Bouzková v Istanbulu získala třetí deblový titul, Potapovová první singlový

24. 4. 2022, 20:19
Aktuality 8
WTA ISTANBUL - Marie Bouzková si na antukovém turnaji WTA 250 v Istanbulu dokráčel pro třetí titul čtyřhře, v turecké metropoli triumfovala se španělskou kamarádkou Sarou Sorribesovou. Ve dvouhře poprvé na okruhu WTA nenašla přemožitelku Anastasia Potapovová.
Sara Sorribesová a Marie Bouzková

Marie Bouzková počtvrté v kariéře a poprvé v sezoně spojila síly se Španělkou Sarou Sorribesovou, s níž má mimo kurty velmi dobrý kamarádský vztah, a v Istanbulu ve čtyřech zápasech neztratily ani set.

V dnešním finále třetí nasazená dvojice porazila 6-3 6-4 tandem Natela Dzalamidzeová a Kamilla Rachimovová.

Třiadvacetiletá Bouzková, která ve dvouhře v Istanbulu vypadla v prvním kole, má třetí deblový triumf v kariéře. Oba předchozí tituly získala loni v Birminghamu a v Praze s krajankou Lucií Hradeckou.

Ve dvouhře triumfovala Anastasija Potapovová. Jednadvacetiletá hráčka si po vítězství 6-3 6-1 nad třetí nasazenou krajankou Veronikou Kuděrmetovovou připsala první titul v kariéře, finále hrála potřetí.

• WTA 250 ISTANBUL •
Turecko, antuka / hala, 239.477 dolarů
nedělní výsledky (24. 04. 2022)
• Dvouhra - finále •
Potapovová (Rus.) - Kuděrmětovová (3-Rus.) 6-3 6-1
• Čtyřhra - finále •
Bouzková/Sorribesová (3-ČR/Šp.) - Dzalamidzeová/Rachimovová (Rus.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
misa
vyhrála ve čtyřhře už turnaj na antuce, trávě i tvrdém povrchu. Snad se jednou dočká i ve dvouhře.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
velká gratulacesmilesmile Každý titul je krásnýsmile
Reagovat
tommr
doufám, že ten deblovej titul Marii nakopne k lepším výkonům na následujících antukovejch turnajích i v singlu. Nevidím žádnej důvod proč by se měla na antuce tak trápit ...
V deblovým žebříčku se už posunula na 25.místo což by jí mělo zaručit výhodnější nasazování hlavně pokud bude hrát i nadále s Luckou Hradeckou ...
Reagovat
misa
V Madridu spolu nehrajou.
Reagovat
GaelM
To už tu bylo i dříve. Myslím, že na GS se zase sejdou...
Reagovat
vergus
Potápka se po horších výkonech začíná zase zvedat, porazila tu dost velkých jmen, škoda té Nikoly v 1.kole (ale zase jí dokázala potrápit o game déle, než SST nebo Kudermetová).
Marii samozřejmě gratulace, té to nejde nepřát smile
Reagovat
tommr
pro Nikolu je titul Potapový určitá satisfakce, protože se ted může utěšovat aspon tím, že měla opravdu špatnej los a prohrála s pozdější vítězkou ...
Reagovat
Alien
Zajímavé!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist