Bouzková v Birminghamu smetla Garciaovou a je poprvé ve čtvrtfinále travnatých turnajů WTA

16. 6. 2021, 13:24
Aktuality 31
WTA BIRMINGHAM - Marie Bouzková po třech měsících dokázala porazit dvě soupeřky po sobě a postoupit do čtvrtfinále. Nasazená Češka ve druhém kole na trávě v Birminghamu prohrávala s bývalou světovou čtyřkou Caroline Garciaovou 1-3, ale pak už neztratila jediný game. O semifinále se utká s Coco Vandewegheovou.
Profily hráčů
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková měla velmi solidní vstup do sezony, ale od překvapivé porážky v Miami s Arantxou Rusovou se herně trápila, a navíc se v Madridu v derby s Petrou Kvitovou zranila. Nepodařil se jí ani úvod travnaté části sezony, před týdnem v Nottinghamu ztroskotala hned na úvod na raketě domácí Katie Boulterové.

V Birminghamu, kam dorazila se sérií pěti porážek, se ovšem 22letá Češka zase rozjíždí. Své působení na dalším britském podniku sice odstartovala prohraným setem se Su-Wei Hsieh, nicméně od té doby ztratila jen šest her. V dnešním souboji o čtvrtfinále deklasovala 6-3 6-0 Caroline Garciaovou.

Bouzková jako první prohrávala o brejk, Francouzka měla v zádech vedení 3-1. Nasazená osmička Bouzková ovšem vybojovala rebrejk a od té doby na kurtu hlavně díky chybám soupeřky dominovala. Na postup přes bývalou světovou čtyřku potřebovala jen necelou hodinu a čtvrt.

Bouzková tak poprvé od poloviny března dokázala porazit dvě soupeřky po sobě a postoupit do čtvrtfinále. Na travnatých turnajích WTA je mezi nejlepší osmičkou poprvé. O třetí letošní semifinále (menší akce v Melbourne a Guadalajaře) se utká s bývalou světovou devítkou Coco Vandewegheovou.

Vandewegheová si v prvním kole proti Kristýně Plíškové připsala svou první výhru v hlavních soutěžích na hlavní tour od předloňského léta a postup do čtvrtfinále na této úrovni vybojovala poprvé od června 2018, kdy hrála semifinále na trávě v Hertogenboschi. Američanka dnes po obratu zdolala 4-6 6-4 6-3 Ajlu Tomljanovicovou.

O čtvrtfinále si z českých tenistek zahraje také kvalifikantka Tereza Martincová, která zítra vyzve nasazenou Lotyšku Jelenu Ostapenkovou.

• WTA 250 BIRMINGHAM •
Velká Británie, tráva, 235.238 dolarů
středeční výsledky (16. 6. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bouzková (8-ČR) - Garciaová (Fr.) 6-3 6-0
Vekičová (3-Chorv.) - Giorgiová (It.) 2-6 6-3 6-4
Watsonová (Brit.) - Shuai Zhang (6-Čína) 5-2 skreč
Vandewegheová (USA) - Tomljanovicová (Austr.) 4-6 6-4 6-3
• Dvouhra - 1. kolo •
Mladenovicová (Fr.) - Ferrová (7-Fr.) 3-6 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

31
Přidat komentář
FulnekUltras
byť vám tu Gauffovou dneska všude cpou horem dolem - CoCo White Jiggly Butt je zpátky a věřím, že teď udělá i jahodářku.
Reagovat
Mantra
myslíš tu zlou bílou CoCo? fandeněco? byla dobrá, už ne...
Reagovat
blixa
Velká Ultrasova láska ! I uliční výbor KSČM kvůli ní poslal do prdele ... smile
Reagovat
Torn
Kvůli Američance? :D To je skoro jako příběh o Pocahontas. :D
Reagovat
Torn
Aby jí neujahodovala Maruška. :D
Reagovat
com
tak nam dneska vypadla č. 1, 2 a 3 a tak to i vypada, ze je Karolina jako number 4 na řadě smilesmile Ale jakozto ted nejvyse nasazena by to mela vlastne vyhrat smile
Reagovat
Torn
A ty hlavně fandi....znáš se. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Roger uvadá
Reagovat
smazaný uživatel
je konec
Reagovat
Petr_Fisk
Nic netrvá věčně a tělo prostě stárne. I tenisový génius Roger se s tím bude muset smířit.
Reagovat
tommr
ve čtvrtfinále Marii čeká po zranění se vracející Vandeweghe. To určitě není nehratelný ...
Reagovat
Torn
Snad jí tam Coco neujahoduje.
Reagovat
misa
Na trávě je to těžká soupeřka.
Reagovat
tommr
CV má značnou nadváhu. Pokud jí to Marie nebude hrát přímo na raketu tak jí může uhonit ...
Reagovat
brixner
Pohonit!
smilesmile
Reagovat
Torn
Je pravda, že Coco je ted ještě víc buclatá..
Reagovat
Fransoas
Gratulace k postupu mezi osmičku.Příšti soupeřka-Amerčanka bude pro Marušku určitě výzva.Bylo by skvělé kdyby se jí podařilo postoupit.Maruško pojď.
Reagovat
smazaný uživatel
velké bojovnicismile
Reagovat
Pavlis
Kiki byla fajn. To byl neskutečný tenis, co v roce 2018 předváděla.
Reagovat
SpacialRecognition
po sezoně ukončí kariéru
Reagovat
Andrew89
ted to čtu...achjo, další hráčka. Pěkně nám tahle generace už odchází
Reagovat
Mony
kecá..za pár týdnů Báru rozdýchá a pojede dál
Reagovat
dadaft
Super Maruška,
ovšem Garcia to už je jen takový neškodný oslíček Ijáček, který možná začne z ostra ale pak se ukáže, že vůbec není schopná udržet aspoň základní level hry .............. v podstatě to byly nejtemnější časy ženského tenisu, to pověstné dno sinusovky, kdy byly dřeváci jako Garcia, Konta, Martič nebo Mladenovič v top10.
Teď už zase pomalu stoupáme...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra Martic v top 10 nebyla.
Caroline vyhrála dva premiery za sebou, takže právem v top 10. Mladenovic po skvělém začátku sezony 2017 (titul + 3 finále) se do top 10 dostala po asi 10 porážka.
JoKo během 4 sezon 3 sf na gs + k tomu jedno čtvrtfinále = celkem konzistence.
Pro mě osobně to temné časy nebyly. Patří k nim i obrození Timey :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
No... ted nevim, ale jsem zmaten tim tvym hodnocenim :D
Reagovat
sojka1
Maruska super a chytre, jen si stale nemuzu zvyknout na to, ze je po sve pauze tak oplacana, ke vsemu ta satovka... ale zase je pekne pri sile a muze na jahody vyrazit s nusi... :-))
Reagovat
Torn
Jsem totiž jahodová, Maruška jahodová
Nejradši ze všeho já tituly mám

Jen tak dál...smile
Reagovat
tommr
Marie sice zápas nezačala nejlíp, ale od stavu 1:3 se obraz hry naprosto změnil. Garcia začala sekat jednu chybu za druhou a Marie získala následujících 11 her a tím i celej zápas takřka zadarmo. Marie ovšem zaslouží uznání za to, že hrála dobře takticky a Francouzce k těm chybám nabídla dostatek příležitostí ... smile
Na Garciu mají naše hráčky letos opravdu štěstí. Po podobným průběhu i výsledku jí už porazily Katka Siniaková v Parmě a Bára Krejčíková ve Strasbourgu ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Garcia byla úplně tragická dneska. Marie, sbírá jahody..
Reagovat
misa
slaví cennou výhru nad bývalou čtvrtou hráčkou světa. V prvním setu prohrávala 1-3 a Garcia měla při svém podání celkem tři gejmboly na 1-4, ale žádný nevyužila a poté se úplně sesypala. Maruška vyhrála 11 her v řadě. Výborně returnovala, byla schopná hrát dlouhé míče a jistě podávala. Garcia ale hrála hrozně a Bouzkové situaci hodně usnadnila.

Maruška už nemá ovázanou celou ruku, nemusí běhat po antuce a hned je to jiná káva.
Reagovat
turista
Super! Ať to tam v té Anglii vyhraje celý.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist