Británie je kousek ode dna. Pomůže jí Henman?

10. 3. 2010, 18:43
Aktuality 15
Před necelými osmdesáti lety kralovala tenisu, její hráči získali čtyři daviscupové tituly v řadě a posunuly ji tak mezi nejúspěšnější země v historii této soutěže. Současnost ale tak slavná zdaleka není. Velká Británie prohrála pátý duel v Davis Cupu za sebou a jediná porážka ji dělí od sestupu do nejnižší skupiny, kde by ji čekaly například týmy San Marina nebo Malty.
Tim Henman se objeví na Wimbledonu v roli komentátora

Pod Lloydovým vedením Britové bez své jedničky Andyho Murrayho utrpěli v týmové soutěži už pátou porážku za sebou a po víkendové prohře 2:3 ve Vilniusu s Litvou v druhé skupině euroafrické zóny jim hrozí pád na úplné dno v soutěži. V červenci budou další blamáž odvracet v baráži s Tureckem.

"Je to obrovské zklamání a rozčarování. Prohrát pětkrát za sebou, to je nepřijatelné," uvedl Roger Draper, šéf britského tenisu, který má na kontě devět triumfů v soutěži o slavnou salátovou mísu.

V současném daviscupovém žebříčku jsou Britové až na 36. místě. "Vyzval jsem ředitele asociace Stevena Martense, aby poslední zápas podrobně zanalyzoval, a s vedením to co nejdříve projednáme," řekl Draper.

Po porážce s Litvou se objevily spekulace, že se vedení národní asociace chce domluvit s bývalým hráčem Gregem Rusedským, který by u týmu nahradil Lloyda. To asociace popřela, list London Telegraph ale nyní přišel s informací, že se vedení LTA chystá oslovit čtyřnásobného semifinalistu Wimbledonu Tima Henmana.

Na neúspěchu v Litvě se podíleli nepříliš známí hráči James Ward, Daniel Evans a deblisté Ken Skupski a Colin Fleming. Britská média ale spíš než je po další porážce kritizovala především tenisovou asociaci.

"Loňský Wimbledon jí vynesl přes 29 milionů liber a takovéhle sumy má k dispozici roky. Přesto zažil národ grandslamových hráčů největší potupu za více než sto let daviscupové historie, když prohrál s Litvou, kde mají roční rozpočet na tenis sto tisíc liber," napsal komentátor Daily Telegraphu.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak on je hlavně problém, že vychovaj do určitý doby tenistu A.Murraye a ten jim za DC nehraje, teda nějak jsem ho nikdy v DC neviděl, proč? Fandím mu, ale tohle mi vadí, že nehraje za tým :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Sice to nevim, ale hadam ze to bude mit neco spolecnyho s tim, ze je Skot. Skot a reprezentovat Britanii, to tak.
Reagovat
skott
Problem bude spise na tve strane a v tom, ze evidentne Davis Cup nesledujes a nebo velmi omezene.Jinak bys vedel, ze Andy reprezentuje kazdy rok.Dokonce, ac to mozna nekoho prekvapi, ma na svem konte temer stejny pocet startu jako Nadal, ktereho tady snad kazdy povazuje (nevim proc) za prikladneho vlastnece a ktery by udajne hral i ¨s nohou v sadre¨...haha..;)
Pro zajimavost Murray 17, Nadal 21 utkani v DC, pricemz je Rafa o rok starsi a to zhruba odpovida tem 4 utkani rozdilu.Zajimave ovsem je, ze Spanelsko hraje prumerne 3 nekdy i 4 duely rocne, zatimco Britove uz nekolik let jen prvni kolo a o udrzeni...
Jenze ani jeden superhrac to nevytrhne.Krasny priklad lonska baraz a utkani s Polskem, kdy Polakum stacilo udelat dva body pres dvojku a pak rozhodujici zaridili Matkowski/Fyrstenberg.Je to zkratka tymova soutez a dokud Britove nevychovaj druheho singlistu tak se ze zony nehnou a musi se smirit s tim, ze cas od casu prohrajou i s litevskou skolkou.Bohuzel v Anglii neni v soucasnoti tenis moc popularni u mlade generace, takze to bude tezke.
Reagovat
smazaný uživatel
To je velmi dobry komentar. Murray na vsechno nemuze stacit, podivejte na zebricek, za Andym je dira jako prase. Az Alex Bogdanovic v pulce druhe stovky. Je to asi dva (?) roky, co hrala Britanie s Rakouskem. Murray sve dva singly vyhral. Bogdanovic oba prohral a ctyrhra pro rakouskou dvojicku Knowles/Melzer. Prohra 2:3..
Reagovat
skott
To je proste realita, ktera muze klidne cekat za dva roky i nas.Berdych se bude mit, co ohanet, aby nas udrzel aspon v te sestnatce.Pro Murrayho musi byt dost narocne hledat motivaci kazdou sezonu v utkanich, ktere mu nemaji absolutne, co dat a vedet, ze se to jeste peknych par let nezmeni.Jsem osobne celkem zvedavy, jak se bude dal k repre stavet, protoze si nedokazu predstavit, kdyby s Turkama rupli a opravdu klesli az na daviscupove dno, jak hraje s nejakym moldavanem.To by si zahral vic i se svym sparingem...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze Murray si uz tak trochu postezoval prave po tom utkani s Rakouskem. Byl frustrovany, ze svou praci odvedl, snazil se hecovat i ostatni, ale nestacilo to. Presne rikal, ze Britsky tenis proste nema kde brat..nikdo dalsi na obzoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Nám se tu opakuje několikrát ročně otázka repre DC a k tomu několikrát ročně repre Španělska, konkrétně Nadala. Když se poukáže na to, že reprezentuje vždy, když může hrát, vždy se objeví někdo, kdo ho nemusí a zanečne nám vykládat, jak to tak není. A protože se to opakuje už druhý rok a nemění se to, přesto, že je to nesmysl, pojďme si to zkusit říct už naposledy! Nadal, pro někoho oblíbený, pro někoho neoblíbený, reprezentuje vždy, když je zdráv, což v jeho případě nebývá nikdy po celou sezónu. Vloni hrál první kolo, druhé vynechal spolu s WIM kvůli kolenu, třetí musel vynechat spolu s turnaji v Číně, kvůli natrženému břišnímu svalu a finále hrál. Letos opět problémy s kolenem, první kolo vynechal, ale na druhé kolo s Francií už se hlásí.
Zesměšňování toho, že je "údajně vlastenec" a ohánění se nefér a 100x vyvrácenejma statistikama si myslim, že nemají někteří lidi vůbec zapotřebí....
Reagovat
skott
Tak mozna jsem to napsal trochu neobratne nebo za tim pouze hledas neco, co tam neni, ale v kazdem pripade muj prispevek nebyl o Nadalovi.A uz vubec ne o tom, abych zesmesnoval jeho vztah k reprezentaci.Naopak jsem se snazil ukazat, ze Andy ma srovnatelne statistiky s nekym, kdo je vseobecne povazovan v tomto smeru za ¨pana dokonaleho¨.Jedina vec, ktera mi prijde smesna a na kterou jsem narazel, byl prave ten vyrok ¨o noze v sadre¨ (to jsi ale nepsal ty, tak nevim, proc te to pali) a Rafovo idealizovani.Zvlast kdyz ted vime, ze jiz 3 tydny tvrde trenoval, ale presto Spanelum v DC nepomohl.Zkratka ja si z jeho vlastenectvi na zadek nesednu, protoze vim, ze kazdy top hrac, mysli v prvni rade na turnaje, aby na ne byl fit a az potom na DC a ani Nadal neni jiny.Rozdil je v tom, ze mne to prijde na rozdil od nekterych lidi tady normalni.
Jinak jsem si jisty, ze kdybych v minulosti nezminil, ze Nadala nemam v lasce, tak by sis meho prispevku nevsiml, tim mene si ho takto prekroutil.
Reagovat
Vojtiik
podepisuji v celem rozsahu :applause: :applause:
Reagovat
smazaný uživatel
njn, 2 fanatičtí Fedíkovci se nezapřou... a to se nemusí ani moc rozepisovat, táhne to z nich na sto honů!
Reagovat
smazaný uživatel
Za prvý jde o princip a myslim, že by jsem si toho všimnul, i kdyby si o něm nepsal dřív. Za druhý, výrok lékařů zněl, že na ostré zápasy může hrát až v polovině března, dřív ne. Na první kolo DC byl přihlášen a připraven hrát tak, jako vloni. Je pravda, že teď 3 týdny trénoval, ale opravdu není možné hráče nominovat po měsíční pauze a jednom týdnu tréninku na DC, obzvláště, když nemá od lékařů ostrou zápasovou zátěž povolenou. To je vše, ale chápu, že jeho reprezentační disciplinovanost může někoho nabádat k zlehčování, obzvláště, když jsou jiní špičkoví hráči, kteří ji nedisponují;). Ale abychom to uzavřeli, ono je to stejně jedno, protože jeho kalendář je tak zasekaný, že očekávám, že bude na ošetřovačce brzo zas.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky skotte,
skvele komentare jako vzdy!
Reagovat
smazaný uživatel
Další hřebík do rakve...:-)) Problém britských tenistů je, že to jsou kolohnáti bez techniky a neradi běhají...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Aby ta rakev brzo nezvedla víko, mají Murrayho, u toho určitě dlouho nezůstane a možná budoucí světovou jedničku Lauru Robson (jestli jsem jí nezkomolil jméno). Na doporučení Skotta jsem si ji našel na youtube, když hrála s Murraym mixa a nestačil jsem se divit co předváděla...na její věk hodně dobrý!
Reagovat
smazaný uživatel
ta jim v DC moc nepíchne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist