Brusel: Kanepiová zdolala Lepčenkovou, Hamptonová vyřadila Vinciovou

24. 5. 2013, 21:29
Aktuality 8
WTA BRUSEL - Ani dnešní program antukového turnaje v Bruselu nezačal podle plánů. Nepříznivé počasí odsunulo starty zápasů až na pozdní odpolední hodiny. Estonka Kaia Kanepiová v dohrávce čtvrtfinálového zápasu zdolala ve třech setech Američanku Lepčenkovou a postoupila do semifinále. V něm jí poměrně překvapivě vyzve Američanka Jamie Hamptonová, která vyřadila turnajovou dvojku Italku Robertu Vinciovou.
Kaia Kanepiová

Ani dnes se počasí v belgickém Bruselu nezlepšilo a program antukového turnaje stejně jako všechny dny od začátku týdne začal s velkým zpožděním. Zatímco první semifinálové dvojice Romina Oprandiová a Shaui Peng byla známa už včera, na složení té druhé museli fanoušci čekat až do dnešního večera.

Jako první na kurt nastoupila Estonka Kaia Kanepiová, která v dohrávce čtvrtfinálového zápasu nakonec zdolala Američanku Varvaru Lepčenkovou. O vítězce musel nakonec rozhodovat až tie-break třetí sady, ve kterém byla o něco lepší tenistka z Estonska, jež po boji zvítězila 6-3 4-6 7-6 a po dvou hodinách a 34 minutách hry slavila postup do semifinále.

Bývalá světová patnáctka, aktuálně ale až 40. tenistka světa, tak i v Bruselu nadále potvrzuje skvělou formu. Na Kanepiové není znát ani ona půlroční pauza, kterou způsobilo zranění paty. Od začátku dubna, kdy se vrátila na okruh, si zkušená Estonka zahrála už jedno semifinále na turnaji v portugalském Oeiras, zítra si své druhé letošní semifinále zahraje v Bruselu.

Její soupeřkou bude přemožitelka turnajové dvojky Italky Roberty Vinciové Američanka Jamie Hamptonová. Třiadvacetiletá Američanka v dnešním třísetovém utkání zlomila zkušenou Vinciovou až v samém závěru třetího setu, kdy Italka nevyužila nadějné vedení 5-4 při svém servisu. Hamptonová získala poslední tři hry zápasu a nakonec zvítězila 5-7 6-3 7-5.

Tenistka ze Spojených států amerických si letos zahraje již druhé semifinále. To první hrála hned na prvním turnaji sezony na tvrdém povrchu v Aucklandu, kde v semifinále padla až s aktuální světovu čtyřkou Polkou Radwaňskou. V Bruselu si zítra zahraje proti Kanepiové po své první finále na turnaji WTA.

Obě semifinále i finále se v Bruselu pokusí odehrát v sobotu.

- WTA PREMIER BRUSEL -
(Belgie, antuka, 637.000 dolarů)
páteční výsledky (24. 05. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kanepiová (Est.) - Lepchenková (7-USA) 6-3 4-6 7-6(4)
Hamptonová (USA) - Vincová (2-Ita.) 5-7 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

8
Přidat komentář
dadaft
Oprandi - Peng
holky si hodně, ale opravdu hodně zaběhají.
třetí set je bitva.
Reagovat
tommr
to je jen dobře - doufám, že ve finále to bude taky řežba. Já beru Pengovou jako potenciální soupeřku Petry ve druhým kole FO - čím bude utahanější, tím líp pro Petru ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A co když Peng nebude utahaná, ale dobře rozehraná? :)
Reagovat
tommr
no rozehraná bude v každým případě, ta únava by to ale měla aspon trochu vykompenzovat. Stejně by ale bylo nejlepší kdyby se Petra ve druhým kole střetla s Giorgiovou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jo Kaie fandím...Myslím, že po FO spadne, čtrvtfinále asi neobhájí, ale pak zase poletí :))
Reagovat
dadaft
velký úspěch pro Hampton a Kanepi dokazuje, že tenhle návrat je mnohem povedenější, než od Petkovič.
těším se.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě se to nedá tak úplně srovnávat. Petko byla zraněná opravdu dlouho (a né jednou) a kvůli tomu v žebříčku tolik klesla. Kaia taky nějakou dobu nehrála, ale ten pokles zdaleka nebyl tak velký. Navíc si myslím, že Petko měla ta zranění vážnějšího charakteru... Tím ale rozhodně nechci snižovat úspěchy Kaiy. Naopak, moc jí to přeju. :)
Reagovat
dadaft
monty ..... je to tak. samotného mě moc mrzí, že se Andreji nedaří. její zápasy s Caro, s Agou, s Věrkou Zvonarevkou byly skvělé...

tak ze semifinále Hampton - Kanepi není obraz.
jsem nakrknut a nas.án.
tento způsob bruselského léta zdá se mi býti poněkud nešťastným.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist