Britové rozdali divoké karty na Wimbledon

11. 6. 2008, 09:51
Aktuality 0
Organizátoři grandslamového Wimbledonu oznámili jména prvních jedenácti tenistů a tenistek, kteří si na slavném turnaji zahrají díky divoké kartě. Mezi nimi je například Belgičan Malisse, bývalý semifinalista Wimbledonu, nebo Francouz Chardy, který na French Open vyřadil Davida Nalbandiana.
Xavier Malisse

Britská tenisová organizace LTA při rozdávání divokých karet tradičně upřednostňuje domácí hráče, zároveň ale chce, aby byli v žebříčku ATP umístěni do 250. místa. Letos se tak do hlavní soutěže dostanou jen Jamie Baker a Alex Bogdanovic.

Divokou kartu obdržel také Belgičan Xavier Malisse, semifinista Wimbledonu z roku 2002, který se loni propadl v žebříčku poté, co si zranil zápěstí. Jistotu účasti na slavném turnaji má i Kanaďan Frank Dancevic, vítěz challengeru v Surbitonu z minulého týdne, a Francouz Jeremy Chardy, který na French Open překvapil výhrou nad světovou šestkou Davidem Nalbandianem.

Další tři jména oznámí pořadatelé Wimbledonu později. Všechny divoké karty zatím nerozdali ani v soutěži žen, kde jsou dvě místa stále otevřená. Jistotu účasti už mají domácí tenistky Katie O'Brienová, Elena Baltachaová, Melanie Southová a Naomi Cavadayová a s nimi se do hlavní soutěže dostala Polka Urszula Radwanská a čtvrtfinalistka letošního French Open Carla Suarezová Navarrová ze Španělska.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist