Bouzková v Monterrey porazila náhradnici a poprvé v sezoně postoupila do 2. kola

2. 3. 2020, 17:05
Aktuality 58
WTA MONTERREY - Marii Bouzkové se v mexickém Monterrey po losu dvakrát změnilo jméno soupeřky, česká tenistka se ale rozhodit nenechala a proti Slovence Kristíně Kučové si na pátý pokus připsala první letošní výhru v hlavní soutěži turnaje WTA. O postup do čtvrtfinále se utká s další Slovenkou Karolínou Schmiedlovou, nebo sedminásobnou grandslamovou šampionkou Venus Williamsovou.
Marie Bouzková (© j48tennis.net)

Marie Bouzková si letos připsala pět vítězných zápasů, v hlavní soutěži turnajů WTA ale skončila vždy hned v prvním kole - v Brisbane, Hobartu, kde neproměnila mečbol proti Bellisové, na Australian Open i před týdnem v Acapulku.

Postoupit poprvé v sezoně do 2. kola dokázala až dnes v Monterrey, kde se vyrovnala se dvojnásobnou změnou soupeřky. Po sobotním losu se nejprve připravovala na souboj s Nizozemkou Arantxou Rusovou, jenže po odhlášení Kazašky Putincevové se česká tenistka posunula mezi nasazené a odstartovat měla proti Kazašce Zarině Dijasové. 

Ovšem Dijasová se krátce před dnešním utkáním odhlásila kvůli zranění levého zápěstí a 21letá Bouzková tak nakonec nastoupila proti o osm let starší Slovence Kristíně Kučové, jež v závěrečném druhém kole kvalifikace prohrála s Běloruskou Govorcovovou a startovala až jako lucky loser. 

A Bouzková si s náhradnicí poradila. I když v úvodu zahajovacího zápasu celého turnaje měla problémy na servisu, odvrátila celkem 9 z 11 brejkbolů a po necelé hodině a tři čtvrtě zvítězila 6-4 6-2. Česká hráčka uspěla i ve druhém vzájemném střetnutí a znovu v Mexiku, poprvé se radovala předloni ve finále turnaje ITF W25 v Irapuatu.



O své třetí čtvrtfinále na okruhu WTA si 57. hráčka světa Bouzková, jež je přihlášena také do čtyřhry s Renatou Voráčovou, zahraje v prvním vzájemném duelu s další Slovenkou Karolínou Schmiedlovou. Ta se postarala o vyřazení sedminásobné grandslamové šampionky Venus Williamsové, kterou porazila po obratu 4-6 6-3 6-2.

"Je to jedna z největších výher mé kariéry. Jsem moc ráda, že se mi to povedlo právě v Monterrey," radovala se bývalá hráčka Top 30 Schmiedlová, jež loni odehrála svůj poslední zápas už ve Wimbledonu. "Prošla jsem tu kvalifikací a zahrála si s takovou velikánkou jakou je Venus. Jsem za to vděčná. Minulý rok jsem to neměla lehké, takže jsem ráda za každou výhru."

Devětatřicetiletá Američanka Williamsová prohrála i třetí letošní zápas a už téměř půl roku čeká na vítězství. Zatím se tak stále nepřipojila k sestře Sereně, která jako první žena vyhrála zápas ve čtyřech různých dekádách.



Naopak první výhry v sezoně 2020 se dočkala 37. hráčka světa Sloane Stephensová. Bývalá světová trojka a vítězka US Open uspěla až v pátém letošním zápase a proti až 497. hráčce světa Emmě Navarrové,  v mexickém Monterrey pátá nasazená Američanka zdolala osmnáctiletou krajanku 6-4 5-7 6-1.

Na čtvrtý pokus si první letošní výhru připsala Rebecca Petersonová. Šestá nasazená Švédka v Mexiku zdolala po divokém průběhu 3-6 7-6 6-4 Ukrajinku Katerynu Kozlovovou, i když musela ve druhém i třetím setu dohánět manko brejku.

Startují i Clijstersová či Azarenková
Turnaj WTA International s dotací 275.000 dolarů v Monterrey má velmi zajímavé obsazení. Nasazenou jedničkou je světová sedmička Elina Svitolinová, jež bude bude proti Dance Koviničové hrát o přerušení série tří porážek.

Z Top 30 sice startuje už jen Britka Johanna Kontaová, fanouškům se však představují postupně také čtyři grandslamové šampionky. Kromě Venus Williamsové a Sloane Stephensové nastoupí ještě Kim Clijstersová a Viktora  Azarenková.

Druhou nasazenou Kontaovou vyzve na svém druhém turnaji po sedmileté pauze Belgičanka Clijstersová, loňská finalistka Běloruska Viktoria Azarenková se v prvním zápase od loňského US Open utká se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 275.000 dolarů
pondělní výsledky (02. 03. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bouzková (9-ČR) - Kučová (SR) 6-4 6-2
Stephensová (5-USA) - Navarrová (USA) 6-4 5-7 6-1
Petersonová (6-Švéd.) - Kozlovová (Ukr.) 3-6 7-6(1) 6-4
Yafan Wang (8-Čína) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-4 6-4
Schmiedlová (SR) - V. Williamsová (USA) 4-6 6-3 6-2
Govorcovová (Běl.) - Dolehideová (USA) 3-6 6-2 6-1
Sharmaová (Austr.) - Stojanovičová (Srb.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

58
Přidat komentář
FulnekUltras
https://www.super.cz/688560-umi-se-odvazat-bara-strycova-si-v-sexy-korzetovych-satech-zaskotacila-na-plese-po-boku-pritele.html
Reagovat
tommr
sledovat letošní hru Marie je jako za trest. Hlavně ze začátku zápasu hrála doslova příšerně. Kam se poděla její lonská herní jistota?
Příští kolo proti Schmiedlový bude o hodně těžší a Marii s její současnou hrou moc šancí nedávám ...
Reagovat
Pavol
Bola si skvelá hráčka ale už si treba oddýchnuť a vyplniť evidenčný list dôchodkového zabezpečenia.
Reagovat
paddy
Nick pytlačí v ruských vodách :)

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8061575/Tennis-bad-boy-Nick-Kyrgios-kisses-Anna-Kalinskaya-Mexico-retiring-match.html?ito=social-twitter_DailyMailAU
Reagovat
Krisboy
Už se to ví i u nás :)

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1256912-dalsi-tenisovy-par-australsky-bourlivak-okouzlil-ruskou-krasku.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
Enterprise
Nick seděl v loži Anny Kalinskaye už v srpnu loňského roku, když hrála proti Jessica Pegule ve Washingtonu :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Hodi se vubec k nemu?
...
Rozmlatila uz aspon jednu zidlicku,
dokaze slusne plivat kolem sebe,
umi rozmlatit dobre raketu,
dokaze si povidat s divaky v prvni rade,
dokaze poslat divaka z tribuny do haje,
dokaze nadavat sberacum micku,
umi nosit tenisky spoluhrackam,
umi se bavit s detmi na kurtu,
a hlavne prebrala uz aspon jednu babu nejakemu hraci?

jestli to bude splnovat, tak tam nejaka sance a nadeje je,
ale na rovinu...Karlicka to proste neni,
a to, ze Nick nemuze dobyt srdce spanelske hracky,
tim svou bolest utekem k nejake tam Kalinske rozhodne neutisi...

Davam tomu rok max. dva, pak se upije na smrt.
tedy pokud mu nakonec karlicka neda sanci...
Reagovat
FulnekUltras
;-) protiklady se přitahují nejvíc...
Reagovat
dadaft
Už loni se na mexických turnajích hrál skvělý tenis. Docenil jsem to až na konci roku, kdy dávali na O2TV Tenis QF, SF a F z obou.
Letos to nevypadá jinak.
Navíc má Monterrey obrovský tahák v Kim Clijsters (doufám, že Kontu i Watson rubne a zahraje si s Azarenkou nebo Potapovou QF).

Marie špatně začala, ale dobře skončila. V příštím kole není bez šance, ale nic lehkého, pokud bude AKčko trefovat kurt.

Sloane po urputném boji porazila No.500, gratulujeme! :)))
Reagovat
misa
Marie lehké zápasy skoro nezná :)
Reagovat
Vlk-v-trave
jahody v zime nejsou zadarmo.:)
Reagovat
makro99
..pro Marii zatím ani v létě... no dobře, možná v tom Kazachstánu byly za pár tenge :)
Reagovat
EllNino
Začíná to být asi špatné, nojo, letos 40, už loni to nebylo ono ...

Maruska si tak s ni nezahraje a čeká ji další Slovenka, AKS, hratelne, ale Kaja se mi zda rozjeta a lepší ve vymenach, tak uvidíme, jestli to potvrdí ...
Reagovat
turista
Budu držet pěsti Marušce aby vyhrála. A Mušce taky aby se vrátila tam kde už byla a šla ještě dál. Ostatním našim tenisovým holkám taky ať se jim všem sezóna podaří. Ano, bude líp.
Reagovat
paddy
Venus letos skončí

Turnaj je obecně slabě obsazený, byť se psalo o hvězdných jménách (za zenitem)
Svitolina z formy 6/6 (letos)
Konta 0/2
Stephens 0/4
Azarenka ani nehrála
Venus 0/2

Bohužel Clijsters měla opět smůlu na los a chytla Kontu (2). Pokud to zvládne, tak věřím na finále.
Reagovat
EllNino
jako koukám, že v IW se odehraje zápas Stosur - Zvonareva :D To je jak z roku 2010
Reagovat
turista
venuše letos skončí. Bude jí 40. Bylo by úžasné, kdyby si ještě pořídila děťátko jako Serena.
Reagovat
turista
Oprava: Venuše s velkým V.
Reagovat
Vlk-v-trave
pises to stylem, jak by si mela poridit nejaky autak...
Reagovat
misa
Letos poprvé jsem nesledoval její zápas na WTA v přímém přenosu a hned z toho byla výhra. Pokud jí to pomůže, tak klidně se budu dívat jen ze záznamu pořád :)

Ze začátku hrála hrozně, ale pak si postupně začala věřit a první set uzavřela třemi esy v řadě. To je u ní věc nevídaná! Na konci zápasu ještě s úsměvem pochválila rozhodčí za nejlepší opravu, kterou prý kdy viděla. I když tím míček ztratila... Na konci pak bylo vidět, jak je šťastná a smála se i při odchodu z kurtu. Gratulace :)
Reagovat
FulnekUltras
tak jsem právě dodíval Marušku ze záznamu - a docela to šlo... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=o0I18A7vrOw
Reagovat
Torn
Maruško, vyklepni to tam a ukaž, kdo je královna Mexika! Enchiladu vzhůru! :D
Reagovat
lvicek
Gratulace Marusce, videla jsem asi 5 vymen, co jsem zrovna vyhmatla, tak se ji celkem darilo. Tak at jeste nejake to kolo prida, je potreba se trochu uchytit na ten Internacionalech! A na konci jsem slysela, jak rikala rozhodci, ze to byla asi ta nejlepsi oprava vyroku caroveho, jakou kdy videla ;).
Reagovat
Cico93
Caroline Garcia má asi najkrajšie oči na okruhu.
Som rád, že to dnes vydrela, snáď jej to pomôže sa konečne nakopnuť.
Reagovat
Nola
mne je cely jej zjav velmi sympaticky, krasu ponecham na posudenie panom....
Reagovat
Enterprise
Caroline je jedná z mála tenistek, která se mi libí více na kurtu než v civilu. Kromě očí bych ještě vyzdvyhnul moc hezký úsměv, takový celoobličejový, celkově z ní vyzařuje hodně pozitivní energie, bohužel jsem si jí na kurtu za poslední víc jak půl rok moc neužily. Ale snad se holka zvedne.
Reagovat
Fransoas
Konečně postoupila po deíší době do druhého kola.Zatím gratulace.Ať to pokračuje i v dalších kolech.
Reagovat
turista
Gratulka. Výborně!
Reagovat
EllNino
Konečně letos vyhrála v MD, zatím to bylo dost smolné, pár špatných losů, nevyužitých mečbolů ... teď se na ni usmálo štěstí, Kika kousala jen v prvním setu, pak už byla Maruška lepší ...

Snad se tímhle uklidní, uvidíme, co ve druhém kole, třeba si zahraje s Venus :) a nebo s další Slovenkou Kájou Schmiedlovou :)

Tak šup šup, sbírat jahody :)
Reagovat
Torn
S Venus si dokonce zatrénovala. :D Maruška nemohla sbírat v zimě jahody, když nenašla měsíčky. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten úsměv, laskavost :-) Sice upracovaný tenis, ale bojovností může zvládnout ještě i další zápas/-y.
Hezká gratulace, úsměv i od Kiki:-)
Reagovat
FulnekUltras
ona si tou snaživostí nesmírnou... nakonec tu top100 zajistí... ;-)
Reagovat
misa
:)
Reagovat
Krisboy
Je to tam!!!
Reagovat
cabuna
Nevím jestli jste četli .

https://tenisem.cz/article/trener-miske-otevrene-o-konci-spoluprace-s-karolinou-muchovou?fbclid=IwAR0XRP-1VCYHRkGyc8kjKlSDp-SIpCE_LKLntTcmJAAgmz-PqmNEIXsSUFg
Reagovat
cabuna
Nevím jestli jste četli .

https://tenisem.cz/article/trener-miske-otevrene-o-konci-spoluprace-s-karolinou-muchovou?fbclid=IwAR0XRP-1VCYHRkGyc8kjKlSDp-SIpCE_LKLntTcmJAAgmz-PqmNEIXsSUFg
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý rozhovor, otevřené odpovědi.
Jen by to chtělo korektora :-)
Reagovat
FulnekUltras
autocenzura už dneska redakční bakaláře zaměstnává tak, že na nějaký ten pravopis nezbývá čas - čeština je pro ně navíc beztak často jenom nutné zlo
Reagovat
paddy
Tak to v životě bývá :)

"...když hráčka překročí práh první stovky a začne vydělávat velké peníze, stane se zajímavou pro různé lidi, kteří začnou cítit šanci se přiživit na jejím úspěchu. Nazývají se manažery nebo oddanými přáteli. V některých případech se stanou životními partnery. V podstatě jde o vynikající manipulátory..."
Reagovat
Fandina
Van Uytvanck radí Minnen v Lyonu v zápase s Garciou.
Reagovat
Mantra
Lásku nezastavíš :-D
Reagovat
Mantra
https://www.telegraph.co.uk/tennis/2019/05/01/alison-van-uytvanck-greet-minnen-interview-want-inspire-people/
Reagovat
Cico93
Nič iné im ani neostáva.
Reagovat
Mantra
Nakonec má mB fakt kliku, nejprve dobrý los, pak hrozba Dyaz ( tu fakt by asi nedala tím co hraje) - to co hraje je zatím bída :(
Reagovat
EllNino
Ovšem tři esa nakonec :) to bylo super
Reagovat
EllNino
Hraje opravdu hrozně, je vidět, jak si nevěří :/ Letos je to od našich mladých holek opravdu bída
Reagovat
com
no kdyby jen od mladych, ale i od tech starych, viz. sobota :D
Reagovat
EllNino
viz se píše bez tečky :) a pořád nechápu, jak tohle můžeš vůbec brát jako výsměch, když tvoje Karolína skončila už ve středu :D
Reagovat
com
spravne, zadnej vysmech.. ono je to k placi :)
Reagovat
lvicek
No tak evidentne od Peti ocekava turnajove trofeje, takze byl zklaman, zatimco od Karoliny druha kola a je zcela spokojen, tudiz neni treba vykon Karoliny komentovat. Jak jinak by to bylo?
Reagovat
Torn
Hlavně ten servis je strašně pomalej. :(
Reagovat
FulnekUltras
těším se spíš na skladnici ze šroubárny
Reagovat
EllNino
Snad to vyjde ...
Reagovat
EllNino
Ježiši, Marta Mrozinská na umpiru, to nevypadá dobře
Reagovat
jirkaS
ta ještě píská? :-\
Reagovat
Jon61
Také jsem ji poznal, neskutečná kráva, která se vyznamenala, když nedokázala na antuce najít stopu míčku po smeči Karolíny. Na co tam sedí, když nesleduje hru.
Reagovat
Torn
Aspoň se zviditelnila. :D
Reagovat
EllNino
No začátek šílenej, Maruško
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist