Bouzková v Monterrey porazila i Schmiedlovou a je ve čtvrtfinále

4. 3. 2020, 23:30
Aktuality 40
WTA MONTERREY - Marie Bouzková si v mexickém Monterrey poradila i s druhou soupeřkou ze Slovenska. Po Kučové dnes porazila ve dvou setech také Karolínu Schmiedlovou a potřetí v kariéře postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. O semifinále si 21letá Češka zahraje s Australankou Sharmaovou, nebo Číňankou Yafan Wang.
Marie Bouzková (© j48tennis.net)

Marie Bouzková si letos připsala pět vítězných zápasů, v hlavní soutěži turnajů WTA ale skončila vždy hned v prvním kole - v Brisbane, Hobartu, na Australian Open i před týdnem v Acapulku.

Postoupit poprvé v sezoně do 2. kola dokázala až tento týden v Monterrey, kde dnes přidala i výhru číslo dvě. Jednadvacetiletá Češka si poradila už se dvěma soupeřkami ze Slovenska, když po Kristíně Kučové přehrála i Karolínu Schmiedlovou.

Bouzková si s přemožitelkou sedminásobné grandslamové šampionky Američanky Venus Williamsové poradila ve dvou setech. V první sadě sice neudržela výhodu brejku, ale o další podání už nepřišla a zvítězila 6-4 6-1.

"Dnes jsem se svým výkonem opravdu spokojená. Hrála jsem dobře. Podmínky nemohly být lepší, i když ke konci trochu foukalo," pochvalovala si Bouzková. "Ona (Schmiedlová) je skvělá soupeřka, takže nebylo snadné zápas ukončit," dodala.

"Hrála jsem proti podobné soupeřce, jako v prvním kole. Opět proti Slovence. Takže jsem měla stejnou taktitu. Veděla jsem, že nás čekají dlouhé výměny, ale že musím být agresivní, pokud chci vyhrát," uvedla česká tenistka žijící na Floridě ke své taktice.



Do
čtvrtfinále podniku WTA se 57. hráčka světa Bouzková dostala potřetí v kariéře. O semifinále, které si zahrála jen loni v Torontu, se utká s Číňankou Yafan Wang (h2h 0-1). Číňanka ve druhém kole zdolala 7-6 4-6 6-3 Australanku Astru Sharmaovou.

Bouzková si v Monterrey zahraje o své první finále na okruhu WTA minimálně ve čtyřhře, ve které s krajankou s Renatou Voráčovou postoupily bez boje do semifinále. Ve čtvrtfinále proti Češkám nenastoupily singlové specialistky Britka Johanna Kontaová a Ukrajinka Elina Svitolinová, které jsou nejvýše nasazenými ve dvouhře.

Svitolinovou čeká ve druhém kole souboj s Běloruskou Olgou Govorcovovou. Pokud ji porazí, čeká na ni už ve čtvrtfinále sedmnáctiletá Kanaďanka
Leylah Fernandezová, jež v Mexiku pokračuje ve skvělých výkonech.

Poté, co si minulý týden v Acapulku zahrála poprvé ve finále turnaje WTA, včera v Monterrey Fernandezová porazila 6-7 6-3 6-3 trápící se šestadvacetiletou Američanku Sloane Stephensovou a zaznamenala druhý skalp hráčky Top 50. Z posledních devíti utkání si připsala osmou výhru.

Naopak bývalá světová trojka a vítězka US Open 2018 Stephensová prohrála pátý ze šesti letošních zápasů. Jediné výhry se dočkala v pondělí proti hráčce až z chostu páté světové stovky Emmě Navarrové.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 275.000 dolarů
středeční výsledky (04. 03. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bouzková (ČR) - Schmiedlová (SR) 6-4 6-1
Fernandezová (Kan.) - Stephensová (5-USA) 6-7(4) 6-3 6-3
Petersonová (6-Švéd.) - Bondarenková (Ukr.) 7-6(2) 7-5
Yafan Wang (8-Čína) - Sharmaová (Austr.) 7-6(5) 4-6 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Bouzková/Voráčová (ČR) - Kontaová/Svitolinová (Brit./Ukr.) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bylo to pěkné.
Reagovat
EllNino
Super :)

Snad to vydrží ještě pár zápasů, Yafan Wang letos rozhodně nepředvádí oslnivé výkony, je to hratelné, snad se to podaří :)
Reagovat
sojka1
podivala jsem se na zaznam, mooooc hezke... AKS to zase moc sluselo... :-) Yafan hraje taky ted spis tu polovyssi skakacku, je to schudne, bude zivejsi, zakousnutejsi nez Anicka, tak uvidime, nic snadneho ale. Konec koncu sber jahod neni zadne rubani stromu, to je proste piplacka.... :-))
Reagovat
misa
postupují do semifinále bez boje. Ušetřené síly se můžou hodit.
Reagovat
misa
Letošní nejlepší zápas. Jistá v dlouhých výměnách, jediný ztracený servis, hezké voleje, výborná defenziva. Navíc úspěšně zakončila i smeč skoro od základní čáry, to není v ženském tenise moc obvyklá věc. Výhra v 1. kole jí dodala sebevědomí. Další výhra by bezpečně posunula Marušku v letošním race do první stovky.

Tenis, který předvádí, není vůbec špatný. Ale je hodně náročný na kondici. Potřebuje být při síle třeba dvě, tři hodiny. Trochu by ještě potřebovala nabrat svaly. (Pokud je to v jejích možnostech.) Jako se to třeba časem povedlo Lucii Š.
Reagovat
tommr
Marii dneska pomohlo jak zvýšený sebevědomí tak hra soupeřky, která jí viditelně seděla. I v příštím kole by měla mít soupeřku s podobným stylem ...
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Torn
Já si myslím, že u Marušky jde vidět ta nejistota, co vychází z její povahy. Působí na mě občas jako kačátko, co se ztratilo mamince. Já doufám, že jí tyhle úspěchy trochu pomohou a nakopnou a třeba bude i lehce přidrzlá. Snad zesílí a vylepší i ten servis, který je teda stále slabinou.
Reagovat
EllNino
Mimochodem, smeč od BL, to byla celkem slušná jistota Šafi :))
Reagovat
lvicek
Tak sve vcerejsi pozorovani pridam jeste sem - vcera jsem si uvedomila, ze Maruska i tak nejak podobne heka ("ufffa") jako Lucka ;).
Reagovat
jirkaS
podobnost čistě náhodná:
maruška "ech"
lůca "uhh"
Reagovat
turista
Maruška Bouzková super. Gratulka! Jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
tommr
další poměrně pohodová výhra nad soupeřkou ze Slovenska. Škoda že je tímto zásoba Slovenek na tomto turnaji vyčerpaná. S Yafan Wang už to taková pohodička určitě nebude ... :)
Reagovat
FulnekUltras
čobolky došly ;-) teď už je tady koronatenis - ten by měl na zastavení té nanicovaté směsky Mandlíkové s Maršíkovou stačit ;-)
Reagovat
tommr
Maršíkovou nepamatuju takže ted nevím jestli to srovnání je pro Marii míněno jako kompliment nebo urážka ...
Reagovat
FulnekUltras
do Hany i Reginy má ještě jahodářka na míle daleko... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=1hcMjMfQ9OY
Reagovat
turista
Maršíková byla vysoká blondýna s mikádem a s dobrou hrou od BL. Mandlíkova zase tenisová atletka se stylem servis-sako. Dodnes nechápu jak s tímhle stylem mohla vyhrát Roland Garros.
Reagovat
tommr
Mandlíkovou samozřejmě znám i když jsem jí bohužel nikdy hrát neviděl. O Maršíkový se ale dneska nedají sehnat skoro žádný informace ...
Reagovat
Krisboy
O Maršíkový já vím jen to, že jsem si ji vždycky pletl s Rajchrtovou-Kordovou :D
Reagovat
jirkaS
jednu Maršíkovou jsem měl na chemii :-)
Reagovat
Krisboy
To bude ona!!!
Reagovat
Krisboy
Proto ji tommr nezná, Učitelské noviny zřejmě nečte :)
Reagovat
jirkaS
no jo, to je ale už 37 let :-(
Reagovat
misa
Velmi bych se bavil, kdyby Marie někdy vyklepla Kvitovou :)
Reagovat
FulnekUltras
Testosteron v normě, takže bych to musel nějak spolknout. ;-)

Proč jsi vlastně přestal Petře fandit?
Reagovat
misa
Občas zafandím, třeba ve finále turnaje nebo na grandslamech :) Postupně mě otrávilo, jak Petra neustále masakrovala Lucii, i když mezitím prohrála třeba s Kumkhum.
Reagovat
FulnekUltras
njn, Petra mívá období, že je otravnější než kdejaký vírus ;-) ale jinak se musím omluvit - za podporu na GS a obecně vždycky, když jde do tuhého, samozřejmě dík ;-)
Reagovat
misa
Mě třeba zajímá, proč pořád píšeš trapné komentáře o mladých českých tenistkách.
Reagovat
FulnekUltras
ještě mě musejí víc přesvědčit - s výjimkou Terinky, které se to už tak nějak nezvladatelně ;-))) povedlo ;-)
Reagovat
EllNino
Nechápu, Tereze je 25 a nikdy nebyla ve stovce, má maximum na semifinále hodně slabě osazeného Internationalu, její hra nemá žádný rukopis, jen přehazuje míč na druhou stranu, postrádá slice, volej, má jen dva základní údery, většinou ani nezakončí, je sice nesmírně bojovná, ale to už dneska úplně nestačí, má problém přejít do MD turnajů, možná někdy do stovky nakoukne, ale kvalita tam prostě není ...

Marie, Markéta i Muška, Katka jsou jednak mladší než ona, jednak úspěšnější než ona....
Reagovat
lvicek
Treba to souvisi s takovyma podobnyma fotkama, jako je ta, co vedle postoval Frick...
Reagovat
FulnekUltras
ve WTA je třeba si vážit každého opravdu ženského zážitku ;-)
Reagovat
sojka1
myslim, ze mam mnohem vic zenskych zazitku nez ty a nic to se mnou nedela... :-))
Reagovat
FulnekUltras
tak je to správne, tak to má byt... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
a taky nemusí psát každá nutně elitářským sojčím brkem - mně bohatě stačí starší koroptví péro, které se jen tak nezlomí
Reagovat
Torn
Jeho děsí představa, že by nějaká z nich mohla jednou Petru porazit.
Reagovat
blixa
Ne, Tereza je pravděpodobně nejméně maloburžoazní :-D :-D
Reagovat
rybicka
:-)
Reagovat
Fransoas
Sláva.Trochu obávanou Slovenku Maruška přehrála ve všech směrech a proto po zásluze slaví postup.Gratulace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist