Bouzková ztratila jediný game. V Torontu deklasovala domácí Fernandezovou

5. 8. 2019, 19:52
Aktuality 22
WTA TORONTO - Marie Bouzková vstoupila do prestižního turnaje WTA Premier 5 v Torontu drtivou výhrou nad domácí Leylah Fernandezovou. Jednadvacetiletá Češka smetla o pět let mladší Kanaďanku 6-0 6-1 a může se chystat na souboj s vítězkou předloňského US Open Američankou Sloane Stephensovou.
Marie Bouzková (© j48tennis.net)

Před týdnem v San Jose sice Marie Bouzková neuspěla proti po dlouhé pauze se vracející Američance Coco Vandewegheové a nenavázala na triumf z turnaje ITF v Kazachstánu, ale v Torontu se vrátila na vítěznou vlnu a už osm z posledních devíti zápasů vyhrála hladce ve dvou setech.

Na prestižním kanadském Rogers Cupu s dotací téměř tři miliony dolarů prošla dvoukolovou kvalifikací a další výhru přidala dnes na úvod hlavní soutěže. Jednadvacetiletá Češka smetla za 65 minut hry 6-0 6-1 domácí Leylah Fernandezovou, když úspěšně čelila jedinému brejkbolu.

Šestnáctiletá Kanaďanka hrající levou rukou v červenci odehrála dva povedené domácí turnaje ITF, když v Gatineau (W25) získala premiérový titul mezi ženami a v Granby (W80) prohrála až ve finále. Na Bouzkovou ale při svém druhém startu na okruhu WTA aktuálně 260. tenistka světa recept nenašla.



91. žena světového žebříčku Bouzková ve druhém kole vyzve vítězku US Open z roku 2017 a současnou světovou sedmičku Sloane Stephensovou. Hráčku Top 50 dosud neporazila, s členkou elitní desítky se utká teprve podruhé.

Na turnaji pražská rodačka Bouzková startuje jako jedna ze tří českých tenistek. Kateřina Siniaková se v úterý utká s Američankou Daniellou Collinsovou, Karolína Plíšková bude až ve středu v utkání druhého kola čelit Marii Sakkariové, nebo Alison Riskeové.

Belinda Bencicová vstoupila do Rogers Cupu, na kterém proměnila svůj jediný start v roce 2015 v titul, jednoznačnou výhrou. Dvaadvacetiletá Švýcarka nedala šanci Rusce Anastasii Potapovové, které nenabídla jediný brejkbol a zvítězila 6-2 6-1.



Naopak Kristina Mladenovicová skončila při svém celkově sedmém startu na kanadském Rogers Cupu opět hned v 1. kole. Letos šestadvacetiletá Francouzka prohrála jednoznačně 1-6 2-6 s Američankou Jennifer Bradyovou.

Čtyřiadvacetiletá kvalifikantka Bradyová v dalším zápase vyzve čtvrtou nasazenou Rumunku Simonu Halepovou, pro kterou to bude první vystoupení po triumfu ve Wimbledonu.

Na čtvrtý pokus se dostala přes 1. kolo Rogers Cupu Jelena Ostapenková. Letos v Torontu lotyšská tenistka začala výhrou 6-3 6-3 nad Francouzkou Caroline Garciaovou a přerušila tak sérii tří porážek.


Vítězka Rogers Cupu z roku 2010 a předloňská finalistka Caroline Wozniacká v Torontu začala přípravu na US Open vítězstvím, když přehrála 6-4 6-2 Kazašku Julii Putincevovou.

• WTA PREMIER 5 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 2.830.000 dolarů
pondělní výsledky (05. 06. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bouzková (ČR) - Fernandezová (Kan.) 6-0 6-1
Bencicová (11-Švýc.) - Potapovová 6-2 6-1
Kontaveitová (16-Est.) - Šarapovová (Rus.) 4-6 6-3 6-4
Kasatkinová (Rus.) - Kerberová (12-Něm.) 0-6 6-2 6-4
Jastremská (Ukr.) - Kontaová (13-Brit.) 6-3 6-2
Wozniacká (15-Dán.) - Putincevová (Kaz.) 6-4 6-2
Bradyová (USA) - Mladenovicová (Fr.) 6-1 6-2
Mertensová (Belg.) - Sasnovičová (Běl.) 3-6 6-3 6-1
Keninová (USA) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-4 6-3
Görgesová (Něm.) - Hercogová (Slovin.) 6-3 1-6 7-6(5)
Di Lorenzová (USA) - Martičová (Chorv.) 6-4 7-5
Ostapenková (Lot.) - Garciaová (Fr.) 6-3 6-3
Kuzněcovová (Rus.) - Wang Si-jü (Čína) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
OneHandedBackhand
slape to tady?
Reagovat
Haitik
Maruš až zatím nečekaně celkem dobrý ty jo.. :D Tak jen udržet nastavenou laťku.. :-)
Reagovat
Haitik
Tak nic.. :-(( Ale byl to hodně dobrý zápas, od obou! Anett gratulace, odehrála výborný zápas!
Reagovat
Cico93
škoda...
Reagovat
sojka1
z Marusky mam radost, postupuje po malych kruccich a je to cele takove rozumne, nevim samozrejme, kam docupita, ale uz jen vedomi, ze to "zkusila", ze sla s kuzi na trh, je pro zivot nesmirne cenne. Navic mila holka, prima povaha. Dost me znechutily zdejsi nazory, ze hraje nic a ve stovce nema co delat a podobne klasicke "zarazovani"... ale ona tam prece momentalne je, ze. Nepatri k predcasne vyspelym hrackam, ktere zazari uz v 16, potrebuje svuj cas, tak bych ji ho dala, fyzicky se uz z tintitka zberchala a zazemi ma uzasne... ted se Sloane to ale tedy nebude snadne a zadne zazraky necekam, oproti Fernandez prijde dokonala delka micu, predvidavost, dobry pohyb, sebevedomi a predevsim zkusenosti.... a nebo se Sloane vyhaze, to take umi.. :-))
Reagovat
Torn
Maruška do stovky rozhodně patří, když tam mohou být jiné hráčky, řekl bych horší. Má bohužel trochu statickou hru, jiným slovy její hra by měla efekt, kdyby byla absolutně bezchybná, jenže i on dělá chyby, přestože nehraje nějak extra na riziko.
Reagovat
sojka1
ale dneska tam zrovna nejake tvorive zablesky i byly... spis bylo jim dovoleno se projevit... :-) Soucasne se zaznamem jsem sledovala real Stana s "Grisankem" a taky jsem se podivovala, kde vlastne je ta hravost a tvorivost Grigora, kde ze je treba i Stepcuv rukopis... proste, jsou to takove paradoxy vsechno.... :-))
Reagovat
Torn
Tak zrovna Štěpánek jako trenér, nikdy jsem ho tedy moc nemusel. Na síti to umí, ale tím výčet kladů z mé strany končí. Nemyslím si že on nějakou stopu na Grigorovi udělá, u kterého je zkrátka problém hlava.
Reagovat
sojka1
ja jsem Stepce taky nemohla, vzdycky jsem se za ty jeho kejkle na kurtu vlastne "stydela"... :-)) (Pritom v soukromi dokonaly spolecnik, fakt modni svihak a bavic.) Ale k myslence, mela jsem napsat spis, kde ze je Stepcuv tenisovy krasopis, tim myslim vtip, hracicky, radost, S-V, ale i zazranost az herni "trans". Navic prinos Petra Kordy - toho jsem sice taky nemusela.. :-))) ale trener vyborny a Stepec to ma v tele...
Reagovat
EllNino
Uf, už jsem si myslel, že to zase neklapne :) ...
Reagovat
dadaft
jak píšou kolegové, odpor nebyl velký, Marie si to mohla hrát podle svého, ale samozřejmě gratulace.

Potapova dostala od Belindy nakládačku jako hrom, nevím, ty její vyhlašované cíle mi příjdou přestřelené, pořád nějak nevidím tu budoucí mnohonásobnou GS šampionku a No.1, spíš poměrně tuctovou hráčku...

dost hustě dostala naloženo i Mladenovič, která mi přišla chudá jako lunt, dokonce až vychrtlá...
Reagovat
rybicka
* "chudá" - na Moravě hubená, v Čechách nemajetná :-)
Reagovat
Torn
Takhle to úplně není. V celé ČR je hlavní význam spojitost s majetkem, až potom se to v menší míře používá v kontextu "hubený" a po celé ČR, jelikož jsem to slyšel na více místech.
Reagovat
rybicka
To bude promísením obyvatel. Třeba na Slovensku je to, myslím, především výraz hubenosti. Přes Moravu se to víceméně pokračuje a v Čechách to je podle toho, kdo je zrovna "Čech" pocházející z Moravy :-)
Reagovat
Torn
No, já nejsem z Moravy a znám ten význam taky. :D A na Slovensku to mají hlavně tak, jak píšeš, ale nemyslím si, že to tak používá plošně i Morava. Paradoxně jsem to od spolužáků z Moravy nikdy neslyšel v tomhle významu použít. To už spíš u nás ve městě. :D
Reagovat
sojka1
ale v Praze az za Pruhonicema, ze... ;-)
Reagovat
Torn
Já nejsem z Prahy, ale myslím si, že to nehraje roli. :D
Reagovat
tommr
jj taky jsem si všim, že Mladenovic už je až nezdravě hubená - ruce a hlavně nohy má jako párátka. Na výkonnosti jí to rozhodně nepřidá ...
Reagovat
Dobry-den
Na Marušku se dneska moc hezky dívalo, a to nejen po herní stránce. :-)
Soupeřka ale byla dost marná. Jak na tom Marie je se ukáže až proti Stývnsové.
Reagovat
tommr
až příliš snadná výhra pro Marii. Od Fernandezový jsem rozhodně čekal lepší výkon. Letos v Prostějově při FC se mi líbila víc ...

Příští kolo proti Stephensový už bude jiný kafe a Marii moc velký šance nedávám (spíš žádný). Body za kvaldu a první kolo ale budou Marii i tak stačit na to, aby si upevnila pozici v první stovce ...
Reagovat
Torn
Já docela jo. Sloane hraje prd a letos vypadla i s žebříčkově slabšími. Že by jí Maruš dokázala dát,je reálný.
Reagovat
bIbec
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist