Bouzková v Guangzhou do semifinále neprošla. S Blinkovovou uhrála jen čtyři gamy

19. 9. 2019, 15:58
Aktuality 43
WTA GUANGZHOU - Marie Bouzková v čínském Guangzhou své druhé semifinále na okruhu WTA nevybojovala. Jednadvacetiletá česká naděje ve čtvrtfinále jasně nestačila na svou vrstevnici Annu Blinkovovou. Ruská hráčka ve svém premiérovém semifinále změří síly se Sofií Keninovou, nebo Jasmine Paoliniovou.
Profily hráčů
Marie Bouzková (© j48tennis.net)

Marie Bouzková na konci července poprvé pronikla do elitní stovky a na prestižním podniku v Torontu její fantastickou jízdu, díky níž získala srpnové ocenění Průlom měsíce, až v semifinále po obratu zastavila Serena Williamsová. Jednadvacetiletá Češka poté na grandslamovém US Open prožila zklamání, když v prvním kole neudržela vedení 6-1 5-2.

Do sezony asijských betonů vstoupila v Guangzhou. Na čínském podniku měla už v prvním kole namále, jelikož musela odvracet čtyři mečboly domácí Fang Ying Xun, ve druhém kole jí vzdala turnajová jednička Elina Svitolinová a 21leté Češce se tak otevřela cesta do závěrečných kol.

Jenže další výhru už nepřidala. V dnešním čtvrtfinále jasně nestačila na svou vrstevnici Annu Blinkovovou, se kterou za hodinu a čtvrt prohrála jasně 3-6 1-6.

Bouzkové se dnes vůbec nedařilo na podání. Aktuálně 63. hráčka světa trefila jen 48% prvních servisů a celkem pětkrát o podání přišla, sama naopak dokázala využít jedinou ze šesti nabídnutých šancí na brejk. Se soupeřkou zvládla držet krok jen do stavu 3-4, kdy prohrávala o jediný brejk, poté už ji ruská hráčka začala přehrávat.

Bouzková si nespravila chuť ani ve večerní čtyřhře, když se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou prohrály 3-6 3-6 se srbsko-běloruskou dvojicí Kruničová/Marozavaová.

Blinkovová, jež nedávno slavila triumf na akci WTA 125k v New Havenu a vyhrála už poosmé v řadě, ve svém vůbec prvním semifinále mimo okruh ITF změří síly s třetí nasazenou Američankou Sofií Keninovou.

Samantha Stosurová si poprvé od října 2015 zahraje semifinále turnaje WTA na tvrdém povrchu. Bývalá světová čtyřka a grandslamová šampionka po setech 6-2 7-6(1) vrátila týden starou porážku Nině Stojanovičové, přestože ve druhé sadě prohrávala už 0-5 a musela v ní odvracet šest setbolů. O své celkově 25. finále, první na betonech od října 2014, bude usilovat proti Viktoriji Golubicové.

Golubicová zdolala 6-3 3-6 6-4 dvojnásobnou šampionku a nasazenou čtyřku Shuai Zhang a poprvé od října 2017 postoupila do semifinále na WTA. V sobotu bude útočit na své třetí finále. Se Stosurovou se utká poprvé.

• WTA INTERNATIONAL GUANGZHOU •
Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů
čtvrteční výsledky (19. 9. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Blinkovová (Rus.) - Bouzková (ČR) 6-3 6-1
Keninová (3-USA) - Paoliniová (It.) 7-5 6-1
Golubicová (Švýc.) - Shuai Zhang (4-Čína) 6-3 3-6 6-4
Stosurová (Austr.) - Stojanovičová (Srb.) 6-2 7-6(1)
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Kruničová/Marozavaová (3-Srb./Běl.) - Bouzková/Zidanšeková (ČR/Slovin.) 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

43
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mel bych dotaz. Existuje na messengeru nebo WhatsApp nejaka skupina o tenisu? At uz zdejsich uzivatelu, nebo vytvorena z jinych lidi? A pokud ne, co ji takhle vytvorit? Šel by do toho nekdo?
Reagovat
Patik
to by znamenalo že prídeš o svoju anonymitu a polovica ľudí tu na tenisportále by bez anonymity bola takáto maličká...ale ja som za..skupín je veľmi veľa všade ale sú tam aj ľudia z iných krajín no..
Reagovat
FulnekUltras
což dává porážku Terky Martincové do hned trochu přijatelnějšího světla.
Reagovat
Dobry-den
Ne, nedává. Martincová hrála blbě.
Reagovat
Jon61
Mám rád slovní hříčky, čeština je k tomu stvořená. Samička chytila druhou mízu, má už 35 let.
Reagovat
smazaný uživatel
Četli jste clanek o tom Birminghamu? Od pristi sezony to nebude Premier, ale International. Konci WTA Mallorca a bude tu turnaj v Berline.
Reagovat
FulnekUltras
njn, staré firmy se nám neustále přetírají na nové, ale podstata pod svrchním nátěrem zůstává stejná - jak říkal Mikešovi s pašíkem hostinský z Mnichovic: "Ten trakař tu ještě před chvílí stál. Ale už tady nestojí." ;-)
Reagovat
lvicek
Takže ještě méně bodů z trávy ve srovnání s jinými povrchy?
Reagovat
PetaM
Místo Birmingamu bude Premier na trávě v Berlíně :)
Reagovat
tommr
pro Petru to bude ovšem rána ...
Reagovat
misa
Starý Kenin má docela pohlednou dceru :)
Reagovat
Mantra
ale má pjeknou pneu pod tím uvázaným trikem (to je moda zase, uzel na zádech jak to nosily vesnický nány je teď světovej)
Reagovat
rybicka
No, ono si to nejspíše zavazují, protože jim to plandání vadí. Stále se vymýšlí čím se odlišit od konkurence, ale jestli je to použitelné...
Reagovat
Mantra
no to jsem si myslel, že nike má volný trika, ale Sofia má filu, takže prostě jen modní hit asi
Reagovat
rybicka
Ono je asi rozdíl volné a "volné". Ale to je jen má úvaha. Když jsem si představila jak mám triko, které vlastně "nemám", což mě nedobře rozptyluje při hře, protože necítím okraje trika, když nevím co dělá ta část co ani necítím...

Ale znovu, to je jen má úvaha.
Reagovat
Jon61
Vzpomínám si na šaty ve Wimbledonu, které vypadaly spíše jako noční košilka, v které měly jít tenistky natáčet erotické filmy. :-)
Ale pěkné byly šortky (starorůžové barvy?), v kterých holkám vynikly zadečky.
Reagovat
rybicka
Prdelky mají holky pěkné, chápu. Košilky jako prádélko, nakonec proč ne, ale to "triko - netriko", těžko se to sděluje chlapovi. Možná by se jim lépe hrálo i jen v pouhém "vršku". Alespoň základní pocit jistoty, pevnosti - při těch sportovních pohybech prostě potřebují. Vlající hadérka, volná kolem celého hrudníku, to asi není to pravé ořechové.
Reagovat
misa
Takové drobnosti mi vůbec nevadí :)
Reagovat
slacker
to je strevo takhle hladce vyletet s nejakou vyblitinou
Reagovat
smazaný uživatel
Videls ji dneska hrat? Lol
Reagovat
Tiebraker
Souhlas, navíc Blinkova je evidentně tlustá. Ostuda tenhle zkrat Marie.
Reagovat
tommr
Marie dneska podala žalostnej výkon a její ruská vrstevnice jí deklasovala rozdílem třídy. Nebyl to hezkej pohled ... :(
Je zajímavý, že výkony Marie rostou a klesají se soupeřkama. Proti těm nejlepším se dokáže vytáhnout zatímco proti těm slabším naopak hraje často velice špatně. Na tomhle turnaji to bylo názorně vidět: vynikající výkon proti Svitolině jasně kontrastoval s bídnýma výkonama proti Čínance a Rusce ...
Reagovat
EllNino
tak to je většinou normální na favoritky se hraje snáze, Maruška neměla co ztratit :) ...naopak proti Xun mohla jen ztratit ... a dneska to bylo 60:40 pro Aničku, která je v laufu
Reagovat
misa
Prosím tě, žalostný výkon... Co měla hrát, když tam Blinkové všechno padalo? Ale je problém, když se člověk nemůže opřít o svůj servis a hned je ve výměně pod tlakem. Tohle je bohužel u Mařenky největší problém a chtělo by to o zimní pauze na podání zapracovat.
Reagovat
EllNino
jojo, servis je největší problém, jinak by to šlo ... ale Maruška má hrozně málo síly, chtělo by to trochu nabrat ... narozdíl od Lucky bohužel Mařenka nedisponuje přirozenou silou ze základních úderů, i když u tenisu celkem heká, jsou to většinou slabší údery ...

Nevím, jestli se tomu dá úplně naučit ... ale zesílit by měla :)
Reagovat
FulnekUltras
dokud svaly ještě drží, není na co čekat
Reagovat
tommr
stačilo by aby tolik nekazila. Dneska končil každej její druhej úder v autu nebo v síti ...
Reagovat
EllNino
no to by asi stejně nestačilo ... soupeřka byla dneska až příliš suverenní :)
Reagovat
rybicka
Poctivě, mě udivuje to překvapení, že Maruška nezvládla. Je křehká, ale ne fyzicky a zatím stále věřím a doufám, že ani psychicky. Jen prostě zatím to není "bouračka". A asi nikdy nebude.

Pokud prorazí, pak postupnou systematickou prací. Kdo o ní věděl před pár měsíci? A dnes čekáte jen výhry? Nemá silné podání, ani příliš zkušeností, tak držme palce a berme situaci jaká je.
Reagovat
misa
Ještě před pár měsíci hrála Marie hlavně na ITF a v kvalifikacích. Současná situace je pro ni dost velký skok. Určitě je systematická práce a postupné zlepšování její zvolená cesta. Je pracovitá a odhodlaná, tak věřím, že příští rok přijde zase nějaké zlepšení a postupně se vyšší úrovni přizpůsobí.
Reagovat
rybicka
+1
Reagovat
Jon61
Bude to mít těžké hlavně s ranařkami, které nebudou dělat moc chyb, což ukázal dnešní zápas. Navíc její podání není příliš účinné.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu nebyl.
Reagovat
EllNino
Dneska narazila na rozjetý vlak ...Anička je rozjetá a celkem bych se nedivil, kdyby to dotáhla k titulu :)
Reagovat
Dobry-den
Maruška dostala pěkně na prdel, ale soupeřka je evidentně ve skvělé formě, nyní přidala osmou výhru v řadě.

Čtvrtfinále je pro Marušku s tou její statickou hrou pořád slušný výsledek. Přece jen těch výher na WTA má stále jenom hrstku...
Reagovat
misa
Výhry budou přibývat.
Reagovat
Dobry-den
Budou. Stále má potenciál se zlepšovat, nebojím se o ni. :-)
Reagovat
turista
Škoda. Mařenka měla dnes den blbec.
Reagovat
misa
Marušku jednoznačně přehrála. Poražená popřála u sítě své přemožitelce hodně štěstí. Čtvrtfinále je dobrý výsledek.
Reagovat
misa
Ještě jsem zhlédnul Mariino chování k fanouškům po včerejším zápase se Svitolinou a bylo to něco úžasného. Dokonce snad objala každého, kdo si řekl :)) Doufám, že má nakročeno ke krásné kariéře.
Reagovat
makro99
žes tam nebyl čoveče :)
Reagovat
misa
Je to na mě daleko.
Reagovat
makro99
to je fakt. koukal sem se ti na entry list Linec, ale není tam.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist