Bratři Bryanové padli v 1. kole grandslamu. Poprvé po 10 letech

1. 9. 2011, 10:13
Aktuality 1
Letošní US Open už v úvodním kole zažil několik velkých překvapení, toho možná největšího se ale dočkal ve čtyřhře. V ní rychle dohráli nejlepší deblisté světa Bob a Mike Bryanové, což se jim na grandslamu stalo poprvé od roku 2001. Americká dvojčata podlehla 4-6 6-2 a 2-6 chorvatsko-německému páru Ivo Karlovič/Frank Moser.
Profily hráčů
Bratři Bryanové (© usopen.org)

Bratři Bryanové vyhráli tři z posledních čtyř grandslamových turnajů a před dvěma měsíci ve Wimbledonu vyrovnali ziskem 11. titulu rekord v takzvané Open éře. I ve Flushing Meadows byli největšími favority na titul, s vidinou zisku dvanácté grandslamové trofeje se ale rychle rozloučili.

Třiatřicetiletí tenisté vypadli v prvním kole turnaje velké čtyřky naposledy na Australian Open v roce 2001. Není proto divu, že teď nevědí, co si mají v New Yorku počít s volným časem. "Byli jsme zvyklí hrát tu i druhý týden. Bude to zvláštní," poznamenal Mike, jenž na rozdíl od Boba nehraje ani smíšenou čtyřhru. "Byl to nebezpečný los. A my na grandslamech v prvních kolech nikdy nehrajeme svůj nejlepší tenis," dodal.

Favorizovaní Američané si vylámali zuby na 208 cm vysokém Karlovičovi, jenž má nejtvrdší podání na okruhu, a nepříliš známém německém veteránovi Moserovi, jenž postupem do druhého kola grandslamu vyrovnal své kariérní maximum. "Tohle byl zápas jeho života," poznamenal Bob Bryan.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufám že Plíškovy budou taky takto "neúspěšné" ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist