Bouzková v Guadalajaře porazila i Bronzettiovou a postoupila do čtvrtfinále

24. 2. 2022, 07:03
Aktuality 8
WTA GUADALAJARA - Marie Bouzková na turnaji WTA 250 v Guadalajaře porazila 7-6 6-2 Italku Luciu Bronzettiovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm se střetne se svou přemožitelkou z loňského semifinále Španělkou Sarou Sorribesovou, nebo Polkou Magdalenou Fręchová.
Marie Bouzková

Marie Bouzková v oblíbeném Mexiku dosáhla už řady milníků. Připsala si debut na okruhu WTA (Acapulco 2015), poprvé prošla kvalifikací podniku WTA (Monterrey 2018), poprvé se dostala do finále akce WTA 125k (Guadalajara 2019), zahrála si své první finále na hlavním okruhu WTA (Monterrey 2020) či vyhrála první dva turnaje ITF W25 (Cuernavaco 2016 a v Irapuato 2018).

Tento týden startuje potřetí v Guadalajaře a opět se jí daří. Finalistka z roku 2019 (WTA 125k) a loňská semifinalistka (WTA 205) po úvodní třísetové výhře nad nasazenou Japonkou Misaki Doiovou našla recept i na italskou kvalifikantku Luciu Bronzettiovou, kterou zdolala 7-6 6-2.

V první sadě Bouzková neudržela vedení 4-2, za stavu 5-4 nevyužila na returnu tři setboly a za stavu 5-6 při podání soupeřky byla třikrát dva míčky od ztráty setu. Nakonec ho ale po 78 minutách boje v tie-breaku získala, v úvodu druhého dějství vyhrála pět gamů v řadě a náskok už nepustila.


O ukončení rok dlouhého čekání na semifinále si 23letá Češka zahraje buď proti Polce Magdaleně Fręchové, nebo španělské kamarádce Saře Sorribesové. Té loni podlehla v semifinále a soupeřka nakonec získala svůj jediný titul na okruhu WTA.

Poprvé v sezoně je ve čtvrtfinále také Anna Karolína Schmiedlová. Slovenská tenistka ve druhém kole porazila 6-3 7-6 Rusku Anastasii Potapovovou a v Guadalajaře obhájila loňský výsledek. Její další soupeřkou bude Číňanka Qiang Wang (h2h 0-0).

• WTA 250 GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 239.477 dolarů
středeční výsledky (23. 02. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bouzková (ČR) - Bronzettiová (It.) 7-6(2) 6-2
Kalinská (Rus.) - Xinyu Wang (Čína) 6-4 0-6 6-4
Schmiedlová (SR) - Potapovová (Rus.) 6-3 7-6(5)
Qiang Wang (Čína) - Tanová (Fr.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
misa
se během zimní přestávky vrátila do dobré kondice a opět se výborně pohybuje, což je vidět i na výsledcích.

Nenechala se odradit ani ztrátou podání na konci prvního setu, Italce nedovolila set dopodávat a přesvědčila získala i tiebreak. Druhý set už byl jednoznačný.

Při rozhovoru po konci zápasu ale bylo slyšet, že má nějaké nachlazení, tak snad bude v pořádku na čtvrtfinále, které asi bude těžké.
Reagovat
tommr
Marie byla jasně lepší, ale zbytečně si komplikovala život neproměnováním brejkbolů jinak by první set dopad stejně jako ten druhej ... smile
Dnešní výhra byla nutná k tomu aby si Marie udržela šanci na udržení se v první stovce, ale ještě jí nedává jistotu. K tomu by Marie potřebovala ještě jednu výhru ale proti SST to asi nepůjde ... smile
Reagovat
Mri
Kámošku dá! Když jí to posledně nechala...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak, kamarádky si pomáhají.smile
Reagovat
tommr
SST na mě nedělá dojem že by byla ochotná to Marii vrátit ... smile
Reagovat
d@ve
Děkujeme aspoň za nějaké pozitivní zprávy dnes. smile
Reagovat
GaelM
Paráda, klíčová výhra pro udržení top100. Ještě by to chtělo aspoň jedno kolo, ale to další už bude asi o dost náročnější...
Reagovat
R01316
Myslim ze se tenhle mesic propadne az nekde k 120. mistu, tak by potrebovala nejaky poradny vysledek
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist