Bouzková v Hobartu roli jedničky nepotvrdila. Ve 2. kole podlehla Blinkovové

11. 1. 2023, 08:11
Aktuality 18
WTA HOBART - Marie Bouzková v Hobartu zaváhání favoritek nevyužije. Na svém prvním turnaji v roli nasazené jedničky skončila ve druhém kole, v generálce na Australian Open 24letá Češka nestačila na Annu Blinkovovou a prohrála ve dvou setech-
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková má za sebou životní sezonu, během níž vybojovala na Livesport Prague Open svůj premiérový titul na okruhu WTA, hrála čtvrtfinále Wimbledonu, prošla do finále v Guadalajaře a ve světovém žebříčku se vyšplhala na 24. místo.

I proto byla tento týden v Hobartu poprvé nejvýše nasazenou hráčkou turnaje WTA, roli papírové favoritky ale nepotvrdila. Po úvodní výhře nad Rumunkou Jaquelinou Cristianovou dnes nezvládla druhé kolo proti Anně Blinkovové, které podlehla 5-7 4-6.

Bouzková přitom nezačala špatně a získala první tři gamy. Náskok sice neudržela, přesto po svém druhém brejku podávala za stavu 5-3 na zisk sady. Pak ale ztratila čtyři gamy v řadě a dobře rozehraný set 'pustila' soupeřce.

V druhém dějství pak 24letá rodačka z Prahy žijící na Floridě dvakrát úspěšně zareagovala rebrejkem a vedla 4-3, jenže v posledních třech hrách uhrála jen dva fiftýny a turnaj pro ni skončil. Soupeřka vyrovnala vzájemnou bilanci na 2-2.

Nyní Bouzkovou čeká přesun z Tasmánie do Melbourne. Na Australian Open bude poprvé na grandslamu mezi nasazenými a obhajovat bude druhé kolo, které je zároveň jejím nejlepším výsledkem.

Do čtvrtfinále se tak nedostala ani jedna z kvarteta nejvýše nasazených hráček. Dokonce už v 1. kole vypadly Američanka Sloane Stephensová a bývalé šampionky Alizé Cornetová z Francie a Elise Mertensová z Belgie.

Blinkovová, jež včetně kvalifikace neprohrála osm setů v řadě, bude ve čtvrtfinále čelit Kazašce Julii Putincevové.

Z bývalých vítězek pokračuje už jen Sofia Keninová, která před čtyřmi lety v Tasmánii slavila svůj premiérový triumf. Americká vítězka Australian Open 2020 a aktuálně až 280. hráčka světa dnes smetla 6-2 6-3 Belgičanku Marynu Zanevskou, jež nenavázala na včerejší skalp krajanky a dvojnásobné šampionky Mertensové.

• WTA 250 HOBART •
Austrálie / Tasmánie, tv. povrch, 259.303 dolarů
středeční výsledky (11. 01. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Blinkovová (-) - Bouzková (1-ČR) 7-5 6-4
Kalininová (5-Ukr.) - Mariaová (Něm.) 4-6 6-3 6-3
Peraová (6-USA) - Siegemundová (Něm.) 6-4 6-7(3) 6-4
Cocciarettová (It.) - Paoliniová (It.) 6-2 6-1
Davisová (USA) - Bonaventureová (Belg.) 7-6(1) 6-3
Keninová (USA) - Zanevská (Belg.) 6-2 6-3
Xinyu Wang (Čína) - Van Uytvancková (Belg.) 7-5 4-6 6-3
Putincevová (Kaz.) - Párrizasová (Šp.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
misa
Takhle rezignovanou a odevzdanou jsem ji ještě nikdy neviděl. Celý zápas se tvářila nešťastně, oproti Blinkové vypadala úplně vyčerpaná.

Snad jí nic není a dá se do Melbourne do pořádku. Loni ale hrála mnohem lepší tenis, snažila se o aktivitu, útočila. Zatím to letos nevypadá dobře smile
Reagovat
misa
Marie má od loňska nového kondičního trenéra Miloše Pecu, který je zvyklý trénovat hokejisty z NHL jako je Hertl nebo Nečas. Nevím, jestli má nějaké zkušenosti s kondiční přípravou žen. Pokud fyzicky mnohem slabší Bouzkové naloží nějaké "hokejové" dávky, tak ji lehce může přetrénovat...

Dnes si dokonce párkrát dřepla po výměnách a za některýmí míčky se ani nerozběhla. Uvidíme příští týden, třeba to dnes byly jen problémy, s kterými se musí vyrovnávat jen ženy.
Reagovat
lvicek
Taky by to mohlo byt treba nejake nachlazeni, moznosti, proc se clovek citi blbe, je vic...
Reagovat
misa
Dívám se, že stačilo porazit Blinkovou a příští týden mohla být Maruška 22. na světě. Ach jo smile
Reagovat
EllNino
Snad uhraje asopň kolo v Austrálii, vypadá to na lehčí útlum ...
Reagovat
Dobry-den
Marie roli turnajové jedničky nezvládla podobně jako na podzim v Tampiku. Její údery kolikrát sotva letěly přes síť. smile
Snad se jen takticky šetřila na AO. Ale spíš to vypadá, že prostě nemá formu...
Reagovat
tommr
zatím největší letošní zklamání. Marie roli turnajové jedničky absolutně nezvládla. Nejenže hraje špatně ale postrádám u ní i bojovnost která byla vždycky její nejsilnější stránkou ... smile
Reagovat
pepin
Největší problém Marušky je to, že nemá končící vítězný úder.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevim, co mas na mysli tim koncicim viteznym uderem, nebo jak si ho obecne predstavujes, a hlavne u Marusky.

Moc ji nactenou nemam, takze spis otazka pro misu, ktery ji ma naskenovanou na milimetr.:)

Pokud si to predstavujes neco ve forme winneru ala Sakkari, Badosa, atd. tak tedy nevim, ale Maruska na to nema fyzicky fond, a jestli by si to nekdo pral, aby ho mela, tak by asi musela brat plno tech koktejlu a činkovat...ovsem nevim, jestli je to dobry napad, fyzicky fond se muze zlepsit, ale ten myslenkovy muze byt na kasi, a mysim, ze po kariere spis vyuzije ten myslenkovy:)

Moje predstva o viteznem uderu je trebas hodne siroka, u takove Errani to je jeji lift na BL, kdy micek jak leti nad sakem, tak se mezi neho a sako vleze i 7 Isneru:) Souperka casto failovala na footworku, a bud to naprala mimo, nebo se na tom utavila, nebo to casto blbe trefovala, a pak si ta Sara pro ten micek dobehla kamkoliv a v tom behu to rozhodne bylo vitezne:)

Me prijde, ze Maruska ma plno viteznych uderu, ale pouze z behu:) Jak neni v behu... proste si to musi vybehat ten vitezny uder.

Me spis prijde, ze jeji slabina je na servisu, sojecka by ji dala asi 1 s hvezdickou za provedeni, esteticky to asi vypada dobre, ale prijde mne, ze je hodne čitelny asi jak sama Maruska charakterove, kde to je jeji VELKE Plus:)

Za mne spis problem servis... a to ze si tzv. vitezny musi vybehat bych tolik nebral jako slabinu, ale jako realitu...z kterou se da hrat.

Ale asi spis otazka na misu, az tak ji nactenou fakt nemam, spis me zaujalo, jak si predstavujes ten pojem vitezny uder obecne...:)
Reagovat
EllNino
Úder, který soupeřka prostě nedoběhne ... a ten Marie v podstatě neumí zahrát
Reagovat
Vlk-v-trave
No vzdyt pisu, ze na to musi mit fyzicky fond, nebo svih... takze plno hracek musi dobehnout ty souperky jinak:)
Nebo myslis, ze by Maruska mohla?
Reagovat
EllNino
Spis ne asi
Reagovat
misa
Když vidím, jak Marie není schopná ukončit dobře rozehranou výměnu forhendem, tak si často vzpomenu na Lucku Šafářovou...
Reagovat
misa
Problém je rychlost obou úderů. Je jasné, že v rychlosti zaostává za ranařkami jako Keys, Kvitová, atd. (Během United Cupu byl zobrazený údaj, kde bylo vidět, že jak forhend, tak bekhend má o 20 km/h pomalejší než Keys). Marie bohužel v rychlosti úderů zaostává i za průměrnými tenistkami z první stovky. Pak si třeba vytvoří dobrou pozici k ukončení výměny nebo přijde její dobře umístěný úder, ale Marie má prostě tak pomalé údery, že míček soupeřka ještě doběhne a vrátí a hraje se dál.

Loni během turnaje v Madridu říkala, jak byl Petr Korda na jejím zápase a říkal, že má asi špatně vyváženou raketu a "nelítá" jí to. Raketou to asi není.

Čísla na servisu měla loni překvapivě dobrá. Ve statistikách WTA se držela docela nahoře v % získaných míčů po 1. i 2. servisu a v % vyhraných servírovacích gemů. Letos je to kromě zápasu s Niemeier bída.
Reagovat
paddy
statisticky nejčastější končící úder je UE
Reagovat
turista
Souhlasím. Škoda a zároveň zklamání. Soupeřka schůdná s kterou by Maruška prohrát neměla.
Reagovat
baba
otřesný výkon, vracečka stále na kříž, pro Blinkovou snadná práce. Maruška se vrátila do stylu hry před 2 lety.
Reagovat
tommr
před dvěma lety jí ale zdobila bojovnost. Dneska se tam ploužila jako hromádka neštěstí ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist