Bradyová na US Open pokračuje ve fenomenální formě, o finále si zahraje s Ósakaovou

8. 9. 2020, 19:28
Aktuality 29
US OPEN - Jennifer Bradyová na domácím US Open pokračuje v životní formě a bez ztráty setu se dostala už do semifinále. Pětadvacetiletá Američanka, která po restartu sezony na domácím turnaji v Lexingtonu slavila premiérový triumf na hlavním okruhu, dnes na centrálním dvorci Arthura Ashe ve svém prvním grandslamovém čtvrtfinále přejela Julii Putincevovou. O postup do finále se utká s předloňskou vítězkou Naomi Ósakaovou.
Jennifer Bradyová (© AFP)

Jennifer Bradyová ukazovala své kvality už na začátku letošní sezony, když si vyšlápla na Marii Šarapovovou, světovou jedničku Ashleigh Bartyovou, Elinu Svitolinovou či Garbiñe Muguruzaovou a uhrála čtvrtfinále v Brisbane a semifinále v Dubaji.

Také po pauze má životní formu. Na novém domácím podniku v Lexingtonu neztratila jediný set a slavila premiérový triumf na okruhu WTA. Další velký úspěch zaznamenala na právě probíhajícím US Open, kde se poprvé v kariéře dostala do semifinále grandslamu. Po restartu sezony má fenomenální bilanci 10-1.

Bradyová po cestě za svým největším výsledkem kariéry suverénně přehrála Annu Blinkovovou, krajanku CiCi Bellisovou, Caroline Garciaovou, přemožitelku turnajové jedničky Karolíny Plíškové, šampionku ročníku 2016 Angelique Kerberovou a dnes ve svém premiérovém grandslamovém čtvrtfinále 6-3 6-2 Julii Putincevovou, jež ani ve svém třetím grandslamovém čtvrtfinále neuspěla (French Open 2016 a 2018).

Bradyová neměla se solidní obranou své dnešní soupeřky žádné výraznější potíže a postup slavila za pouhých 69 minut, přestože v obou setech (celkově teprve podruhé a potřetí za celý turnaj) ztratila podání a poprvé na letošním US Open zápas zakončila s negativním poměrem vítězných úderů a nevynucených chyb (22-24).

"Jsem nadšená, že jsem v semifinále. Snažím se vše brát zápas od zápasu a nemyslím dopředu," uvedla Bradyová. S Putincevovou prohrála oba předchozí souboje. "Dneska jsem od prvního míče cítila, že hraju mnohem agresivněji. Předtím jsem se vždycky přizpůsobila její hře, dneska jsem to nedovolila a byla mnohem agresivnější."

O své premiérové grandslamové finále bude 25letá Američanka, která v New Yorku v pěti zápasech svým soupeřkám dohromady povolila pouhých 24 gamů, bojovat s Naomi Ósakaovou.

Dvojnásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička zvládla i své třetí čtvrtfinále na grandslamech. Dnes si předloňská vítězka US Open poradila 6-3 6-4 s domácí Shelby Rogersovou, přemožitelkou Petry Kvitové z minulého kola, kterou dokázala porazit až na čtvrtý pokus.

Ósakaová dnes měla mizernou úspěšnost trefených prvních servisů (48%), přesto o podání přišla jen jednou (za stavu 4-2 v úvodní sadě). V dnešním utkání si pomohla sedmi esy a byla silná od základní čáry, když trefila o jeden vítězný úder více (24) a hlavně třikrát méně nevynucených chyb než soupeřka (8-27).

Dvaadvacetiletá Japonka letos ve Flushing Meadows ani v jednom z devíti zápasů nenašla přemožitelku. Na ze Cincinnati do New Yorku přesunuté generálce Western & Southern Open se dostala až do finále, do něhož ale kvůli zranění nenastoupila. Od té doby hraje s obvázaným levým stehnem.

Rogersová si čtvrtfinále grandslamu zahrála podruhé v kariéře a ani tentokrát neuspěla. Před čtyřmi lety na antukovém French Open podlehla pozdější šampionce Garbiñe Muguruzaové.

Semifinálové obsazení bude zkompletováno zítra. O postup mezi nejlepší kvarteto se utkají Cvetana Pironkovová se Serenou Williamsovou a Viktoria Azarenková s Elise Mertensovou.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53.402.000 dolarů
úterní výsledky (8. 9. 2020)
• Dvouhra ženy - čtvrtfinále •
Bradyová (28-USA) - Putincevová (23-Kaz.) 6-3 6-2
Ósakaová (4-Jap.) - Rogersová (USA) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Chystá se halový turnaj WTA Premier v Ostravě v termínu 19.-25. října 2020, dotace 528.500 USD.
Reagovat
tommr
tak to je bomba! smile Kéž by to vyšlo ... smile
Reagovat
blixa
A to si slyšela kde ? Nějak se mi nechce věřit, že by do toho někdo tady dal prachy.
Reagovat
Krisboy
https://opencourt.ca/wordpress/2020/09/08/wta-tour-event-planned-for-ostrava-in-october/
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som hrat Osaku a videl som hrat Brady.

A vo vzájomnom merani sil vyhra Japonka 2:0.

Sorry, ale je uplne inde.
Reagovat
peek
Jen aby ti pak neklesly brady smile
Reagovat
Alien
Bredly včera hrála na půl plynu!
Reagovat
peek
Dnes nás čeká pikantní souboj dvou matek, teď se ukáže, která matka je větší. Tlačíme samozřejmě Světlanku z plných sil.smile
Reagovat
Krisboy
Myslíš Květuš smile
Reagovat
peek
no jasan, kytičku naši bulharskou smile smile
Reagovat
Dobry-den
Ta bude ráda za každej gem. smilesmilesmile
Reagovat
peek
Však jich stačí 12...
Reagovat
Krisboy
Myslíš, že má fakt šanci?
Reagovat
peek
Jasně. Moc nechybuje, s ranařkou Mugu si poradila ve dvou, bude hrát uvolněně, už má splněno na 200%. Supermatka bude pod tlakem vysněného rekordu a prakticky s každým tady měla problémy.
Reagovat
Krisboy
Hmm, hmmmsmile
Reagovat
tmora
To Sekerka měla také super předpoklady, a jak vyletěla. Pironka vs Serena (head to head) 0:5 - takže určitě má ohromné šance.
Reagovat
peek
Čo bolo, to bolo, poslední zápas před 5 lety, teď už jsme jinde. Dnes to holt bude poprvé smile
Reagovat
Andrew89
ale přesně jak jsem řikal, když koukám na statistiky, tak Rogers hrála pěkný Ho**o. Viděl někdo ten zápas?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
nehrála vůbec špatně, proti Petře sice měla pozitivní winnery UE (26-23), ale přišlo mi, že včera hrála o kapku líp, i když zkazila pár důležitých míčů, přišla mi nebezpečnější než proti Petře. ale to je dáno i tím, že Osaka je prostě v klíčových momentech tady na USO silná a nekazí v nich, včera hrála parádně.
Reagovat
tommr
výsledek je pro Rogersovou ještě hodně milosrdnej. Potvrdilo se, že Rogersová je jen průměrná hráčka a když proti ní stojí soupeřka, která zbytečně nekazí tak nemá šanci ... smile
Reagovat
Alien
Asi tak!
Reagovat
Dobry-den
Formu má parádní. Jako celková vítězka by mi rozhodně nevadila, ale na to, aby získala titul, podle mě nemá hlavu. V dalším kole (asi proti Naomi) očekávám výbuch.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Brada suverénní výkon. Pár chybek by se našlo, ale ve zúčtování nehrály roli. Kdykoli potřebovala, zařadila vyšší rychlost a bylo po problému. Věděla, kdy který úder přitlačit, dobře podávala a Putna nepředvedla nic svetoborneho. Stát tam místo ní Muška, byl by to mnohem zajímavější zápassmile
Reagovat
tommr
vypadalo to skoro jako hra kočky s myší. Brady sice zůstává ve stínu slavnějších hráček, ale už se řadí mezi favoritky na titul ... smile
Nevím jestli by s Brady v týhle formě něco zmohla Muška a navíc by se ani nemohly potkat dřív než ve finále. Marticová by ale nejspíš měla proti Bradyový větší šanci než Putinka ...
Reagovat
Herbert_Hoover
Martincová
Reagovat
FulnekUltras
kéž bych se mýlil a nervově jsi vydržela až do konce USO.

Tak teď ještě Shelby... a bude to pro dnešek dokonalé. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělá betonová sezona.
Přestřelka u sítě při bb na 5:2 byla lahůdková :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist