Bratři Bryanovi Turnaj mistrů počtvrté nevyhrají. Končí v semifinále

27. 11. 2010, 17:47
Aktuality 2
TURNAJ MISTRŮ - Bob a Mike Bryanovi loni v Londýně potřetí v kariéře vyhráli Turnaj mistrů. Letošní sezonu cenným triumfem nezakončí. Světové jedničky v semifinále nestačily na druhý nasazený pár Daniel Nestor a Nenad Zimonjič, které nyní dělí jediné vítězství od zopakování úspěchu z roku 2008.
Mike a Bob Bryanovi

Bob a Mike Bryanovi vyhráli Turnaj mistrů celkem třikrát - v letech 2003, 2004 a loni. Tento týden tak vítězové letošních Australian Open a US Open obhajovali titul, čtvrtý triumf ze závěrečného podniku sezony však do sbírky nepřidají.

Vítězové rekordních 67 turnajů ve čtyřhře a současné světové jedničky v dnešním semifinále nestačili na druhý nasazený pár Daniel Nestor a Nenad Zimonjič. Kanadsko-srbské duo vyhrálo dramatický třísetový souboj 6-3 3-6 12-10, když v závěru odvrátilo mečbol.  a může tak zopakovat předloňský triumf. 

"Letos jsme svedli několik velkých bitev. Dnes jsme udělali pár dobrých věcí, ale hlavně jsme do zápasu dali spoustu energie," komentoval Nestor.

Americká dvojčata s párem Nestor/Zimonjič v loňské sezoně pětkrát v řadě prohrála, všechny tři souboje v této sezoně ale vyhrála. Celkově se tyto dvojice utkali již popatnácté, ale až dnes se poprvé nejednalo o finálový souboj. Devět vítězství mají na kontě Nestor se Zimonjičem, kteří hrají poslední společný turnaj. Od nového roku bude Nestor hrát po boku Bělorusa Mirného, Zimonjič vytvoří duo s Francouzem Llodrou.

Zakončit spolupráci, během které dokázali jako jediní sesadit z trůnu světových jedniček právě bratry Bryany, mohou v neděli cenným titulem. Do cesty se jim postaví pár Ind Mahesh Bhúpathí a Bělorus Max Mirnyj, kteří dnes vyhráli dvakrát 6-4 nad Poláky Fyrstenbergem a Matkowskim.

Finálové páry se letos v Londýně už potkali: zápas ve skupině vyhráli ve dvou zkrácených hrách Nestor se Zimonjičem.

- TURNAJ MISTRŮ LONDÝN (Velká Británie, tv. povrch / hala, 2.227.500 liber) -
sobotní výsledky čtyřhry (27. 11. 2010)

Semifinále:
Nestor/Zimonjič (2-Kan./Srb.) - B. Bryan/M. Bryan (1-USA) 6-3 3-6 12-10
Bhúpathí, Mirnyj (4-Ind./Běl.) - Fyrstenberg/Matkowski (6-Pol.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
QPR_Draxter14
Jsem zvědavý na nové duo Llodra/Zimonjič...
Hlavně jak jim to bude klapat xD
Reagovat
BooOoo
Llodra má na víc než na Zimonjiče .. Myslím, že kdyby Llodra hrál s Benneteauem tak že bysme o nich ještě mnohokrát uslyšeli ..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist