Bouzková vyřadila obhájkyni titulu Sorribesovou a v Guadalajaře je opět v semifinále

26. 2. 2022, 08:43
Aktuality 21
WTA GUADALAJARA - Marie Bouzková na turnaji WTA 250 v Guadalajaře přehrála 6-4 6-1 svou loňskou přemožitelku a obhájkyní titulu Saru Sorribesovou ze Španělska a také třetí start na západě Mexika proměnila minimálně v semifinále. O třetí finále na okruhu WTA, v němž by usilovala o premiérový titul, si 23letá Češka zahraje s Číňankou Qiang Wang.
Marie Bouzková

Marie Bouzková v oblíbeném Mexiku dosáhla už řady milníků. Připsala si debut na okruhu WTA (Acapulco 2015), poprvé prošla kvalifikací podniku WTA (Monterrey 2018), poprvé se dostala do finále akce WTA 125k (Guadalajara 2019), zahrála si své první finále na hlavním okruhu WTA (Monterrey 2020) či vyhrála první dva turnaje ITF W25 (Cuernavaco 2016 a Irapuato 2018).

A tento týden se 23leté Češce v Mexiku opět daří. Na akci WTA 250 v Guadalajaře finalistka z roku 2019 (WTA 125k) a loňská semifinalistka (WTA 250) proměnila i svůj třetí start minimálně v semifinále, na které čekala právě od loňského ročníku.

Po nasazené Japonce Misaki Doiové a italské kvalifikantce Lucie Bronzettiové si poradila i s nasazenou trojkou Sarou Sorribesovou. Španělskou kamarádku, které loni podlehl v semifinále a soupeřka si nakonec došla pro jediný titul na okruhu WTA, porazila 6-4 6-1 a po roce vyhrála tři zápasy po sobě.

Čtvrtfinálový duel proti světové dvaatřicítce Sorribesové začala Bouzková prohraným podáním a ztrátou 0-3, ale soupeřce oplatila stejnou mincí, za stavu 4-4 jí vzala servis podruhé a v následujícím vyrovnaném gamu po dvou odvrácených brejkbolech proměnila první setbol.

Ve druhé sadě nedovolila Španělce ani jednou potvrdit podání, byť šlo s výjimkou toho posledního vždy o velmi vyrovnané gamy, a sama zaváhala jen jednou za stavu 1-0. Vítězství zpečetila po hodině a tři čtvrtě při prvním mečbolu.



Ve svém celkově pátém semifinále bude 96. hráčka světa Bouzková usilovat o třetí finále, v nichž má na kontě dvě třísetové porážky (Monterrey 2020 a Melbourne 2021). Její soupeřkou bude Qiang Wang, s níž jediný vzájemný duel před třemi lety ve Wuhanu prohrála. Číňanka ve čtvrtfinále vyřadila Slovenku Karolínu Schmiedlovou.

Bývalá světová trojka a vítězka US Open Sloane Stephensová startuje na teprve druhém letošním turnaji a po 9 měsících si zahrála čtvrtfinále. V duelu dvou tenistek, které se nedávno vdaly, porazila 4-6 6-3 6-2 Australanku Dariu Gavrilovovou-Savilleovou.

O první finále od Turnaje mistryň 2018 se osmadvacetiletá Američanka střetne s Annou Kalinskou (h2h 0-1). Ruska si poradila 6-4 6-1 se čtvrtou nasazenou Kolumbijkou Mariou Camilou Osoriovou.

• WTA 250 GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 239.477 dolarů
páteční výsledky (25. 02. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bouzková (ČR) - Sorribesová (3-Šp.) 6-4 6-1
Kalinská (Rus.) - Osoriová (4-Kol.) 6-4 6-1
Stephensová (6-USA) - Gavrilovová-Savilleová (Austr.) 4-6 6-3 6-2
Qiang Wang (Čína) - Schmiedlová (SR) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Dobry-den
Maruška to zvládla velmi dobře herně i po taktické stránce. Byla agresivnější než Číňanka, ale když vycítila její slabou chvilku, tak ji nechala se vyházet. smile

Kromě tří dvojchyb po sobě opravdu solidní výkon tady v těch podmínkách. smile

Ve finále má hratelnou soupeřku, Sloane ani neví, jak se ocitla ve finále. Kalinská ji před zraněním drtila...
Reagovat
tommr
zasloužená výhra a postup do finále. Mexiko je pro Marii země zaslíbená ... smile
Reagovat
Jon61
Maruška si tam navíc získala publikum také svou španělštinou.
Reagovat
Dobry-den
Chtělo by to už konečně získat titul. smilesmilesmile
Reagovat
tommr
škoda, že se semifinále hraje opět v takovou nekřestanskou hodinu. Nechápu proč musí v Mexiku hrát tak pozdě večer i o víkendu ... smile
Reagovat
Jon61
Horší je začátek zápasu po jedné hodině v noci, ve čtyři ráno našeho času se dá vstát, když člověk předtím neponocuje, jít spát v devět. smile
Reagovat
tommr
jj dneska jsem to takhle taky udělal a vyplatilo se to ... smile
Reagovat
misa
Nejlepší zápas Marušky, co jsem kdy viděl. Porazila sice už lepší hráčky než SST, ale dnes na mě udělala Bouzková skvělý dojem.

Od stavu 0-3 měla zápas ve svých rukou, Španělku postupně jasně přehrávala a zaslouženě slaví postup. Za stavu 5-4 v prvním setu ji nezlomily ani dvě dvojchyby v řadě a stav 0-30 při vlastním servisu.

Během zápasu pak předvedla fair play, když kamarádce uznala dobrý míček. Hodně štěstí v semifinále.
Reagovat
tommr
jj Marie hrála opravdu velmi dobře a překvapilo mě že dělala mín chyb než SST a přehrávala jí i v dlouhých výměnách ... smile
V semifinále proti Wangový to bude mít ale velmi těžký. Wangová překvapila na AO kde vypadla až po velký bitvě s Keysovou a v dobrých výkonech pokračuje i v Guadalajaře kde ještě neztratila ani set. Pokud ale Marie zopakuje výkon ze zápasu proti SST není úplně bez šance ...
Reagovat
smazaný uživatel
Krásné předzápasové i pozápasové kamarádské objetí.
Snad měsíc Únor bdí nad Maruškou a pomůže jí dotáhnout mexickou misi do konce.
I Saře by se lépe usínalo, kdyby prohrála s celkovou vítězkou.
Vamos!smilePojď! smile
Reagovat
Fransoas
Takovýto moment před rozehrávkou je spíše vyjímkou - nevim,zda jsem to někdy zaznamenal.Nicméně gratulace pro Marušku.
Reagovat
Mony
teď má před sebou ale hodně těžký kalibr, jak Q. Wang vracející se, nebo vlastně překračující předlonskou formu,, o Stephens ani není třeba mluvit
Reagovat
Mony
A Kalinská už si taky dloho říkala o průlom. Mentální slabiny čas vyřeší,, viděli jme to u Garcii, Kenin aj.
Reagovat
misa
Kenin šla loni od jenoho zdravotního problému ke druhému a vrcholem byl kovid, po kterém dva měsíce ani netrénovala. V současnosti není kondičně schopná lepším hráčkam konkurovat. Je o dost pomalejší než bývala.
Reagovat
Mony
Já myslel jejich cestu na vrchol, ne po ni
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
máš velmi dobrou kamarádkusmile Tak to má být, pěkně se ve vítězstvích střídat. Zápas jsem neviděl, ale Maruška určitě hrála pěkně a zaslouží si gratulacismilesmile
Klidně ať ještě pár vítězství přidá!
Reagovat
sojka1
prave se divam, holky ale moc velke kamaradsofty nepecou... :-) Maruska je zpatky, štihla jako proutek. Hraje s jasnym planem diktovat hru, zkracovat balony, chodit si dopredu pro volej, palit to i po care, menit delky, mixovat udery. Opirat se o servis. Byl i S-V. Zpocatku hafo chyb, servis nahoru dolu, ale ten obrazek hry byl porad nadejny, zadne nekonecne vysilujici vymeny, a ze by si Sara dala rict. Nakonec i pres 2 DF Maruska dopodavala prvni set, v podstate se prece jen dokazala vzdycky vyservirovat z problemu a v podstate je asi po zapase.... Maruska se stale zlepsuje.... :-)
Reagovat
sojka1
tak ne, holky bojuji dal, v uvodu druhe sady se jeste navzajem brejkly, ale Maruska nadale odvazna a hraje i chytre, druhy brejk.... usmevny moment prvni sady - Maruska odpinknutym mickem pleskla umpire do hlavy, ale vseobecny smich, nic se nestalo, micek padal na kebuli z velke dalky i vysky.... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Super, děkuji za okomentování a postřehy!smile
To mám velkou radost, že se Maruška navrací k tomu, co jí zdobilo. To nekonečné běhání za tím, co zahrají soupeřky bylo pro mě coby diváka podobně vyčerpávající jako pro Marušku.
Že si děvčata nic nedarovala je v pořádku, věnování by určitě netěšilo ani jednu z nich.
Budu přát oběma. Sorribes jsem jinak viděl ve Stromovce. Párkrát jsem ji i vyfotil. Španělky tam trénovaly spolu s Terkou, takže možná i ona má mezi nimi nějakou kamarádku.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafovi.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist