Bouzková ve svém prvním letošním čtvrtfinále neuspěla, na ITF v Portugalsku prohrála s Koviničovou

21. 4. 2023, 14:06
Aktuality 7
ITF OEIRAS - Marie Bouzková si dnes na antukovém podniku W100 v portugalském Oeirasu zahrála své první čtvrtfinále v letošní sezoně a neuspěla. Nasazená jednička prohrála 3-6 4-6 s turnajovou pětkou Dankou Koviničovou z Černé Hory a dál čeká na svou první semifinálovou účast od konce října.
Profily hráčů
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková loni prožila nejlepší sezonu kariéry. Na Livesport Prague Open slavila svůj první triumf na turnajích WTA, ve Wimbledonu došla až do čtvrtfinále, debutovala v Top 30 žebříčku a celkem pětkrát byla minimálně mezi nejlepší osmičkou.

Letos se ovšem první čtvrtfinálové účasti dočkala až v tomto týdnu, a to na podniku ITF s dotací 100 tisíc dolarů v portugalském Oeirasu. Nasazená jednička využila v úvodních kolech snadného losu a poradila si se dvěma soupeřkami figurujícími až ve čtvrté stovce. Na první těžší protivnici už ztroskotala, s kolegyní z Top 100 a turnajovou pětkou Dankou Koviničovou prohrála hladce 3-6 4-6.

Čtyřiadvacetiletá Češka od začátku dotahovala skóre, v obou setech třikrát zaváhala na vlastním servisu a v závěrečném gamu nevyužila ani jeden ze tří brejkbolů na srovnání skóre na 5-5. Zápas trval rovných 100 minut.

V Oeirasu startovaly tři Češky, Linda Nosková vzdala hned první kolo a Jesika Malečková včera v souboji o čtvrtfinále nestačila na Majar Šarífovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
misa
stačily dvě výhry nad hráčkami čtvrté stovky k tomu, aby si vylepšila žebříček na 31. místo... Kdyby měla lepší formu, mohla se v poklidu držet v top 30.

Herně to lepší letos už asi nebude. V roce 2023 Marie porazila jen 2 hráčky ze stovky (Martincová, Blinkova). To je strašné...

Nutně potřebuje dobrého kondičního trenéra, který ji zkusí vrátit na loňskou úroveň. Bez toho není šance na zlepšení.
Reagovat
A211
Naprosto souhlasím kondice je základ, teď bude v Madridu tak ať se poradí na Realu Madrid ten to jejich kondiční to musí umět starý kohati (Modric,Kroos, Benzema aj.) lítají jak za mlada a nikdo skoro nenarodí.Jinak bude mít problém ono to jde žebříčkem pak rychle dolů.
Reagovat
lenka258
Jj, na FO bude vlastně nasazená...
Jasně, teď má bohužel horší formu, že může prohrát s padesátou, stou hráčkou světa, ale určitě lepší, že neschytá nějakou Igu nebo Sabalenku do prvního kola :)
Reagovat
tommr
nasazená bude určitě v Madridu ...
O tom jestli bude nasazená i na FO rozhodnou její výsledky v Madridu a v Římě. V Madridu obhajuje 150 bodů a to je hodně i za normálních okolností natož v její současný formě ...
Reagovat
lenka258
Ale uzávěrka na FO se dělá teď po Stuttgartu, ne?
Reagovat
tommr
uzávěrka pro účast se dělá s předstihem ale nasazování až v týdnu těsně před turnajem ...

Co se týče Marie tak je to myslím stejně jedno jestli bude nasazená nebo ne. Momentálně je schopná prohrát s kýmkoli ...
Reagovat
lenka258
Koukala jsem, že někdy v únoru "propustila" ze svého webu kondičního trenéra toho Pecu a teď tam není už ani Theodor Devoty.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist