Bouzková v Bogotě zahájila antukové jaro kanárem a hladkou výhrou nad Marinovou

3. 4., 06:59
Aktuality 12
WTA CHARLESTON - Marie Bouzková (25) úspěšně zahájila antukovou sezonu, když na podniku WTA 250 v kolumbijské Bogotě smetla 6:0, 6:3 Kanaďanku Rebeccu Marinovou (33). O druhé letošní čtvrtfinále se nejvýše nasazená Češka hrající pod novým trenérem utká s Američankou Hailey Baptisteovou (22).
Marie Bouzková (© AFP)

Bouzková – Marinová 6:0, 6:3

Marie Bouzková nedávno po nepovedeném vstupu do sezony ukončila po čtyřech měsících spolupráci s někdejší wimbledonskou šampionkou Conchitou Martínezovou a do role hlavního trenéra posunula bývalého slovinského tenistu Mikea Urbaniju. A nový impuls, zdá se, zafungoval.

Místo původně plánovaného startu na zelené antuce v Charlestonu pětadvacetiletá Češka zahájila antukové jaro jako nasazená jednička na menším turnaji WTA 250 v Bogotě a své první soupeřce nedala šanci. Letos se rovněž trápící bývalou 38. hráčku světa Rebeccu Marinovou přehrála 6:0, 6:3, o osm let starší Kanaďance oplatila porážku z loňského Dauhá a vzájemnou bilanci upravila na 2:1.

V prvním setu  deštěm komplikovaného utkání Bouzková čelila celkem pěti brejkbolům, ale všechny odvrátila, na returnu ztratila jen tři míčky a ujala se vedení. Ve druhé sadě se mohla opřít i o servis, po němž získala 16 z 20 fiftýnů, a po hodině a čtvrt se v kolumbijské metropoli mohla radovat z vítězného startu.

Bouzková si ve 14. letošním zápase připsala teprve šestou výhru, přičemž už potřetí se na úspěch naladila kanárem. Na antuce odehrála první utkání od loňského května, kdy nezvládla úvodní kolo na Roland Garros.

Statistiky zápasu Marie Bouzková – Rebecca MarinováStatistiky zápasu Marie Bouzková – Rebecca Marinová (@ Livesport)

O teprve druhou letošní minisérii dvou výher, kterou zaznamenala pouze na začátku roku cestou do čtvrtfinále v Aucklandu, si 42. žena světového žebříčku Bouzková zahraje v prvním vzájemném duelu s Američankou Hailey Baptisteovou.

Jediná Češka v soutěži Bouzková je v Bogotě nasazenou jedničkou i ve čtyřhře. Ve středu v prvním kole narazí se svou španělskou kamarádkou Sarou Sorribesovou znovu na Marinovou a její krajanku Carol Zhaovou. Kanaďanky se do startovního pole dostaly až jako náhradnice.

Favoritky na úvod nezaváhaly

Také Sorribesová v úterý zvládla vstup do dvouhry. Třetí nasazená Španělka přehrála 6:1, 6:3 Rusku Mariu Timofejevovou, přerušila sérii čtyř porážek a teprve na druhém ze sedmi letošních turnajů zvládla své úvodní vystoupení.

Mezi šestnáctku nejlepších se po hladkých dvousetových výhrách prodraly i nasazená dvojka a vítězka posledních dvou ročníků Tatiana Mariaová z Německa a čtyřka Cristina Bucsaová reprezentující Španělsko.

Výsledky turnaje WTA 250 v Bogotě


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
tommr
Marie by měla hrát i debla proti Marino. Opět ale začalo pršet akorát když zápas měl začít. Marie má neuvěřitelnou smůlu ...
Reagovat
misa
Marie hrála zhruba stejně jako v jiných letošních zápasech, ale soupeřka byla tak slaboučká, že z toho vzniklo jednoznačné skóre. Opět měla svůj tradiční řetízek s kuličkou, v březnu byl asi v opravě
Reagovat
com
presne tak.. Vyhra nad Kanadankou ze druhe stovky, ktera letos jeste neprelezla prvni kolo, kdyz nepocitame ITF.. A Bouzkova se uz pomalu pasuje na vitezku turnaje

Baptistka ji ukaze, kde se v Bogote nachazi letiste
Reagovat
misa
Poslední věta pasuje spíš na jednu nejmenovanou bývalou jedničku
Reagovat
com
ze by na Kvitovic-Vankovic

ba ne, ta jednickou nikdy nebyla
Reagovat
Mantra
No podle mě v dalším stejně vyletí.
Reagovat
Stybnat
Asi ano. V horách to nedá.
Reagovat
Dobry-den
Pro Marii je momentálně každá výhra hodně důležitá.

Snad bude hrát další zápas v nějakou přijatelnější hodinu.
Reagovat
bardunek666
Gratulace Marušce, povinná výhra, pokud chce udržet aktuální pozice v žebříčku. V dalším kole Baptista, no, myslím, že pro Marii lepší soupeřka než Slovinka.
Naše hráčky se Bogotě vyhýbají jak čert kříži, ale myslím, že Marušce by tamní podmínky mohly sedět. :)
Reagovat
lvicek
Gratulka Marusce! Moc se ji tu neverilo, tak jsem rada, ze ukazala opak :). Snad jeste to parkrat zopakuje.
Reagovat
A211
Gratulace k vítězství Marii B. jen tak dál a přidávat.
Reagovat
turista
Ano. Držím pěsti!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist