Bouzková ve čtvrtfinále v Las Vegas neudržela vedení proti Bencicové

10. 11. 2018, 08:57
Aktuality 5
ITF LAS VEGAS - Marie Bouzková skončila na turnaji ITF 80k v Las Vegas ve čtvrtfinále. Dvacetiletá Češka v něm začala proti nejvýše nasazené Švýcarce Belindě Bencicové výborně, vedení ale neudržela a prohrála 6-1 1-6 4-6.
Profily hráčů
Marie Bouzková

Marie Bouzková od konce července startuje na turnajích v Severní Americe a snaží se přiblížit posunu do Top 100. I když podává vcelku stabilní výkony, výraznějšího úspěchu se nedočkala. 

Nejdál se dostala před dvěma týdny v Maconu, kde nedohrála semifinále. Tento týden na dalším podniku ITF s dotací 80.000 dolarů v Las Vegas měla dobře rozehrané čtvrtfinále proti favorizované Belindě Bencicové, vedení proti bývalé světové sedmičce ale neudržela. 

Dvacetiletá Češka podlehla o rok starší Švýcarce, která je aktuálně na 37. místě světového žebříčku, 6-1 1-6 4-6. V rozhodujícím setu měla gamebol na 5-4, ale servis neudržela a soupeřka už závěr zvládla.

Bouzková je v žebříčku na svém dosavadním maximu 142. místě, v pondělí si polepší maximálně o jednu příčku. Sezonu by měla zakončit příští týden na podniku WTA 125k v Houstonu.

Bencicová se v semifinále utká s Japonkou Kurumi Naraovou, o druhé místo ve finále svedou souboj domácí Nicole Gibbsová a překvapení turnaje mexická kvalifikantka Giuliana Olmosová.

• ITF 80k LAS VEGAS •
USA / Nevada, tv. povrch, 80.000 dolarů
páteční výsledky (09. 11. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bencicová (1-Švýc.) - Bouzková (8-ČR) 1-6 6-1 6-4
Olmosová (Mex.) - Stollárová (3-Maď.) 6-4 6-2
Naraová (Jap.) - Cepedeová (7-Par.) 6-4 7-5
Gibbsová (8-USA) - Laová (USA) 6-7(2) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Dobry-den
Maruška je takový stabilní průměr, nemá ani moc dobrá období, ani moc špatná, většinou si uhraje ta svá Čf, ale na nějaký posun výše to zatím není...
Reagovat
Frick
Bohužel, ten los byl takový, jaký byl, ale ten výsledek je prostě na ve věci. Pokud se ještě "honí" takhle po sezoně, tak je třeba udělat skutečně nějaké body. Možná se podívat i po nějaké 25k, která by se dala i vyhrát?

Jako pro Maruš je dobrý ten turnaj, kde udělá aspoň 40 bodů, jinak je to pro ni o ničom.
Reagovat
Frick
výsledek je na dvě věci
Reagovat
Fransoas
V prvním setu to vypadalo vcelku jednoznačně.Ale i hladké vedení nedává jistotu ve výtězství.Určitě to bude pro ni trochu zklamání i pro některé její příznivce.
Reagovat
smazaný uživatel
Byngo!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist