Bratři Bryanové mají první olympijské zlato

4. 8. 2012, 19:23
Aktuality 1
Hned třem americkým tenistům se dnes v Londýně podařilo zkompletovat tzv. Golden Slam, tedy zisk titulů ze všech grandslamových turnajů a zlata z olympijských her. Zhruba dvě hodiny po Sereně Williamsové nejcennější medaili vybojovali také sourozenci Mike a Bob Bryanovi, kteří ve finále čtyřhry porazili francouzský pár Tsonga/Llodra 6-4 a 7-6.
Bratři Bryanové

Mike a Bob Bryanové spolu sice získali už 11 grandslamových titulů, sen o olympijském zlatu se jim splnil až ve 34 letech v Londýně, když dnes lépe zvládli utkání mezi dvěma nejvýše nasazenými páry.

Jeden z klíčových momentů jejich duelu s Jo-Wilfriedem Tsongou a Michaelem Llodrou přišel hned v prvním gamu zápasu, kdy Tsonga přišel o svůj servis. Šestý hráč žebříčkou ATP ve dvouhře potvrdil předpoklady, že na síti nebude v utkání s elitními světovými deblisty nejlepší na kurtu, a ztrátu podání už Francouzi nedohnali. Nejblíže tomu byli v osmé hře, kdy si při servisu Mika Bryana vypracovali šest brejkbolů a dostávali soupeře pod tlak, Američané ale důležité chvíle zvládli a krátce na to získali první sadu pro sebe.

Ve druhém setu všichni tenisté předváděli ještě lepší výkon než v tom úvodním, a při svých podáních už byli suverénní. Po necelé hodině a půl tak přišel na řadu tie-break, v nichž měli bratři Bryanové v Londýně dosud bilanci 5-1. Že se jim ve zkrácených hrách daří, potvrdili i dnes. Tsonga si prohrál oba své servisy, což znamenalo vedení 4:1 pro nasazené jedničky, a Bryanové už svůj náskok neztratili. Nevypustili ani zdánlivě ztracenou výměnu při prvním mečbolu za stavu 6:2 a poté, co Llodra poslal svůj volej do sítě, se mohli radovat z olympijského zlata.

Francie tak v mužské čtyřhře získala dvě ze tří medailí. Už před Tsongou a Llodrou totiž cenný kov získali také Richard Gasquet a Julien Benneteau, kteří dnes v souboji poražených semifinalistů přehráli španělský pár David Ferrer/Feliciano Lopéz 7-6 6-2.

Výsledky - XXX. letní olympijské hry - muži:
Čtyřhra - finále:
M. Bryan/B. Bryan (1-USA) - Llodra/Tsonga (2-Fr.) 6:4, 7:6 (7:2).

Čtyřhra - o 3. místo:
Benneteau/Gasquet (Fr.) - Ferrer/López (Šp.) 7:6 (7:4), 6:2.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Wow, what can I say? To wear this gold medal around my neck is the greatest thing that has ever happened or will happen to me in my sporting lifetime. We have reached the pinnacle of our careers and there is no way we could have done it without the love and support from the people around us. This includes all of our fans and friends here on Facebook. Thanks so much for the messages! We love you!

Gold baby!!! Gold!!!

Bob

Neskuteční sympaťáci, kteří si to nesmírně zasloužili.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist