Bratři Murrayové vybojovali pro Británii druhý bod, v Belgii vedou Argentinci

19. 9. 2015, 18:16
Aktuality 45
Britové vedou nad Australany v semifinále Davisova poháru 2-1. Druhý bod získali pro britský tým bratři Andy a Jamie Murrayovi, kteří dnes v domácím prostředí zdolali ve čtyřhře australskou dvojici Samuel Groth/Lleyton Hewitt 4-6 6-3 6-4 6-7 6-4. Ve druhém semifinále vedou v belgickém Bruselu tenisté Argentiny.
Bratři Andy a Jamie Murrayové (© Getty Images)

Andy a Jamie Murrayovi udolali ve čtyřhře semifinále Davisova poháru v dramatické pětisetové bitvě australský pár Sam Groth/Lleyton Hewitt 4-6 6-3 6-4 6-7 6-4. Po čtyřhodinovém boji v bouřlivé kulise v Glasgowě získali pro Velkou Británii druhý bod a domácí tým tak před nedělními dvouhrami dělí jediné vítězství od postupu do finále, na které Britové čekají od roku 1978.

Bratrská dvojice, která se v týmové soutěži společně představila v deblu poprvé ve čtvrtfinále proti Francii, se rychle oklepala ze ztráty prvního setu a zápas mohla ukončit ve čtvrté sadě. V těsném tie-breaku ji ale bratři ztratili a hlediště v jejich rodném Skotsku mohlo explodovat nadšením až o dalších 45 minut později.

"Byl to neuvěřitelný zápas, takhle se vrátit po zklamání ze ztráty čtvrtého setu. Dál jsme si vytvářeli šance, drželi jsme při sobě, jak by bratři měli, a povedlo se nám pár slušných returnů," řekl po utkání mladší z bratrské dvojice, třetí hráč světového žebříčku Andy Murray.

Ve druhém semifinále mezi Belgií a Argentinou se do vedení po dnešní čtyřhře dostali tenisté Argentiny poté, co duo Carlos Berlocq/Leonardo Mayer porazilo v dnešní čtyřhře pár Ruben Bemelmans/Steve Darcis 6-2 7-6 5-7 7-6.

• DAVIS CUP 2015 •
Světová skupina, semifinále
Glasgow: Británie - Austrálie 2:1 (po odehrané čtyřhře)
A. Murray, J. Murray - Groth, Hewitt 4:6, 6:3, 6:4, 6:7 (6:8), 6:4
Brusel: Belgie - Argentina 1:2 (po odehrané čtyřhře)
Bemelmans, Darcis - Berlocq, Mayer 2:6, 6:7 (2:7), 7:5, 6:7 (5:7)

Komentáře

45
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Cico93
Tak Andy to neskutočne ťahá.
Reagovat
smazaný uživatel
Mayer se zranil, že nehraje?
Reagovat
Davor1
Nie je zranený, ale veľmi vyčerpaný po včerajšej štvorhre plus piatkovej dvojhre, takže hrá Schwartzman
Reagovat
smazaný uživatel
Aký to paradox..Ešte nám ten Lacko chýba :))
Reagovat
Cico93
Aj ja som si naňho spomenul.
Reagovat
Davor1
Kližan vyrovnáva, rozhodne piaty zápas :) Kližo výborné výkony ako v piatok, tak dnes, naopak, Janowitz sa mi v piatok celkom pozdával, ale dnes totálne nulový. Čakal som, že ho atmosféra vyhecuje a on bude ten agresívnejší, diktovať tempo, nemal ale servis a od BL bol o triedu horší.

Som zvedavý, koho Poliaci nasadia na rozhodujúcu štvorhru, Prišerny je totálne mimo, ja by som dal Kubota. U nás je Noro jasný.

Teraz rozhovor s Kližanom :DDD "Janowitz má super servis, ale ja som dnes super returnoval, nie ako Gomboš v piatok, Gomboš neruternoval dobre, preto hral Janowitz lepšie, ale ja som dnes super returnoval, preto som vyhral "
" Musíme ísť do svetovej skupiny, keď Gomboš prehrá, tak ho zabijem " :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
:DD
Reagovat
tommr
tak snad už to dáte. Docela by se mi líbil zápas ČR vs. SR v prvním kole ... :)
Reagovat
Davor1
To by sa aj mne páčilo. Síce by sme pravdepodobne dostali 4-1 (ak by hral Berdych), ale to by aspoň Kaďak zrejme umrel od orgazmov :DD
Reagovat
tommr
no myslím si, že by to hodně prožíval nejen on, ale i většina českých a slovenských fanoušků. Je zajímavý, že jsme spolu ještě nikdy nehráli takže by šlo o historicky první zápas mezi samostatnou ČR a SR ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D To jako vážně? :D :D
Reagovat
Davor1
Mal si ten rozhovor vidieť :D
Hneď po zápase k nemu prišla poľská redaktorka a pýtala sa ho normálne v poľštine, on odpovedal po slovensky a stále len o Janowitzovom super servise a jeho super returne :DDD
A nakoniec to úplne zabil tým, ako zabije Gomboša :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Neeee, doufám, že bude nějaký odkaz. :D :D To by byl virál jak sfině. Směju se jak blázen a to jsem to viděl jen v textové podobě.
Reagovat
Cico93
A asi aj zabije, taká šanca na postup a Gomboš to úplne sere:-(
Reagovat
Nola
vyborne Martin, zvladnute na jednotku
Reagovat
Nola
ti nasi tragedi na RTVS neodvysielali cely zapas....
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel za chvíli zase musím do práce, takže bohužel neuvidím ani rozhodující bod, takže come on Andy. Pevně věřím, že to zvládne ve 3, maximálně 4 setech.
Reagovat
Denis92
Vyborne Klizko! Este jeden set
Reagovat
Davor1
Prekvapuje, hrá výborne, na druhej strane, Jerzy je dnes tragický...
Reagovat
Denis92
Ved to aj KLizan spominal pred zapasom, ze obaja su velmi naladovy hraci a zalezi od toho kto bude mat aky den..dnes ma prave Janowicz horsi, co je pre nas len dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
ty jo, držím pěsti! Kdy naposledy jste byli ve světové skupině? Já si nějak nevzpomenu.
Reagovat
Davor1
Naposledy v 2006, rok po tom, čo sme prehrali vo finále s Chorvátmi... Keď skončila silnejšia generácia okolo Kučeru a Hrbatého, tak skončila aj naša nádej na svetovú skupinu :D

Momentálne ale na tú prvú ligu nemáme, Kližan je jediný, kto dokáže zahrať na top úrovni, aj to len občas, nemáme silnú deblovú dvojku a hlavne ostatní singlisti (Lacko, Gomboš, Martin) sú slabúčki, Kližo to sám nemá šancu utiahnúť, navyše tá atmosféra v tíme nie je najlepšia, Kližan s Lackom sa nemusia a niekedy to vyzerá ako pred rokom v Chicagu, kde sme uhrali jeden set za už rozhodnutého stavu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je to na houno...Lleyton sa mohol lúčiť ako víťaz a takto hlúpo prehrať...:/..Navyše Nick the Dick by sa tímu teraz zišiel..
Reagovat
Davor1
V čom by to bolo iné s Gyrosom? Tomu by dal Andy 3-0 rovnako, ako všetkým ostatným Austrálčanom.
Lleyton je dávno za zenitom, DC už vyhral 2 krát, neviem, čo viac by si chcel. Andy má ďaleko slabší tím a je ďaleko lepší hráč, jemu to jednoznačne ide priať viac.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray sa o DC nikdy nezaujímal...Mozno preto ho stále nemá..

Keď mohol Murrayho vystrieľať Anderson, mohol by ho aj Kyrgios..Tvrdir, ze urcite vyhra 3:0 je zbrklé, aj Serena mala s Vinci urcite vyhrat 2:0...Austrálčania by boli s Nickom bezpochyby silnejší..Andy sa v piatok moc nenadrel, možno práve tie sily, ktoré ušetril vcers rozhodli..
Reagovat
Davor1
Andy vlastne nemal nikdy reálnu šancu DC vyhrať, s tak slabým tímom to bolo skoro nemožné, až tento rok sa im to otvorilo vďaka absenciám švajčiarov, Noleho a španielov a dobrému losu. Je hlúposť tvrdiť, že sa o neho nikdy nezaujímal. Vynechal len 2 ročníky a to bol vždy na všetko sám.

Anderson je iný hráč ako Gyros, s ním už mal Andy problém viackrát, aj s ním prehral ešte pred USO. Nick ešte nie je na takej úrovni, ako súčasný Kevin, neverím, že by Andyho v Glasgowe dokázal nejako ohroziť. Samozrejme, Murray má niekedy deň blbec, kedy je schopný prehrať s každým, ale v DC je neskutočne koncentrovaný a tento rok to už proste nepustí...
Serena- Vinci... to je úplne iný šport :DD
Reagovat
George_Renel
A také kvůli absenci Berdycha....
Reagovat
smazaný uživatel
Andy v té euroafrické zóně nebo kde nehrál, to je fakt. Ale jakmile si kolegové hlavně díky Dana Evanse vybojovali baráž, tak dojel po nepovedeném US Oopen 2013 na antuku do Chorvaska, kde udělal 2 a půl bodu a ve světové skupině od loňska nechyběl, ať už měl jakkoliv nabitý program. Je blbost, že ho DC nikdy nezajímal, když to prostě není pravda. Bylo období, kdy mu nepřikládal takovou důležitost, ale to je normální, Djokovič by taky nehrál v 3. výkonostní skupině. Priority přehodnotil a teď ostatním výrazně pomáhá, ví, jaký je na něm naložen tlak a zvládá to, přičemž nepodceňuje přínos kolegů.

A Murray hrál s Kyrgiosem letos 3x na GS a je to 9:1 na sety. S Andersonem měl blbý zápas, ale Anderson je pořád jinde než Kyrgios.
Reagovat
smazaný uživatel
Vec názoru, beriem..Ale proste sa ho Andy neúčastnil, ak by sa ho účastnil, už mohli byť dávno v svetovej skupine..

Kevin zaznamenal prvé QF na GS až na USO, Nick hral QF ešte pred 20kou a má už aj dve 4. Kolá...Jak zakopol s Andersonom (kto to pred zápasom čakal), tak može aj s Kyrgiosom...

Moj point hlavne bol, ze Austrália by bola s Kyrgiosom silnejšia každopádne..Andy mohol hrat s Tomicom v piatok namiesto hodiny a pol, tri hodiny a tie sily, čo ušetril sa mu v sobotu isto hodili..
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/s720x720/12004103_814600718658592_572101819857509764_n.jpg?oh=586967815cff4db45dd993a9057afd5e&oe=56AA334B
Reagovat
gigin
:DDD

A hele:

https://www.facebook.com/TrollTennis/videos/814513842000613/
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Předpověď budoucnosti? :)) Jen abychom se toho s Andymdožili :( Prý se už zase blíží apokalypsa :/ :))
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/TrollTennis/videos/814375365347794/
Reagovat
Holahej
V obecenstvu plno žen, všeho věku, snad měly i převahu...a jak fandily, jak se rozparádily, celkově úžasná atmosféra, pěkná hra, opravdu se hrálo, výměny, běhání, když hrají "singlisti", ta čtyřhra je mnohem zajímavější, tenisovější, než jen podání a nic..., tak druhý bod je doma, ale třetí ještě daleko, Andy pod tlakem, fandím, aby hra vyšla. byla tak perfektní, aktivní/ jako s Koki, Tomič hraje někdy hodně dobře..., ale zdá se, že nemá takové nadšení..., ale ani stres..
Reagovat
Davor1
Tohtoročný DC je one man show v podaní Andyho. Neviem, kedy naposledy jeden hráč takou obrovskou mierou ťahal celý tím až za titulom. Bez neho by Briti hrali niekde v skupine s Bulharmi a Maďarmi. Veľmi mu prajem tento rok DC, s tak slabým tímom by to bola dvojnásobne cenná trofej a veľa šancí už určite nebude, snáď to dotiahnú, finálový súper bude mimoriadne hrateľný...
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo a hlavně nejúžasnější je, jak moc to Andy prožívá od 1. kola, navíc neustále chávlí své kolegy z týmu, i když kromě Wardyho výhry nad Isnerem (klíčové), neuhrála dvojka ani bod potom. Navíc ty emoce, když je na kurtu s bráchou, to je fakt paráda. Tolik pozitivních emocí, kolik jsem viděl od něj letos v DC, jsem u něj neviděl sand za celou kariéru dohromady. Ten úspěch hrozně chce, ale ani ne pro ne, ale pro zem, pro britský tenis. A ještě kdyby to bylo doma, tak tím tuplem.

"We kept creating chances, we stuck together like brothers should and managed to come up with enough good returns." - Andy

"Scottish people don't get the chance to see Andy play very much and when they do they let him know it." - Jamie
Reagovat
Roger_Federer
"Ten úspěch hrozně chce, ale ani ne pro ne, ale pro zem, pro britský tenis. A ještě kdyby to bylo doma, tak tím tuplem. "

Jak vis , ze nechce vyhrat DC kvuli sobe??
Reagovat
Davor1
Jasne, že chce aj kvôli sebe. Podobne, ako pred rokom Roger, ktorý povedal, že ten DC venuje viac kolegom ako sebe, ale pritom bolo nad slnko jasné, že po tej trofeji išiel ako pes po údenom :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen pro něj, jde prostě na něm hrozně vidět, jak moc by rád vyhrál týmovou soutěž. Samozřejmě, že i pro sebe, ale taky pro ten tým, pro který fakt v poslední době žije a prožívá ten DC víc jak svoje turnaje.
Reagovat
horska.kraslice
Doma - ve Skotsku, to je určitě katalyzátor.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že jsem zatím z tohoto duelu neviděl jediný zápas. Debl musel být paradní, klíčový bod. Jensškoda toho 4. setu, ale Andy to dokončí i tak. Pokud bude hrát tak, jak jsem viděl v highlightech, tak to bude easy job ve třech.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to neskutečný zápas, který si 5 setů rozhodně zasloužil. Některé výměny byly uplně neuvěřitelné, atmosféra parádní a všichni přítomní si to tam museli fakt užít (tedy krom Australanů na konci). :))
Reagovat
Nola
neskutocny zapas, Murovci si idu pre salatovu misu, momentalne ich nema kto zastavit, nakoniec to po Fedexovi zvladne aj Andy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist