Brown odvrátil mečbol a vyřadil Davyděnka

10. 7. 2012, 07:56
Aktuality 4
ATP STUTTGART - Jediný míček dělil Nikolaje Davyděnka od postupu do 2. kola antukového turnaje ve Stuttgartu, jeho soupeř Dustin Brwon ale mečbol odvrátil a připsal si teprve druhou letošní výhru.
Profily hráčů
Dustin Brown

Od Nikolaje Davyděnka se v posledních měsících příliš nečeká, přesto je porážka se 150. hráčem světa Dustinem Brownem překvapením.

Zkušený ruský tenista na antuce ve Stuttgartu, kde si v letech 2004 a 2005 zahrál v semifinále, otočil vývoj třetího setu z 0-2 na 5-3 a o game později měl za stavu 40-30 při svém podání mečbol, ten však neproměnil. V následné hře měl ještě tři brejkboly, i ty ale Brown dokázal odvrátit a v tie-breaku pak proměnil svůj čtvrtý mečbol.

"Jsem šťastný, že jsem vyhrál první kolo. Nikolaj je skvělý hráč," radoval se Brown. "On byl velmi solidní při hře zezadu a také měl dobré returny. Já se snažil hrát svou hru jak nejlépe to jen umím, být agresivní a nedostávat se do dlouhých výměn," komentoval a k odvrácenému mečbolu dodal. "On trefil dobrý servis a já zase dobrý return, dostal jsem vysoký míček a já cítil, že do něj musím jít. Pokud by se šlo do výměny, věděl jsem, že by moje šance klesla."

Brown hraje ve Stuttgartu podruhé. "Naposledy jsem tu prohrál 6-7 ve třetím setu, tak jsem rád, že se to dnes neopakovalo," dodal tenista s jamajskými kořeny, jež letos na okruhu ATP vyhrál teprve druhé utkání.

O třetí čtvrtfinále a první na antuce se buď krajanem Philippem Petzschnerem, nebo Francouzem Benoitem Pairem.

Už pátý zápas v řadě na okruhu ATP prohrál Albert Montaňés. Ve Stuttgartu španělský tenista podlehl 2-6 4-6 Belgičanu Stevu Darcisovi, který si o postup do čtvrtfinále zahraje s nejvýše nasazeným Jankem Tipsarevičem. Srb měl v úvodním kole volný los.

- ATP 250 STUTTGART -
(Německo, antuka, 410.175 eur)
pondělní výsledky (09. 07. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Brown (Něm.) - Davyděnko (6-Rus.) 7-5 3-6 7-6(7)
García-López - Ramirez Hidalgo (oba Šp.) 6-2 6-3
Darcis (Belg.) - Montaňés (Šp.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pri pohlade na Browna má clovek obcas pocit,ze je zhulený..No ak s ním prehrá Davydenko a este k tom na antuke,tak davam ruku do ohňa za to,ze to bolo naopak..
Reagovat
smazaný uživatel
Davydenko už dávno nie je to čo býval, to je jedna vec.
A druhá je to, že ak sa Brownovi darí, je ťažko poraziteľný, lebo mu tam padajú aj nemožné údery. Akonáhle sa mu ale dariť prestane, robí školácke chyby, včera to bol asi ten prvý prípad.
Reagovat
fazil
davydenko hraje podle kurzu, ne podle formy
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist