Bouzková si v Mexiku o první titul nezahraje, podlehla kamarádce Sorribesové

13. 3. 2021, 06:26
Aktuality 30
WTA GUADALAJARA - 22letá Marie Bouzková v mexické Guadalajaře první titul z turnaje WTA nezíská. Druhá nasazená Češka v boji o své druhé letošní a celkově třetí finále podlehla 3-6 6-7 španělské kamarádce Saře Sorribesové, když ve druhém setu neudržela vedení 5-2 a za stavu 6-5 neproměnila tři setboly. 24letá Sorribesová ve svém prvním finále narazí na Kanaďanku Eugenii Bouchardovou.
Marie Bouzková

Marie Bouzková dosáhla většiny prvních důležitých milníků kariéry v oblíbeném Mexiku; v Acapulku 2015 si připsala debut na okruhu WTA, v Monterrey 2018 poprvé prošla kvalifikací podniku WTA, v Guadalajaře 2019 se dostala poprvé do finále akce WTA 125k, v Monterrey 2020 si své první finále na hlavním okruhu WTA či vyhrála první dva turnaje ITF W25 (Cuernavaco 2016 a v Irapuato 2018).

Tento týden se do Mexika po roce vrátila a v Guadalajaře útočila z pozice nasazené dvojky na premiérový titul na turnaji WTA 250. Předváděla lepšící se výkony, když po třísetové výhře nad Irinou Baraovou porazila Mihaelu Buzarnescuovou i Karolínu Schmiedlovou bez ztráty podání. 

Jenže ve svém čtvrtém semifinále na okruhu WTA nečekaně zaváhala. 22letá Češka v něm podlehla 3-6 6-7 o dva roky starší kamarádce Saře Sorribesové ze Španělska, byť ve druhém setu vedla 5-2 a za stavu 6-5 měla tři setboly. Ve zkrácené hře Španělka vedla už 6-0, tři mečboly ještě česká tenistka odvrátila, ale při čtvrtém již kapitulovala.

"Byl to těžký zápas pro nás obě. Výborně se známe a bylo to hodně emotivní. Jsem ráda, že jsem to ustála," uvedla po dvouhodinovém zápase Sorribesová, která s Bouzkovou kamarádí a letos v Austrálii si spolu zahrály dva turnaje ve čtyřhře. Vyhrát dokázala i druhý vzájemný duel.



Bouzková ve 14. zápase sezony utrpěla teprve čtvrtou porážku, vůbec poprvé neuspěla v roli papírové favoritky. V Guadalajaře si tak nezahraje své třetí finále, v němž by usilovala o premiérový triumf. Dosud neuspěla před třemi týdny ve finále Phillip Island Trophy v Melbourne a loni v Monterrey.

A právě finále v mexickém Monterrey bude 50. hráčka světa Bouzková obhajovat příští týden. Startovat by měla jako nasazená čtyřka. 

24letá Sorribesová už ve čtvrtek v Guadalajaře přerušila sérii devíti čtvrtfinálových porážek a v semifinále uspěla poprvé na třetí pokus. Ve svém prvním finále se utká s Eugenií Bouchardovou, kterou před čtyřmi lety v Mexiku porazila.

Bývalá světová pětka a wimbledonská finalistka Bouchardová v semifinále zdolala 6-2 7-6 Italku Elisabettu Cocciarettovou a po druhé výhře nad 19letou soupeřkou postoupila do svého osmého finále. Jediný titul 27letá Kanaďanka slavila na menším antukovém turnaji v Norimberku 2014, kde ve finále porazila Karolínu Plíškovou.

• WTA 250 GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 235.238 dolarů
páteční výsledky (12. 03. 2021)
• Dvouhra - finále •
Sorribesová (Šp.) - Bouzková (2-ČR) 6-3 7-6(3)
Bouchardová (Kan.) - Cocciarettová (It.) 6-2 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bohužel mám zprávu, že se Marie Bouzková vytáhla kvůli zranění z turnaje v Monterrey. Podrobnosti zatím neznám.
Jaroslav Plašil
Reagovat
tommr
(1)Stephens v Q
Vandeweghe v Fernandez
Dolehide v Kuzmova
Kovinic v (5)Watson

(4)Bouzkova v Paolini
Schmiedlova v Boulter
Q v Q
Q v (7)Sorribes Tormo

(8)Li v Rus
Zarazua v Zidansek
Zhu v Bouchard
Gracheva v (3)Zheng

(6)Blinkova v Q
Hibino v Davis
Trevisan v Stojanovic
Q v (2)Podoroska

z našich je tam jen Marie Bouzková. Los k ní byl opět nemilosrdnej a do cesty jí opět postavil SST - tentokrát dokonce už ve čtvrtfinále ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Opticky to opravdu vypadá, že naše mají při losu pecbsmile
Reagovat
EllNino
Maruška jí to aspoň může oplatit ... a třeba se tam ani jedna nedostane :)

Jinak je ten pavouk zase dost otevřenej ... Sloane je spíš tahák na diváky než nějaká výrazná hrozba ... a Nadia Podoroska je po výhře nad Petrou úplně mimo, klasicky :)

Ale je tam Ann Li, která hrála v Austrálii skvěle, tu vidím jako favoritku dolní půlky ... Nahoře Maruška/SST - tam se asi rozhodne
Reagovat
tommr
jj je to podobný obsazení jako v Guadalajaře a nedivil bych se ani kdyby se do finále dostala jedna z dvojice Bouzková/SST ...
Reagovat
misa
Určitě měla na to zápas vyhrát, což ukázal druhý set, kdy začala hrát víc agresivně, sbírala winnery, chodila k síti. Dostala se rychle do vedení 5-2 a 30-0 při podání soupeřky, dobře rozehraný gem ale ztratila a pak bez boje odevzdala vlastní servis... Za stavu 6-5 při podání ST se dostala ke třem setbolům (ne v řadě), ale při každém z nich vyhodila míč za čáru. Přitom nešlo o žádné pokusy o winner, ale běžně vrácené míče v delších výměnách. Pak přišel tiebreak, což je jistý set obávám se pro libovolnou tenistku, která stojí proti Marii.

Maruška naposledy vyhrála tiebreak na okruhu WTA v září 2019. Od té doby série 7 nezdarů. Poslední tiebreak v soutěžním zápase pak získala na turnaji ITF v Nicholasville loni v únoru smile

Sezona ale zatím výborná, škoda, že i přes řadu vyhraných zápasů nebo zdolání hráčky top 10, vyrovnáného boje se světovou jedničkou si stejně Marie v takové fázi turnaje proti průměrné soupeřce ve zlomových okamžicích nevěří. Hodně holky to tak často mají smile
Reagovat
turista
To je škoda.Souperka byla porazitelna.
Reagovat
tommr
hlavně je škoda, že to Marie nedotáhla k prvnímu titulu i když měla obrovskou příležitost jaká se už nemusí opakovat. Pro prohru se SST není žádná omluva. Marie to prostě nezvládla hlavně mentálně ... smile
Reagovat
misa
Věřím, že bude mít ještě další možnosti. Marii je 22 a tenisově to taky není žádná tragédka.
Reagovat
tommr
snad jo. Je ale spousta dobrých tenistek, který ten titul nikdy nezískaly. Z našich hráček třeba Petra Cetkovská, Andrea Hlaváčková nebo Lucka Hradecká ...
Hlavně ale mrzí ta promarněná příležitost zahrát si o titul s Bouchardovou ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Začátek bou x bou rivalitysmile
Reagovat
tommr
jj to by bylo snový finále. Třeba to ale vyjde v Monterrey ... smile
Reagovat
Fransoas
Pravděpodobně druhý set mohl být pro ni rozhodující. Scházely pouze dva míčky k vyrovnání setů. Bohužel to nedotáhla a hekající Španělka se chytla a zápas otočila.
Reagovat
tommr
stačil 1 míček: Marie měla ve druhým setu celkem tři setboly a pokaždý se stupidně vyhodila ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Stupidní jsou maximálně tommrovy komentáře.
Reagovat
SydneyOpen
ach jo, škoda no. Tak snad v Monterrey smile
Reagovat
EllNino
bohužel v Monterrey už bude trochu větší konkurence než v Guadalajaře ...tady byl ten titul fakt hratelnej
Reagovat
misa
Jestli bude hrát s tou zraněnou nohou... před turnajem v Miami. Odhlášená zatím není.
Reagovat
lvicek
Tak Maruska bohuzel, nedarilo se, prislo spousta zbytecnych chyb. Ale nedivim se teda uplne, jednak vitr dost desnej, jednak teda hrat proti Sare musi byt na nervy. Ja na to koukala zpetne a to se tak neskutecne tahlo. Pak jsem prisla na to, ze pri podani Sorribes muzu po ukoncene vymene vzdy 30s preskocit a stihnu jeste zacatek dalsi vymeny! Tak to mi usetrilo hromadu casu, ale stejne jsem mela pocit, jak kdyby Maruska tam behala v medu...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je prostě moc hodná na to, aby vyřadila kamarádkusmile
Reagovat
EllNino
No ... připomíná mi v tomhle Lucku Šafi a její prohry s Petrou, Nasťou Pavlyuchenkovou atd.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Právěsmile
Reagovat
misa
S Pavljučenkovou má Lucka bilanci vzájemných zápasů 2-3, z toho dvě prohry přišly v hale, kde byla Nasťa vynikající. To není taková hrůza. Jednu prohru z Moskvy 2015 si pamatuju, tam se Ruska chovala dost nehezky, brala si často ošetřování v pauzách na prohmatávání žeber, byla vzteklá, kdy dokonce hodila raketu naštvaně do sítě. Ale ten nejdůležitější zápas na French Open 2015 Lucinka vyhrála. Dokonce ve dvou těsných tiebreacích :)
Reagovat
com
tak nemuzeme mit 2 češky ve finale na dvou soubeznych turnajich, to je snad jasny smile
Reagovat
EllNino
nechápu proč :))

2016 - v jeden týden vyhrály titul Týna i Petra :)
Reagovat
FulnekUltras
je to celé takové upracované, uhoněné - a než se dostaneme trochu dál k závěru turnaje, organismus už nestačí smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
EllNino
Druhý set měl být její, to stopro ... mrzí to, tady visel titul celkem nízko :/

Snad vyhraje Genie :)
Reagovat
d@ve
Fakt škoda, ten druhej set mohl být její..smile
Reagovat
EllNino
spíš měl
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist