Bouzková v Guadalajaře postoupila poprvé do finále turnaje WTA 125k

16. 3. 2019, 07:11
Aktuality 16
WTA 125k GUADALAJARA - Marie Bouzková si ve svém oblíbeném Mexiku zahrála poprvé v semifinále turnaje WTA 125k a dál může pomýšlet na životní triumf. Dvacetiletá Češka totiž v Guadalajaře porazila 6-3 6-7 6-0 Francouzku Fionu Ferróovou a postoupila do finále. O titul a posun na 101. místo světového žebříčku se utká s o rok starší Ruskou Veronikou Kuděrmetovovou.
Marie Bouzková

Marie Bouzková začala sezonu dobrými výkony v Brisbane, na dalších turnajích se jí však nedařilo. Až nyní v mexické Guadalajaře útočí na životní úspěch. 

Dvacetiletá Česka v prvních třech zápasech neztratila ani set a postoupila poprvé do semifinále turnaje WTA 125k. V něm si dnes poradila 6-3 6-7 6-0 s Francouzkou Fionou Ferróovou.

Ve finále se Bouzková střetne s dvaadvacetiletou Ruskou Veronikou Kuděrmetovovou, kterou před čtyřmi lety v jediném vzájemném duelu na antuce v Praze porazila. Pokud uspěje i podruhé, posune se v pondělí na 101. místo světového žebříčku a jen pár bodů ji bude dělit od premiérového posunu do Top 100.

• WTA 125k GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 125.000 dolarů
páteční výsledky (15. 03. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Bouzková (ČR) - Ferrová (Fr.) 6-3 6-7(4) 6-0
Kuděrmetovová (Rus.) - Mariaová (3-Něm.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
com
ta teda dostala poradnej vyprask
Reagovat
Frick
Fialo táhni do pr...
Reagovat
FulnekUltras
ten už v ní dávno je i se všemi modráky ;-)))
Reagovat
skott
ani jsem netušil, jak Bouzková výborně ovládá španělštinu:o

https://www.youtube.com/watch?v=V0DPQAw_CoA
Reagovat
jirkaS
8-o
Reagovat
EllNino
Jojo, má i oblčení Joma ...:) Ona toho s českem moc společného nemá :))
Reagovat
misa
Článeček z loňského US Open:
https://www.idnes.cz/sport/tenis/us-open-tenis-marie-bouzkova-karolina-muchova.A180826_214308_tenis_par

Marie má naštěstí zájem reprezentovat ČR.
Reagovat
skott
celkem zajímavé čtení. Jen mě zaujalo, kde její otec vzal, že by jako vítězka juniorky měla nárok na wildcard další rok nebo že by to byla chyba agenta. Na US Open to tak nefunguje, nedostaly ji už několikrát ani domácí vítězky Crawford nebo Min, ani další Konjuh, Galfi, Watson, které byly mnohem větší juniorské hvězdy. Obzvlášť když potom sám vyzdvihuje spravedlivější ''americký systém''..
Reagovat
lars
WC ani do kvaldy nedostaly ?
Reagovat
Dobry-den
Tak to je bomba. Co by spousta hráček dala za to, aby se domluvila aspoň anglicky. :D
Reagovat
blixa
Která se nedomluví ?
Reagovat
EllNino
o pár turnajích, na kterých hrála v útlumu, zase jeden, kde jí to vychází ... ylo by fajn vyhrát i to finále, aby se přiblížila ke stovce už opravdu na dostřel :)
Reagovat
sojka1
bude to tezke, Marusku jsem jeste v Mexiku nevidela, ale Fandina referovala o jejim pozitivnim pristupu a neustalem povzbuzovani, Maruska urcite citi, ze jde zase nahoru a zene to na max i takto "umele", treba to vyjde, drzim palec, titul by ji k soudecku slusel.. :-)
Reagovat
lavamancer
skvělá zpráva, snad to dotáhne k titulu.
jaké má proti Rusce šance?
Reagovat
Jon61
Ruska má letos na tvrdých površích bilanci 15:6, dokázala na konci ledna porazit i Benčičovou. Marie to bude mít hodně těžké.
Reagovat
lars
skoda , ze ve finale neni i Tyna
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist