Bouzková využila v Portugalsku snadného losu a zahraje si první letošní čtvrtfinále

20. 4. 2023, 14:50
Aktuality 7
ITF OEIRAS - Marie Bouzková si coby nasazená jednička na podniku ITF s dotací 100 tisíc dolarů v portugalském Oeirasu poradila i s druhou soupeřkou ze čtvrté stovky žebříčku a po výhře nad Isabellou Krugerovou se dočkala své první letošní vítězné série v hlavních soutěžích a také premiérové čtvrtfinálové účasti v probíhající sezoně. O postup mezi nejlepší osmičku naopak marně usilovala Jesika Malečková.
Marie Bouzková

Marii Bouzkové se po nejlepší sezoně kariéry vůbec nedaří. Úřadující šampionka Livesport Prague Open a čtvrtfinalistka loňského Wimbledonu letos absolvovala devět individuálních turnajů, více než jednu soupeřku porazila jen v kvalifikaci v Dauhá a v pěti případech nezvládla úvodní zápas.

Antukové jaro zahájila 24letá Češka v americkém Charlestonu a loučila se hned v prvním kole. Na mnohem lepší výsledek dosáhla na probíhající akci W100 v Oeirasu, kde ovšem využila příznivého losu a hraje svůj první podnik na nejnižším okruhu od února 2020.

Nasazená jednička si po domácí Francisce Jorgeové snadno poradila i s další členkou až čtvrté stovky žebříčku. Isabellu Krugerovou z Jihoafrické republiky přehrála za necelou hodinu a čtvrt 6-0 6-3 a tentokrát ani jednou nezaváhala na vlastním podání. Ve svém prvním letošním čtvrtfinále narazí na bývalou světovou pětku Eugenii Bouchardovou, nebo nasazenou kolegyni z Top 100 Danku Koviničovou.

O postup mezi nejlepší osmičku bojovala ještě Jesika Malečková proti Majar Šarífové. Osmadvacetiletá Češka měla na dosah své největší čtvrtfinále v kariéře, ale s Egypťankou prohrála jasně 2-6 2-6 a ani na 11. pokus svůj premiérový skalp Top 100 neslavila.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
misa
Marie dnes ve dvojici a Maďarkou Bondar prohrála po nevyužitém mečbolu ve čtyřhře a její deblový žebříček tak příští týden spadne až k 160. místu :(
Reagovat
Dobry-den
Kovinič = konečná. smilesmilesmile
Reagovat
misa
V roce 2021 na únorovém turnaji v Melbourne Marii jasně přehrávala ... dokud se nezranila.
Reagovat
GaelM
Zatím měla slaboučký los i na poměry ITF, uvidíme jak si povede v příštím kole už proti relevantní soupeřce...
Reagovat
misa
ve čtvrtfinále. Kdyby se jednalo o turnaj WTA, tak bych z toho asi neusnul smile Ale aspoň si užije nějakou radost z výher. Dnes hrála o trochu líp než v 1. kole, hlavně % 1. podání bylo vyšší.

Před pár dny zmizela ze stránek Bouzkové zmínka o tom, že ji trénuje Devoty, takže jejich spolupráce je asi minulostí. Tak jsem zvědavý, kdo se jí ujme. Najít dobrého trenéra je těžké...
Reagovat
A211
M.B. musí tvrději se připravovat trenér to může jen doladit pokud není vytrvalost ve všech herních činnostech nebudou výsledky.
Reagovat
tommr
Marie potvrdila roli favoritky a připsala si další "povinnou" výhru ... smile
Do čtvrtfinále bych si pro ní moc přál Bouchardovou a to jak z hlediska atraktivity zápasu tak i z hlediska postupových šancí. S Kovinicovou by to bylo přesně naopak ...
Dobrá zpráva je i to že postup do čtvrtfinále už Marii stačí k tomu aby si zajistila nasazení i v Madridu ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist