Bratři Bryanové si zahrají o první olympijské zlato

3. 8. 2012, 17:13
Aktuality 0
Společně vyhráli už 11 grandslamových titulů a třikrát Turnaj mistrů, jeden triumf ale v jejich sbírce dosud chybí - zlatá olympijská medaile. Nyní od ní Boba a Mika Bryanovy dělí jediné vítězství: Američané ani dnes v Londýně nezaváhali a po výhře 6-4 6-4 nad francouzským párem Benneteau/Gasquet postoupili do finále.
Bob a Mike Bryanovi

Bratři Bryanové mají sice deblových zkušeností na rozdávání, do finále olympijského turnaje ale postoupili vůbec poprvé ve své bohaté společné kariéře. Zatímco jejich předešlé duely v Londýně byly těsné a ve všech přišly na řadu minimálně dva tie-breaky, proti dvojici Benneteau/Gasquet dnes američtí sourozenci ztratili v úvodním setu při svém podání jen tři výměny a díky brejku v osmé hře získali úvodní dějství poměrem 6-4.

Suverénní byli Bob a Mike Bryanové při svém servisu i ve druhé sadě, který rovněž rozhodl jediný brejk. Ten přišel za stavu 2-2; zbytek setu už si Američané pohlídali a za necelou hodinu zvítězili dvakrát 6-4.

"Z olympiády odjedeme s medailí, to je úžasné," radoval se Mike Bryan, který se svým bratrem získal před čtyřmi lety v Pekingu bronz. "Hrát o zlato bude výjimečné. Bude to zábava," dodal, a jeho bratr přizvukoval. "Zítra to bude šílené. Mohl by to být náš poslední pokus získat olympijskou slávu. Jsem moc spokojený, že máme medaili, protože hrát semifinále rozhodně nezaručuje, že odjedete s kovem," řekl Bob Bryan.

O nejcennější medaili si v sobotu američtí reprezentanti zahrají s dalšími Francouzi: Michaelem Llodrou a Jo-Wilfriedem Tsongou. Ti dnes po velké bitvě udolali 6-3 4-6 18-16 Španěly Davida Ferrera s Felicianem Lópezem.

Výsledky - XXX. letní olympijské hry - muži:
Čtyřhra - semifinále:
M. Bryan/B. Bryan (1-USA) - Benneteau/Gasquet (Fr.) 6:4, 6:4.
Llodra/Tsonga (2-Fr.) - Ferrer/López (Šp.) 6:3, 4:6, 18:16.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist