Bouzková si poradila s domácí outsiderkou a v Melbourne za hodinu prolétla do čtvrtfinále

16. 2. 2021, 04:49
Aktuality 8
WTA 250 MELBOURNE - Marie Bouzková na akci WTA 250 v Melbourne smetla domácího lucky losera Gabriellu Da Silvaovou Fickovou, které v žebříčku patří až 566. místo, a za hodinu hry prolétla do čtvrtfinále. V něm nasazená Češka změří síly se Švýcarkou Jil Teichmannovou a bude usilovat o své třetí semifinále na hlavním okruhu.
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková letošní sezonu zahájila až přímo v Melbourne Parku. Na generálce vyhrála dva zápasy a v osmifinále sebrala set pozdější vítězce a světové jedničce Ashleigh Bartyové a na Australian Open v prvním kole potrápila světovou pětku Elinu Svitolinovou.

Na skvělé výkony z předchozích týdnů úspěšně navazuje na akci WTA 250, která se v Melbourne koná pro hráčky, jež na Australian Open vypadly v úvodních kolech. Nasazená třináctka nejprve postoupila po skreči Danky Koviničové, poté si poradila s Lin Zhu z Číny a dnes za hodinu hry smetla Gabriellu Da Silvaovou Fickovou.

Dvacetileté domácí hráčce a překvapivé přemožitelce Aljaksandry Sasnovičové, jež v žebříčku WTA figuruje až na 566. místě a do hlavní soutěže se dostala jako lucky loser po odhlášení nasazené trojky Johanny Kontaové, Bouzková povolila jen jeden game v každém setu.

Dvaadvacetiletá Češka zítra zabojuje o své třetí semifinále na hlavním okruhu. Její soupeřkou bude Jil Teichmannová. Se Švýcarkou se utká poprvé.

Další čtvrtfinálové duely obstarají Rebecca Petersonová s Danielle Collinsovou, Petra Martičová s Darjou Kasatkinovou a Bianca Andreescuová s Irinou Beguovou.

Dvacetiletá Kanaďanka Bianca Andreescuová hraje teprve druhý turnaj od Turnaje mistryň 2019, po kterém dlouho laborovala se zraněním kolena. Po třísetové výhře nad Madison Brengleovou jí dnes už po prvním setu vzdala Kazaška Zarina Dijasová a po 16 měsících si tak připsala dvě výhry po sobě.

Ruské derby v Melbourne vyhrála Darja Kasatkinová, jež po obratu zdolala 2-6 6-1 6-4 sedmou nasazenou Anastasiji Pavljučenkovovou a vyhrála třetí vzájemný duel po sobě.

• WTA 250 MELBOURNE •
Austrálie, tv. povrch, 235.238 dolarů
úterní výsledky (16. 02. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Bouzková (13-ČR) - Da Silvaová Ficková (Austr.) 6-1 6-1
Andreescuová (2-Kan.) - Dijasová (Kaz.) 6-1 / skreč D.
Martičová (4-Chorv.) - Birrellová (Austr.) 6-1 6-3
Beguová (Rum.) - Qiang Wang (5-Čína) 6-7(2) 6-2 6-1
Kasatkinová (Rus.) - Pavljučenkovová (7-Rus.) 2-6 6-1 6-4
Collinsová (8-USA) - Doiová (Jap.) 6-4 6-2
Petersonová (16-Švéd.) - Gadecká (Austr.) 7-5 6-3
Teichmannová (Švýc.) - Tigová (Rum.) 6-3 3-3 / skreč T.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
SpacialRecognition
oficiálně ukončila kariéru.
Reagovat
sojka1
Maruska si bude muset poridit pro letosek na jahody vetsi kosicek.... :-)
Reagovat
Torn
Austrálii mám rád, ale ten časový posun je na nic. Tak snad zítra stihnu Marušku i Káju.
Reagovat
Krisboy
Časy jsou ok, problémem je práce smile
Reagovat
Torn
To taky. :D Ale tak Marušku si dneska možná dám ze záznamu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když se řekne Jil, vzpomenu na finále v Praze.kde porazila Mušku a ta od té doby jela . Tak pokud takto funguje na české hráčky, ať ji Jil zase porazí a pak se Maruška konečně rozjede ...
Reagovat
baba
Když se řekne Jil, vzpomenu na finále v Praze.kde porazila Mušku a ta od té doby jela . Tak pokud takto funguje na české hráčky, ať ji Jil zase porazí a pak se Maruška konečně rozjede ...
Reagovat
tommr
pro Marii to byl dneska dobrej trénink ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist