekoukal kam. Tohle byl jiný případ, ale oba byly stejně hloupé a oba po zásluze potrestané.
Reagovat
Nola
ja jej na rozdiel od inych, ziadne prehry neprajem....

za to jej ospravedlnenie si Kato nic nekupi, ak vobec k nejakemu doslo, ak ju to tak mrzi, ako pises, nech jej posle stratene prize money smile
Reagovat
smazaný uživatel
"nech si to uziju dve bonzacky"

JJ, trolko, jsi vyloženě přející člověk.
Reagovat
Nola
ano, nech si spytuju svedomie dve bonzacky, to mi uplne staci..... ak nejake maju, alebo si videl, nejaku poznamocku, ze im prajem prehru?

je uplne smiesne, za kazdu cenu obhajovat, neobhajitelne, Kato hra dvojhru iba okrajovo, je ziva iba z ucasti vo stvorhre, na rozdiel od dvoch rehotajucich sa krasavic....
Reagovat
Nola
stale sa tu riesi Maruska Bouzkova a jej preslap?
trebars doteraz nema odpustene dalsia Maruska - Sakkari.....

zvlastne, aky pristup maju ceski fans, predstava, ze by bolo vsetko opacne ako sa stalo, tak by tu bolo nablite od rana do vecera, Sakkari je podvodnik a Bouzkova je sama panenka Maria, to nevymyslis, dvoji meter smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
často si Nolka pleteš holky a vdolky a tohle není výjimka. Maruška se žádného podvodu nedopustila, maximálně nebyla vůči soupeřkám dostatečně tolerantní.
Zato Sekkerka už má těch přešlapů víc a za podvody by se i daly považovat.
Tvoje mystifikace rádi používají ti, co jsou namočeni do mainstreamu, tak pozor na to.smile
Reagovat
Nola
je to presne opacne, pripadov, kedy hrac neprizna aut je nespocetne vela.... to, ale neznamena, ze je to OK, zasluzi ist na pranier... ale ak niekto trva na diskvalifikacii superov, v situacii, kedy ani nevidel a ani netusil, co sa stalo a az na upozornenie timu, ziada diskvalifikaciu a este drzo klame, ze podavacka krvaca, to je pre mna cez ciaru... a k tomu vo stvorhre, ktora profituje z hry jednotlivcov..... prachy su prachy a zivot taky kratky.... nech si to uziju dve bonzacky....
Reagovat
Marduch
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak přeci jen máte v Djokolandu něco společnéhosmile Napalování míčů nevadísmilesmile
Reagovat
PanRostak
Kdo neviděl, tak na Uložtu je celý legendárně ostudný zápas čtyřhry z French Open, včetně orodování za diskvalifikaci soupeřek.
Stačí vyhledat si "Bouzková".
Reagovat
lenka258
Jj podívám se, jak říkám, neviděla jsem to a asi jsem to špatně pochopila...jsem nevěděla, že Maruška orodovala za tu diskvalifikaci. Já jsem si myslela, ze jen upozornila sudí na tu platící holku, že pak už to šlo samospádem
Reagovat
Patapuff
Do teď to byla Maruška Jahůdka, nejsympatičtější hráčka na okruhu a kvůli jedný chujovině jí teď přejete, aby dostala doživotně průjem. Já na jejím místě bych to udělal stejně "koukněte, trefila sběračku, není za to diskvalifikace?", a jestli je nebo není rozhodne rozhodčí,a mám za to, že by to takhle udělala většina zde rozhořčených.
Tam pak bylo zajímavý to zdůvodnění, proč ji diskvalifikovali, proto (takhle jsem to četl na Seznamu), že trefila holku, že kdyby trefila kluka, tak by ji nediskvalifikovali. Tak jestli to takhle fakt bylo, tak to je hodně ujetý. A sexistický.
Reagovat
lvicek
Tak mozna ani tak uplne neslo o to, ze trefila holku nebo kluka, ale spis o to, ze holka brecela furt dal a nakonec ji museli odvest (to stejne meli udelat o dost driv, proc ji tam nechavali celou tu dobu vystavat? To mela jako s tim placem pokracovat se sbirani micku dal? Rozhodci nemohl vedet, co presne se ji stalo a jeste tam mohla treba omdlit...) a kdyby trefila kluka, tak ten by zrejme podle nich takovou dobu nebulel a oklepal se z toho a pokracovalo se normalne dal.
Reagovat
Patapuff
To, že sběrač brečí, nebo že by kluk možná nebrečel, nemůže mít nic společného s diskvalifikací. Určitě v těch notičkách nemají napsáno "když sběrač po zásahu míčkem brečí, diskvalifikovat hráče, co ho trefil, když nebrečí, nediskvalifikovat."
Reagovat
lvicek
No to sice asi explicitne nemaji, ale implicitne mozna ano - ve smyslu "nebreci, nic se mu nestalo, muze dal sbirat micky, pokracuje se dal" versus "neutisitelne breci - musi se odvest do zazemi, nemuze pokracovat" - podobne, jako kdyby byl nekdo primo zranen. Nejaka hranice tam nekde byt musi. A kdyz nekdo holt odpali micek mimo hru, tak se muze stat, ze to blbe dopadne. Pokud to opravdu chtela jen podat sberacce (a nebyla treba nastvana kvuli nejakemu nezdaru predtim), tak to mela zahrat o zem, a zadna diskvalifikace by nebyla. Jestli ji meli sebrat i body a penize za predchozi kola, to tezko rict. Prijde mi vlastne docela zajimave, ze mohla dohrat smisenou ctyrhru a vyhrat ji, kdyz je to porad ta sama osoba, ktera udelala neco spatneho a zaslouzila si DQ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
podvodnice rozhodně není - nazývej prosím věci pravými jmény. Tohle je parketa bulvárních pisálkůsmile
Reagovat
jackiec
Buzková smilesmilesmile
Reagovat
Kandinsky1
Tím posledním emotikonem narážíš na její výbavu ?
Reagovat
zfloyd
moc těch DF zase nedělá , ale vždy to přijde v té neblbější chvíli buď 30:30 , nebo při shodě ,
Reagovat
com
Lindicka Dablova je jen jedna smilesmile
Reagovat
dadaft
zase ukázala, že je dobrá ................... moc se mi třeba líbilo, jak to zvládla po jednom těžkém returnu od Samsonovy, kdy hrála strašně brzo po odskoku a hodně nízko, přesto se dostala pod balón a poslala parádní odpověď ................... ale bude to těžké
Reagovat
IngStavinoha
o tuto hráčku do budoucna strah nemam...
Reagovat
com
pane inženýre, co ta hrubka smilesmile
Reagovat
IngStavinoha
to je taková lokální reminiscence ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
on com jistě myslel ten začátek věty, kde má být vo namísto osmile
Reagovat
zfloyd
škoda nepodepsaný brejk , to může ještě mrzet , ale vzhledem ke kvalitě soupeřky se pere dobře smile
Reagovat
com
Lindicka smile
Reagovat
zfloyd
nepotvrzený brejk napraven v tajbrejku a jdeme do finále smile
Reagovat
misa
prohrála s Haddad Maiou třetí třísetový zápas v řadě, vždy v nich získala první set. Stejně jako loni v Monterrey prohrála tiebreak závěrečného setu.

Ve třetím setu měla dva brejkboly ve dvou různých hrách, takže opět jednou prohrála i kvůli jejich neproměňování. Ve třetím zápase v řadě prohrála tiebreak, v koncovkách je chybějící sebevědomí a málo odehraných zápasů nejvíc patrné.

Ve Wimbledonu bude Bouzková nasazená, takže by teoreticky mohla dostat nějakou snadnou soupeřku, ale French Open ukázalo, že ani to nemusí pomoct. Wang na antuce měl být snadný los a Bouzková ztratila třeba druhý set, i když vedla o dva brejky. Může teď prohrát s každou (snad nedopadne jako Shuai Zhang, která už prohrála 11 zápasů v řadě smile).

Ve Wimbledonu a Praze bude potřeba vyhrát pár kol, pokud si chce Marie udržet solidní žebříček. Ale tlak bude velký...
Reagovat
lenka258
Pro Marušku "naštěstí" v Praze nebude asi moc kvalitní obsazenstvo, když pak začíná Severní Amerika....
Shuai Zhang je mi líto, to musí být mazec vlastně od února nevyhrát zápas a jezdit ty turnaje pro prohrusmile
Reagovat
misa
Schmiedlová v roce 2016 na tom byla taky strašně
https://www.tenisportal.cz/hrac/schmiedlova/?annual=2016
Reagovat
Tomas_Smid_fan
by se jistě zeptal, proč Gračova, která, i podle exspresek, hrála své první utkání jako francouzská občanka, má na live u svého jména ruskou vlajku, která by tam vlastně tak ani tak neměla být.smile
Reagovat
Krisboy
Zřejmě Francouzky pod ruskou vlajkou hrát můžou, Rusky ne smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
teda, Rusk i Bělorusky tam svoje vlajky mají, tak kdoví, co je to za čáry.
Reagovat
Krisboy
Zřejmě volal Lukašenko a nějak to domluvil.
Reagovat
IngStavinoha
tyhle pseudoproblémy jsou specialitou "tuzemska" - třeba hned vedle v Rakousku nějaké třepetalky apod. dávno nikdo neřeší
Reagovat
Patapuff
Je možné, že polovina řeší a polovina neřešílsmile
Reagovat
IngStavinoha
ale tak určitá "řešící" bublina se najde všude - a hlavní starostí mainstreamu pak je to prezentovat jako poměr 50:50 ;-)
Reagovat
Patapuff
Jj, minule si to takhle prezentoval.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
myslím, že by bylo dobré položit se na otázku, čo je to taký mejnstrým.
Obávám se, že je už hodně široký a jsou v něm jen různě velké, často organicky nesourodé ostrůvky.
Reagovat
IngStavinoha
třeba takové Forum24 a Echo24 - to už je teď sakra rozdíl - potvrzující, že se i v hlavním toku po delší době zase něco děje
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já myslím, že nejblíž jsou Mulder a Scully, kteří tvrdí, že pravda je "out there" a když radí: "nevěř nikomu", tedy trochu nevěřím ani jim, ale když vidím média, politiky a pak realitu, ta sympatická dvojice je prostě nejdůvěryhodnějšísmile
Reagovat
com
Tak nam v Eastbourne zbyla jedina smile nadeje - nase nejlepsi, nejkrasnejsi, nejuspesnejsi a dalsi nej.. Karolina smile
Trapky Kvitovic a Krejcikovic si nechali odstoupeni na posledni chvili.. Jak kdyby to nevedeli uz v nedeli, ze uz sou stary a nemaj sily na to jet dva tydny v kuse smile
Reagovat
IngStavinoha
Rastbourne může Kájísek klidně vyhrát - už by bylo načase si trochu zvednout sebedůvěru, aby pak v prvních kolech významnějších turnajů nepůsobil tak abstraktně. ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nejvyššísmile
Reagovat
com
ano, s nejvyssim iq smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ale měřil jsi ho tysmile
Reagovat
Alien
A po Berlínu, kde Plíškovic odhlásila Petra již po 1.kole opět zavládla u Raskenů závist a neskonalá zášť! Vlastně je to již několik let stále stejné, nic nového pod sluncem.smile
Reagovat
Otmar
Já naopak vítězství Bouzkové přál, potřebovala by ho jako sůl. Ale takhle to fakt nejde. Hadí Mája jasně předvedla, jak je jednoduché dostat Marii do defenzívy a většinou to dohrála. Pasivita, ale to je furt to samé. Jinak tady někdo účast našich hráček v Eastbourne nazval komedií a ono to přešlo ve frašku. Těsně před zápasem zrušily svou účast L.F. coby LL, dopoledne P.K., odpoledne B.K., přičemž na rozmyšlenou měly už neděli. Příště se nebudu divit, když po Češkách budou chtít kauci.smile
Reagovat
makro99
A jiné národnosti se neohlašovali-y? Nebo je jenom nesleduješ?
Reagovat
Otmar
Ale jistě že se odhlašovaly, a odhlašovat budou. Mě se spíš nelíbí, jak to"zvládaly" časově Češky. Nebo Vám se to tak líbilo? Co přípravy narychlo povolaných Martincové a Strýcové?
Reagovat
George_Renel
Ale ony nebyly narychlo povolané. Kdyby nechtěly, nemusely tam hrát.
Reagovat
Otmar
Organizátor jim po neúspěšné kvalifikaci nabídl účast v hlavní soutěži..hrát samozřejmě nemusely, mohly to odpískat, jistě. A čeho se vlastně zastáváte?? Těch pozdních odhlášek?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
GR evidentně odpověděl na druhou z otázek, takže nechápu, proč my se měl něčeho zastávat.smile
Reagovat
Otmar
RG měl evidentně pravdu v tom, že obě naše hráčky byly na místě, protože byly spolu přihlášeny do debla, což jsem si neuvědomil. O jejich přípravu jsem tedy měl zbytečné obavy. To jsem netrefil!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
jackiec
Krása, na udavačku Buzkovou sedla karma za tu špinavost na FO, tak to má být, snad dostanou na prdel i v deblu.smile
Reagovat
misa
Někteří blbečci mají o čem psát až do smrti smile
Reagovat
Kandinsky1
Ta karma musí být dost chytrá, když na ní sedla už dávno před tím.
Reagovat
Marduch
smilesmile
Reagovat
misa
Byla by zábava konfrontovat internetové anonymy bez tváře s jejich chováním ve skutečném životě smile
Reagovat
Marduch
Že se zástavas jejího usili dopomoci si k výhře nepokrytym tlakem na sudiho a snad i lži (there is blood, there is blood), to vypovídá především něco o tobě.
Reagovat
lenka258
Já si myslím, že Maru nebyla nějaká pomstichtivá, že pokud by ten sudí řekl, že ok, tady má asiatka napomenutí a hrajeme dále, že by to dál Maruška neřešila...
Ale upřímně nevím, neviděla jsem ten moment :(
Reagovat
misa
Nemá smysl s podobnýma něco rozebírat. Jedna věc, která tady ještě nezazněla: Ty tvrdé odsudky a posměšky (o jakýchkoliv tenistkách) píšou skoro výhradně muži, podle toho, co tady měli potřebu o sobě sdělit, často o desítky let starší než jsou aktivní tenistky. Rádi si kopnou, když je možnost.
Reagovat
IngStavinoha
že by nějaký zasutý prostatický komplex? ;-)))

to jako daleko horší vnímám, že "tuzemské" hráčky jsou zde - aspoň ve vnímání určité skupiny přispěvatelů s mírně majetnickými ;-)) sklony - prakticky nekritizovatelné, což mi nápadně připomíná mj. sportovní redakci "naší" státní ovcovize smile

na druhou stranu obsahově prázdné nenávistné plivance po Ruskách či Běloruskách jsou samozřejmě povoleny; proč bychom si do nich také horlivě nekopli, když je to dnes údajně znakem "společenské prestiže"?

takže ve výsledku bude ten "problém" asi někde úplně jinde, oder?

smilesmile
Reagovat
elsky
Já mám docela dost otravných nicků v ignoraci, pro sebe si je nazývám "smějící se bestie". Hanz, Stavinoha, teď tenhle jackiec.. těm o tenis nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
com
a ja mezi elitou nejsem smile
Reagovat
Krisboy
Ne, ty jsi k smíchu. Škoda se zbavovat takového klauna. smile
Reagovat
makro99
frustrovaný postarší bílý muž :)
je to fakt, dámské nicky jsou tady vesměs věcné, vstřícné..
Reagovat
makro99
s jednou výjimkou - bijkyně establismentu; a to je teda výjimka hodně těžkýho kalibru...
Reagovat
misa
smile
Reagovat
IngStavinoha
přepjatě rusofobní sufražetky typu aničky či bloncky je třeba vyvažovat smile
Reagovat
Kandinsky1
smile Vždyť sama Bouzková řekla, že rozhodčí chtěl dát jen napomenutí, ale to se jim nelíbilo a argumentovaly tím, že ta protekční hysterka pořád bulí.
Reagovat
Krisboy
Totálně to zazdila tím vyjádřením "přitom my jsme za to tak docela nemohly" smile

Mlčeti zlato, Marie. Tímhle blábolením jsi to jen zhoršila.
Reagovat
misa
Dítě netrefila, takže opravdu za nic nemohla. Snad si nemyslíš, že jako "bezejmenná" hráčka z ČR měla na vyloučení soupeřky nějaký vliv. Pokud už rozhodčí uznal, že došlo k incidentu, musela následovat podle pravidel diskvalifikace.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já se v tom nehrabal, ale když se to znovu otevřelo... Je mi divný, proč teda apelovaly na upíra, když ten rozhodl o napomenutí. Jestli to je tak, pak je závěr jasný - chtěly, aby byly soupeřky vyloučeny a žádné řeči o tom, že v tom nemají prsty, už to nezmění.
Žil jsem v domnění, že na situaci upozornily, což je v pořádku, ale pokud jim trest nestačil a žádaly vyloučení, pak se nedivím negativním reakcím okolí. Supervisor již samozřejmě neměl jinou možnost rozhodnutí, rozhodl dle pravidel.
Reagovat
misa
Žádaly vyloučení podle pravidel. Ten míček totiž vůbec nebyl pomalý a bylo slyšet, jak do holky narazil a taky byl slyšet údiv diváků. Rozhodčí nejdříve udělil jen napomenutí, ale potom Sorribes a Bouzková přišly za rozhodčím s tím, že holka brečí a má nějaký problém. Protože potom nešla utišit a musela i odejít pryč, následovala dikvalifikace. Kdyby nedošlo k té (možná přehnané) reakci sběračky, skončilo by všechno jen napomenutím.

Nemůžu říct, že jsem byl z chování Marie nadšený, ale taky si myslím, že si tak tvrdou kritiku nebo nenávist nezaslouží. Dějí se horší věci, než si chtít v rámci pravidel ulehčit postup dál.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no, to já v tomle případě taky nejsem nadšení, ať to iniciovala ta nebo ta. Prostě podavačka míčů, kterou nesmí trefit míč, by na kurt lézt neměla. Jí opravdu vyloučení Kató moc nepomohlo. Btw, ta je teda tím, co udělala a jak se chovala potom, taky pěkný jelito, takže nejvíc mi bylo líto její spoluhráčky.
Reagovat
paddy
abychom byli korektní, tak je rozdíl, jestli je míč ve hře, kdy všichni dávají pozor a sledují hru, nebo když se nehraje, takže nikdo nečeká, že tě někdo napálí

holka se lekla a byla lehce v šoku, což inteligentní člověk dokáže pochopit, ale lůza na sociálních sítích viděla jen hysterku nebo simulantku smile
stejně jako to bylo s Djokovičovou lajnovou
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale to jo, mohla se leknout, nějaká rychlost tam byla, ale zas takový drama... Kolikrát jsi to schytal tenisákem? Prostě na kurtu se i nechtěně může stát, že ballgirl někdo trefí, s tím by měly jít na kurt. Když to není pecka, měly by být schopné to ustát, případně se nechat vystřídat, ale nedělat z toho drama. WTA není školka.
Reagovat
jackiec
Kdyby měla Buzková charakter tak řekne umpire že to chtějí vyhrát v duchu fair play na kurtu a né takhle a pak se na lávce smějí jak dvě pipiny... vyloučil bych ji z vítězů ceny Krantzke, ale karma už si ji dožene a brzy vyletí z padesátky a snad i že stovkysmile
Reagovat
paddy
a) je normální, že Japonka střelila míč rychlostí přes 50 km/h skoro na tribunu? byla nějak frustrovaná?
- míče se standardně posílají s odrazem o zem

b) rozhodčí a supervisoři jsou tam od toho, aby aplikovali pravidla
- Čecháčci jsou bohužel deformovaní komunismem a jsou zvyklí ohýbat pravidla, nerespektovat je atp.

c) každý aktér zápasu má právo upozornit, že něco je špatně
- umpire může opravit rozhodnutí čárového, hráči se berou jestřáby atp.
- čecháčovskou logikou tedy hráč, který si bere jestřába je práskač a poškozuje lajnového smile

=====
kdyby Kató odevzala míč normálně, tak se nic nestalo, místo toho však lidi začali obviňovat sběračku, rozhodčí nebo soupeřky

a Kató ještě nechutně hrála na city, že v omluvě zmínila, že jí sebrali peníze

pak ještě zveřejnila fotku, kde měla potřebu zdůraznit, že sběračce něco koupila - další trapárna z její strany - pokud chci něco někomu dát, tak o tom nemluvím
I hope you enjoy the gift that I got you
Reagovat
IngStavinoha
zkrátka a dobře - každý si vybere to, co odpovídá jeho naturelu - ještě před deseti lety by se s tímto případem nikdo nemazal, protože přímo na místě a v dané chvíli by prostě platila a spolehlivě zafungovala normální "konzervativní" logika, kterou dnes kdekterý zoufalý poskok neoliberalismu považuje za "zpátečnickou" nebo přinejmenším veřejně "kontroverzní" - a podle toho to taky dnes v dekadentní eusa společnosti vypadá

smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kató je blbka, o tom žádná, ale mělo stačit napomenutí upíra a tím to mělo skončit. Kdyby si supervisora vyžádal on a ten to ukončil, tak nehnu brvou. Takle to prostě má pachuť. A mluvit o tom, že "z toho neměly radost" a přitom se v tý situaci něčemu chichotat, to je prostě minimálně hloupý.
Pak už na to nabaluješ zbytečný kontexty odjinud.
Reagovat
lenka258
Krejčíková teď odstoupila, místo ní Marino
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist