Bouzková v Mexiku nevyužila tři mečboly v řadě a skončila ve čtvrtfinále

5. 3. 2022, 10:11
Aktuality 21
WTA MONTERREY - Marie Bouzková v mexickém Monterrey skončila ve čtvrtfinále, přestože proti Beatriz Haddadové Maiaové vedla o set a brejk a v závěrečném tie-breaku měla tři mečboly v řadě. Třiadvacetiletá Češka s Brazilkou po třech hodinách a 22 minutách prohrála 6-4 4-6 6-7(7). Haddadová Maiaová bude o své druhé finále na okruhu WTA bojovat s Leylah Fernandezovou.
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková po ročním trápení v oblíbeném Mexiku opět našla formu a před týdnem v Guadalajaře prošla do svého třetího finále na okruhu WTA. Třiadvacetiletá Češka však na svůj premiérový titul stále čeká a nezíská ho ani v Monterrey.

V další z mexických metropolí měla přitom čtvrtfinále skvěle rozjeté. Proti Beatriz Haddadové Maiaové vedla už o set a brejk, ale dovolila soupeřce stav utkání srovnat. Také v rozhodujícím dějství šla do náskoku brejku, ten však nepotvrdila, v tie-breaku nevyužila tři mečboly v řadě a Brazilka na druhý pokus jeden z nejdelších zápasů sezony uzavřela.

Pražská rodačka, která za dva týdny v Mexiku posbírala jen o jednu výhru v hlavních soutěžích méně než za poslední rok, tak nezopakuje předloňské finále a v žebříčku se propadne minimálně na 97. místo.

O dva roky starší Haddadová Maiaová ve svém prvním semifinále na turnajích WTA po téměř třech letech vyzve Leylah Fernandezovou a zaútočí na své druhé finále (Soul 2017). Fernandezová dál živí naději na úspěšnou obhajobu svého jediného triumfu na nejvyšší tour. Devatenáctiletá Kanaďanka zdolala 7-6(4) 6-4 Qiang Wang a poprvé od senzačního finále na US Open zvládla tři zápasy v řadě. V premiérovém souboji s přemožitelkou Bouzkové zabojuje o čtvrté finále.

Nasazená jednička Elina Svitolinová další vítězství pro svou zemi nevybojovala. Sedmadvacetiletá Ukrajinka ve čtvrtfinále neuhájila náskok dvou brejků v rozhodující sadě a s Camilou Osoriovou po více než dvou a půl hodinách boje padla 6-1 5-7 6-7(5). Zápas skončil po půlnoci a program pak uzavřely Fernandezová s Wang.

Svitolinová původně nechtěla do turnaje nastoupit, protože v prvním kole měla za soupeřku Rusku Anastasii Potapovovou. Nakonec se rozhodla hrát a věnovat prémie z Monterrey bezpečnostním složkám své země, která čelí ruské invazi. Účastí ve čtvrtfinále předloňská šampionka vydělala 5 800 dolarů (136 tisíc korun).

Dvacetiletá Kolumbijka bude o své třetí finále usilovat proti Nurii Párrizasové (H2H 1-0). Španělka si ve 30 letech zahraje své první semifinále na nejvyšším okruhu. Do něj postoupila po maratonu se Sarou Sorribesovou, krajanku po více než třech hodinách boje přetlačila 6-3 1-6 6-4 a na čtvrtý pokus se dočkala čtvrtfinálového vítězství.

• WTA 250 MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 239.477 dolarů
páteční výsledky (4. 3. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Haddadová Maiaová (Braz.) - Bouzková (ČR) 4-6 6-4 7-6(7)
Osoriová (5-Kol.) - Svitolinová (1-Ukr.) 1-6 7-5 7-6(5)
Fernandezová (2-Kan.) - Qiang Wang (Čína) 7-6(4) 6-4
Párrizasová (6-Šp.) - Sorribesová (4-Šp.) 6-3 1-6 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Fandina
Krejča už je napořád součástí tenisové historie.

https://sport.aktualne.cz/tenis/krejcikova-dvojita-hrozba-ceska-po-dvanacti-letech-napodobil/r~10bd356c9bd911eca0d8ac1f6b220ee8/
Reagovat
misa
Jak už tady opakovaně zaznělo, trochu slabší psychika a obavy z výhry Marii nepustí k lepším výsledkům. Dobře to bylo vidět třeba minulý týden při finále Guadalajary, kdy se v prvním setu dostala do vedení s brejkem a poté množstvím chyb přenechala set Sloane. Ve třetím setu pak měla brejkbol, po jehož nevyužití už nic neuhrála.

Dnes získala důležitý brejk ve třetím setu, ale vlastní servis okamžitě odevzdala čistou hrou, přestože předtím vyhrála dva své servisy velmi snadno. Nepotvrzování brejku se jí děje často...

V tiebreacích si nevěří, přestože si dnes velkou bojovností a dobrou hrou zajistila vedení 6-3 a dva vlastní servisy. Výhru by si zasloužila, už kvůli tomu, že musela hrát pár hodin po výhře ve druhém kole, zatímco Brazilka měla skoro dva dny volno.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano máš pravdu, na nevyužívání BB jsem zapomněl. To byla opravdu hodně špatná bilance a hlavní příčina prohry. A přesně tak - dva servisy si udržela suverenně, ale v nejdůležitějších momentech nechala servis někde u dvanácti měsíčků...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A taky měla trochu smůlu, že narizala zrovna na Haddad ve formě. Když jsem viděl pár výměn od Španělek, co hrály před ní...smile A vítězka, kterou jsem v životě neviděl hrát (a to jí je 30), byla úrovní spíš k Lindě s Brendou a řekl bych, že i holky by si s ní celkem bez problémů poradily.
Takže velká škoda, že na jejím místě není Maruška s minimálně o level lepší hrou.smile
Ale zas na druhou stranu si už holka ve svém věku asi moc SF takhle vysoko nezahraje, tak jí budiž přáno.
Reagovat
Mony
Není to nic o psychice při MP pri TB. Jela v nich na 100%, vybrala si v něm i smůlu za štěstí predtim, i ta DF byla spíš smůla, než labilita. Viděl jsem to a bylo to od obou na krev, na labilitu ani nebyl prostor. Akorát Marie se víc stvala, Haddad hrála lehceji.
Reagovat
elsky
No a není to nepotvrzování brejku náhodou tím, že má první podání 145 a druhé 125 km/h? smile

Alespoň taková čísla jsem viděl v tom zápase, pak už nějaké psychologizování nemá smysl..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Po 4hodinovém boji o semifinále který už byl de facto 2x vyhraný (break ve 2.setu a 3MB v TB) říkám ne, tohle už znova nedám.smilesmile
Ano - Maruška se zlepšila,
Ne - svoji hru opravdu nezměnila - je to o tom, která padne dříve hubou na kurt.
Úporná bitva, místy pěkné výměny, Haddad kupodivu minimálně kazila a v razanci MArušku přetlačovala, i když ne zas tak jednoznačně. Nevím, možná se Maruška tlačí až moc do kurtu, hraje rachle po odskoku (což by bylo jinak dobře), ale často především z FH balony zvedá a tím předává aktivitu ve výměnách soupeřkám.
Nad voleji by se určitě zaradoval i Vlk, ty byly výstavní a některé až styl Kamikadze. Také několik dropshotů se půovedlo, ale bylo jich málo na to, aby Haddad rozbila strojovou hru, což byl v podstatě klíč k vítězství.
Byla to moc ošklivá porážka, kterou jsem sledoval od 1 do 5h a tři neproměněné MB mě asi přivedly k většímu zoufalství než Marušku.
Nevím, koho má teď za trenéra, ale beze změny v taktice se holka udře jak na jahodovém poli, ze kterého si odnese jahod jen hrst...smile
I tak jí samozřejmě budu moc přát, ale zápas už jen na HL nebo naživo, protože to už je pár let, co jsem ji viděl ve Stromovce.
Reagovat
Mony
Jasně, je to asi tak. Ale nevěřím, že zas tak může něco zmenit k lepšímu. Udivuje mě pokrok v kondici, i tu hru víc meni do stran i dopředu. Dříve byla víc citelnejsi. Ale pravda, ta síla dostat soupeřku do úzkých, chybí a asi se to nezlepší. Bude to jen čekání na chyby. O TOP50 ale letos nepochybuji. U Mary by to nemělo být jen o 1 sérii turnaju
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, když udělá na nějakém slušnějším turnaji 2-3kola, tak jí to celkem zvedne.
Každopádně by bylo škoda, aby se Maruška spokojila jen s čekáním na chyby. Podle mě je to o strategii, kdy jít do rizika změnou hry, ať dropshotem nebo přechodem na síť. Pokud tohle s trenérem nějak nezmění, tak se opravdu uštve běháním ze strany na stranu.
Reagovat
misa
Hořký konec mexického turné, dát dvojchybu při vlastním mečbolu se nedělá :(

Aspoň si před kvalifikací Indian Wells trochu odpočine. Poslední dva týdny ukázaly, že Maruška má v současnosti na víc než je konec první stovky.
Reagovat
misa
Oproti druhé půlce loňského roku se hra změnila výrazně k lepšímu. MB se snaží hrát aktivněji. Výborně to bylo vidět minulý týden proti Sorribes.

Dnes ve třetím setu už nebyly k větší aktivitě síly, Marie často jen přehazovala jako loni, hráčka na úrovni WTA pak takové obloučky většinou nevyhodí a snaží se zahrát winnery. První servis klesá rychlostí ke 130 - 140 km/h a problémy jsou na světě. I tak byla kousek od výhry, bohužel se jí rozýklepala ruka, stačil teba jeden povedený 1. servis.
Reagovat
Dobry-den
Marie hraje aktivně, jen tehdy, pokud jde všechno podle jejích představ. Jakmile přituhuje, tak se zatáhne a vrací pomalé vysoké míče na střed, čímž vyloženě nahrává soupeřkám na winnery. smile
Reagovat
Mony
Ten 2.servis nebyl nějaký bojácný servis. Byl to kvalitní servis, akorát těsně za..
Reagovat
misa
Voleje patří mezi singlistkama k nejlepším na světě. Trenér je od roku 2014 stejný - Christian Requeni.
Reagovat
Mony
Myslím, že je to i její pritel
Reagovat
Fandina
Viděla jsem kusy mače a Maruška hrála výborně, v TB šlo spíš o pech, než cokoli jiného, ale přesto jsem při pohledu na ten zápas viděla jen jednu tenistku, tu, která byla pořád jakoby na řadě, vůdčí na kurtuj, měla sice výrazné oblečení, ale především to bylo řečí těla a tenisovým tahem. Maruška to nebyla, i když měla také super body na raketě.
Reagovat
Fandina
Jinak ale Maruška bojovala a moc nechybělo. Jen tak dál Maruško. PojĎ!!!
Reagovat
majkl005
na to jaká to byla obrovská naděje, když ještě hrála juniorku, tak bohužel to nenaplňuje :( a obávám se, že se svojí hrou a povahou to ani nenaplní...už jen ta její dobrosrdečnost je bohužel trošku na škodu...asi ještě nikdy jsem neviděl brečet hráčku po výhře nad svojí kamarádkou...je to strašně hodná holka, ale bohužel trošku na škodu
Reagovat
GaelM
Škoda. Hraje na amerických turnajích dobře, ale nějak pořád nedokáže překročit svůj stín, chybí 1-2 pořádné výsledky. Snad se jí podaří kvalifikace v IW a Miami, aby se nemusela třást o účast na grandslamech (v singlu).
Reagovat
elsky
Viděl jsem druhý set. Chvílemi pěkné údery, výborné kraťasy, ale slabé podání a sem tam nějaká minela. Hraje tak nějak to svoje..
Reagovat
com
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist