Brusel: Wozniacká se dál trápí, Kanepiová bez potíží do čtvrtfinále

22. 5. 2013, 19:27
Aktuality 45
WTA BRUSEL - Organizátorům turnaje v belgickém Bruselu se od začátku týdne do cesty staví počasí. V pondělí se stihly odehrát jen čtyři zápasy, včera se nehrálo vůbec a až dnes se soutěž rozběhla naplno. Vinou toho musela řada tenistek v průběhu dnešního dne odehrát dva zápasy. Na turnaji se představila i Dánka Caroline Wozniacká, která však ani v Bruselu nedokázala zlomit její letošní nezdary na antuce.
Caroline Wozniacká

První sazenou hráčkou belgického turnaje se stala aktuálně 10. tenistka světa Caroline Wozniacká. Dvaadvacetileté Dánce se letos na antuce vůbec nedaří. Jediné dvě výhry zaznamenala na turnaji v americkém Charlestonu, kde padla až ve čtvrtfinále. Na turnaji ve Stuttgartu i v Madridu a Římě však pokaždé skončila v úvodním kole.

Letošní nezdary chtěla bývalá světová jednička zlomit na turnaji v Bruselu, kde v roce 2011 triumfovala a získala titul. Generálka na druhý grandslam sezony ale Wozniacké vůbec nevyšla. Dánka hned v zápase druhé kola (v úvodním kole měla volný los) podlehla 51. hráčce světa Číňance Jie Zheng. Wozniacká navíc v zápase nezískala ani set, prohrála hladce 2-6 4-6 a připsala si tak už pátou porážku v řadě.

"Caroline je hodně dobrá hráčka, bojuje o každý míč až do poslední bodu. Já jsem teď moc šťastná, že jsem vyhrála. Hráli jsme spolu už pár zápasů předtím a vždy to bylo hodně náročné. (pozn. vzájemná bilance je po dnešním zápase 3-2 pro Číňanku) Carol je hodně milá, ráda s ní hraju, je to vždycky dobré utkání," řekla po zápase bývalá světová patnáctka, jež si s dnešní výhrou připsala celkově dvanáctou výhru nad hráčkou Top 10.

V Bruselu se naopak daří Estonce Kaie Kanepiové, která se na okruh vrátila teprve před měsícem po více jak půlroční pauze zaviněné zraněním paty. Sedmadvacetileté Estonce na svém oblíbeném povrchu předvádí skvělé výkony. Na belgické antuce postoupila už do čtvrtfinále, když si nejprve v prvním kole poradila s třetí nasazenou Slovenkou Dominikou Cibulkovou a následně i s její krajankou Janou Čepelovou.

"Dnešní den byl doopravdy hodně náročný. Hrát dva zápasy v jeden den není nikdy lehké. Jsem ráda, že jsem to tak dobře zvládla a vyhrála obě utkání. Ve druhém zápase jsem trošku cítila únavu, ale nemyslela jsem na to, což bylo to hlavní," zhodnotila průběh dne Estonka Kanepiová.

Kanepiovou tak dělí už jen jedna výhra od obhajoby loňského semifinále. O něj si v Bruselu zahraje se sedmou nasazenou Varvarou Lepčenkovou, jež dnes deklasovala Britku Elenu Baltachaovou, s níž ztratila pouze dvě hry a necelé hodiny hry zvítězila 6-2 6-0.

Ve čtvrtfinále je už i čtvrtá nasazená Američanka Sloane Stephensová. Ta v poměrně dlouhém zápase úvodního kola, který byl navíc rozdělen do dvou dnů, přemohla Bulharku Pironkovou. Ve svém druhém zápase už Američanka proti Číňance Shuai Zhang dominovala a nadělila jí dokonce i nepopulárního 'kanára'.

"Poslední dny byly hodně náročné, protože nám to hodně komplikovalo nepříznivé počasí tady v Bruselu. Když jsem šla dnes na kurt, tak už to šlo. Cítím se tu dobře, moc ráda hraju na antuce, ale musím si na ní zvyknout. Těším se na každý nový zápas," dodala Američanka.

Její sokyní v boji o semifinále bude další Číňanka Shuai Peng, která dnes až po třech hodinách a třech minutách hry porazila Bělorusku Olgu Govortsovou. Turnajová osmička s Běloruskou sice prohrávala už 4-6 a 1-4, následně se ale zlepšila a dokázala ztrátu stáhnout a dovést druhou sadu do tie-brejku, ve kterém uspěla a srovnala stav setů.

Ani v rozhodujícím dějství to s Číňankou nevypadalo dobře, když si v šesté hře prohrála servis a pustila Bělorusku do vedení 4-2(poté i 5-4). Důležité momenty ale běloruská tenistka nezvládla a po dlouhých třech hodinách hry prohrála i tie-brejk závěrečné sady a tím i celý zápas.

Do čtvrtfinále se po skreči Němky Julie Goergesové dostala i Švýcarka Romina Oprandiová. Sedmadvacetiletá Švýcarka vyhrála úvodní set 6-3 a hned poté Němka zápas druhého kola skrečovala.

- WTA PREMIER BRUSEL -
(Belgie, antuka, 637.000 dolarů)

středeční výsledky (22. 05. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Kanepiová (Est.) - Cibulková (3-SR) 6:4, 7:6 (8:6), Stephensová (4-USA) - Pironkovová (Bulh.) 6:3, 2:6, 6:3, Flipkensová (5-Belg.) - Keysová (USA) 6:4, 1:6, 6:2, Görgesová (6-Něm.) - Vandewegheová (USA) 6:1, 7:5, Šuaj Pcheng (8-Čína) - Arvidssonová (Švéd.) 6:3, 6:0, Šuaj Čang (Čína) - Rybáriková (SR) 6:1, 6:3, Putincevová (Kaz.) - Van Uytvancková (Belg.) 6:1, 6:0, Čeng Ťie (Čína) - Burdetteová (USA) 6:2, 4:6, 6:3, Hamptonová (USA) - Wickmayerová (Belg.) 1:6, 6:3, 6:4, Oprandiová (Švýc.) - Oudinová (USA) 6:2, 6:2.

Dvouhra - 2. kolo:
Čeng Ťie - Wozniacká (1-Dán.) 6:2, 6:4, Stephensová - Šuaj Čang 6:4, 6:0, Lepchenková (7-USA) - Baltachaová (Brit.) 6:2, 6:0, Šuaj Pcheng - Govorcovová (Běl.) 4:6, 7:6 (7:4), 7:6 (7:4), Kanepiová - Čepelová (SR) 6:3, 6:3.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

45
Přidat komentář
dadaft
gratulace Bouchačce k prvnímu SF.
když teď (zase) nehraje Aleksandra Wozniak, tak je to kanadská naděje.
navíc moc hezká naděje:
http://www.totalprosports.com/wp-content/uploads/2013/01/2-eugenie-bouchard-hottest-women-2013-australian-open.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Taky gratuluju. Pro mě je to Bušička :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou přezdívky... :D

Taky se připojím s gratulací, protože to Genie přeju. Je mladá, krásná, šikovná a navíc teď nosí šaty od Marušky (už jsem dával odkaz). :)

Takovou zajímavostí je, že Masha a Genie se znají už od roku 2002 (obrázek vlevo). :)
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/601440_390319331065236_325378805_n.jpg
Reagovat
dadaft
mě z toho Bruselu picne.
předvčerem jsem měl čas - nehrálo se.
dnes mám čas - nehraje se.
kat aby to spral, tak jsem se těšil, že třeba Jamie Hampton nedostane nabančíno...
pokud jde o Caro, nic moc teda, ale stejně jako monty si myslím, že ona bude hrát tenis ještě dlouho.... - s tím forhendem má ale LukášH pravdu - největší slabina. ovšem co s tím?
Reagovat
tommr
je to otrava. V Bruselu by se přitom dneska měly hrát samý zajímavý zápasy - já se třeba nejvíc těšil na zápas Putintsevový s Vinciovou. Doufám, že se to špatný počasí nepřenese i na FO ...
Reagovat
dadaft
jj, malá Julie má obrovský talent, sebevědomí do ní perou horem dolem (až jí z toho možná trošku hrabe, viz jiný článek zde) - škoda, že nevyrostla aspoň o 10cm víc...
taky Stephens - Peng by mohla být řežba.
Reagovat
tommr
jj je to škoda - nejspíš na to doplatí podobně jako Cibulková a nikdy se kvůli tomu na úplnej vrchol nedostane. Dneska to malý hráčky nemají snadný ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já musím říct, že taky nejsem fanda Carol, ale zajímalo by mě, co se děje, že jí to tak nejde. Ale jinak je to sympaťanda, to jo, a to nadávání od některých ubožáků, vy normální, přehlížejte!!!! Jsou to chudáci........
Reagovat
pepin
Tak já si myslím, že Caro pokud nebude přístupná k určitým změnám, tak jako v současné době Petra, tak se zpět nebude mít možnost posunout. Její styl je zastaralý, okoukaný a v dnešní době již naprosto neúčinný. Občas nějaký výsledek bude schopná dosáhnout, ale nebude to často.
Reagovat
smazaný uživatel
jen by mě zajímalo, co podle tebe znamená "být přístupný k změnám.."
Reagovat
dadaft
quesh ........ 6 trenér v roce, 125. místo v žebříčku. ))
Reagovat
pepin
No divím se, že zrovna Ty to nechápeš, ale myslím si, že si si chtěl rýpnout. Ale třeba u Carol se mluví o slabém forhendu.
Reagovat
Fandina
hraje pořád stejně. Možná i líp než v roce 2011, když byla jedničkou. Ale tehdy nehrála Serena, Mária byla po nemoci a ostatní holky se hledaly. To že je teď tam kde je, není tím, že hraje hůř Caro, ale líp ty ostatní. Ona má úžasný pohyb na kurtu i jistou bojovnost i cit pro ukončení a to jí dovedlo k tomu, že hodně zápasů dovedla do vítězných konců a proto byla zaslouženou jedničkou a je ještě mladá.
Reagovat
VlS
podívej se na statistiky UE a hravě zjistíš, že hraje podstatně hůř než hrála v letech 2010, 2011. Podstatně myslím doslova podstatně, těch chyb je víc o řád.
Reagovat
Fandina
Tak mi hoď odkaz. Kouknu se na to.
Reagovat
VlS
Jen si to děvče najdi
Reagovat
Fandina
VlS ... ty si říkal, že podle statistik je na to hůře. Tak to asi máš vyčtené ne.
Reagovat
petrulinka
Já se musím přiznat, že Carol moc nemusím, ale tak nechutně se k ní vyjadřovat, jako někteří tady, to opravdu nebudu. Ona má zase svoje fanoušky, jako třeba Montyho, a ti věří, že se zase zvedne a bude vyhrávat. Pořád nechápu, proč někteří tady mají potřebu se navážet nejen do hráček, když se jim nedaří, ale rovněž do jejích fanoušků. Je to nechutné a hlavně se mi to vůbec nelíbí. Kdysi tady byla tato diskuse jiná, v poslední době mi přijde, že sem chodí samá individua s potřebou zvedat si svoje ego. Proto fanoušci Carol, Petry, Sam a dalších, nevšímejte si takových lidí, nestojí za to a fanděte dál svým hráčkám i ve chvílích, kdy se jim nedaří :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. :) Já si myslím, že to dělá hlavně Broz. Někoho tak arogantního a ubohého jsem opravdu ještě neviděl. Když Caro vyhrávala, tak mu byla dobrá (třeba na hádky se skottem). Občas si říkám, že kdyby to tady holky četly, tak by se za některé lidi musely stydět. Dokonce i za pár lidí, kteří se považují (nebo považovali) za jejich fanoušky...

Pro mě je důležité, že Caro nepřemýšlí tak, jako někteří jedinci tady... Chce se poučit z chyb a udělat na RG lepší výsledek než na posledních turnajích. Tady je s ní rozhovor po zápase. :)
http://www.wtatennis.com/videos/article/3187957/title/brussels-wozniacki-interview
Reagovat
pepin
Víš, ono všeho je moc a vše se přejí. Pochopitelně když je moc kritiky tak se přejí a když je moc chvály, což zde jeden píše neustále, tak se také přejí a tak se nedivme, že je někdo na to alergický.
Reagovat
tommr
mě osobně monty a jeho chvalozpěvy nijak nevadí a někdy se u toho i docela bavím ... :)
Začínám bejt ale alergickej na hysterky z FKK a jak koukám tak se seznam hráček na který je trestný jakkoli kriticky reagovat dál rozšiřuje - už se zřejmě nesmí kriticky psát ani o Wozniacký nebo Stosurový ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně tvoje nekompromisní kritika taky nevadí, ale že bych se u toho nějak bavil, to se opravdu říct nedá... :D
Reagovat
tommr
to je naprosto v pořádku. Já na roli baviče v žádným případě neaspiruju - to rád přenechávám jinejm ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou. Tvůj pětník je dobrá hláška.
Reagovat
smazaný uživatel
Diki:) za hezka slova! Ja Caro verim a je mi jedno jestli tihle lidi budou o Caro cokoliv rikat! protoze me to nikdy na ni nazor nezmeni a ja budu v ni stale verit!!:) Caro a Peťa jsou pro me nejuzasnejsi tenistky na svete!! jsou pro me vzory a hrdinky a nikdy se nevzdam viry v ne i kdyby byli posledni pro me jsou a a budou nejlepsi at si rika kdo chce a co chce!
Reagovat
smazaný uživatel
Zabal to. Je to s ní marné...od dob McIlroye šla pochopitelně do kytek a pochybuji, že se to změní, bohužel...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, ty jsi fanoušek... Když ještě hrála Nicole, tak jsi taky říkal "zabal to"? Nebo když se někdy nedaří Sabine, tak by to taky měla zabalit?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Nicole jsem to říkal, tam to bylo taky evidentní, že tenis už není u ní první. U Caro taky ne, prostě to tam nevidím ten zápal. Co se týče Sabine, tam jsem na výkyvy zvyklý, bohužel nemá ideální vítěznou mentalitu. Nechápej mě špatně Monty, prostě tak to cítím, nemá to nic společného s tím, jaký jsem fanoušek.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, asi to nemyslíš úplně špatně... Jak už jsem psal níž, mezi Nicole (když končila) a Caro vidím pořád podstatný rozdíl. Se začátkem antuky začalo i trápení Caroline a po přesunu na jiný povrch může to trápení stejně tak rychle skončit... Jak to cítíš ty, to je jedna věc. Důležité ovšem je, jak to cítí Caro. Já věřím, že to cítí úplně jinak. :)
Reagovat
tommr
taky si myslím, že Rory má na Caro velice špatnej vliv (podobně jako vztah s Pavláskem zjevně vůbec nepomáhá Petře). Jinak ale souhlasím s montym v tom, že Caro by to rozhodně neměla vzdávat. Byla by to obrovská ztráta pro ženskej tenis - i když se jí nedaří tak pořád zůstává jednou z nejatraktivnějších tenistek na okruhu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Balit to a spadl si z višně? Ted se ukaze kdo je opravdovy fanousek a kdo je fanousek na baterky:// Caro je proste uzasna tolik dokazala ve sve kariere ze to neni ani mozny! A ze ted ma blbe obdobi a ja se mam na ni vykaslat? Tohle si Caro nezaslouzi! ona je bojovnice a hracka s velkym srdcem! A ja sem na ni pysna :) jakou ma bojovnost a ze tak prohrava? Verim ze se zvedne!:) Od Caro sem se neco naucila a to ze nikdy se nevzdavej i kdyz to nejde furt to zkousej protoze ona pujde :)
Reagovat
VlS
proč se strefujete do Roryho a Adama? To, že dospělá ženská má partnera ( někdy partnerku) a provozuje sex je snad normální, ne? Pokud chcete, aby hrály jeptišky, tak se musíte začít modlit a věřit v neposkvrněné početí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A není to takhle náhodou čistě soukromou záležitostí těch děvčat, s kým mají vztah a jestli jim prospívá nebo ne? Nebo máš pocit, že i tomuhle rozumíš ze všech nejlíp?
Reagovat
Dedkojaro
Keď sa slečnám tenistkám začnú zapalovať lýtka, tak sa občas stane, že rodičov hodia cez palubu a uprednostnia sex. Príkladov je kopec, najokatejšia je Peťa alebo aj Caro. A výsledky sú vac ako chabé. Opačná situácia, keď priemernú tenistku zasiahne láska a ona stúpa na rebríčku je minimum (ja taký nepoznám).

Ženský tenis je hodne aj o rodinnom zázemí, o psychickej pohode, o zabehaných stereotypoch.
Reagovat
Titan
Ale zahlédl jsem titulek a vůbec nechci nic říkat. Chci jen zhluboka mlčet...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to bude lepší. :D
Reagovat
Titan
Tak jsem si to rozmyslel a napíšu, že mi na Roland Garros udělaly v kvalifikaci radost: Petkovič, Záhlavová a Strýcová. Ovšem Petkovič dvakrát 6:4 nevypadá nijak přesvědčivě...
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem k tomu vedle napsal reakci tommrovi...

Budu se opakovat, ale když se nedaří, tak se nedaří. Caro jela do Bruselu, aby měla víc odehraných zápasů před RG a bohužel to zase nevyšlo... Řekl bych, že na začátku měla Caro horší načasování úderů a většinou hrála tam, kde byla Zheng připravená. Pak se to na chvíli zlepšilo a Caro vyrovnala z 0:2 na 2:2. Jenže potom zase nevyužila dva gemboly a Zheng se chytla... Druhý set začal ve stejném duchu, jako končil ten první. Caro prohrávala už 1:5, pak ale zabojovala a stáhla to na 4:5. Jenže na poslední pokus Zheng dokázala dopodávat a byl konec. Bohužel, Caro začala hrát nejlépe, když už byl ten stav hodně nepříznivý...

Jsem z toho smutný, ale můžu dělat jenom to, že budu Caro dál držet palce, aby už to příště zlomila. Jak už jsem psal vedle, je to jedno s druhým. Vím, že Caro strašně moc chce, ale zaprvé na antuce není úplně doma a zadruhé jí chybí zápasová praxe. Pak si člověk přestává věřit, prohrává dobře rozehrané výměny, nevyužívá šance (gemboly, brejkboly), dělá chyby, které normálně nedělá a tak bych mohl pokračovat. Když se k tomu přidá ještě kvalitný výkon soupeřky, tak to prostě dopadne špatně... Zheng určitě neuškodilo, že dneska hrála ten tříseťák proti Burdette. Naopak mi přišlo, že byla dobře rozehraná a spíš jí to pomohlo. Kolikrát jsem žasnul, jaké výměny dokázala získat a co všechno dokázala vrátit. Za svůj výkon si rozhodně zasloužila vyhrát... Přesto je třeba říct, že 12 gemů z osmnácti šlo přes shodu (Zheng jich vyhrála osm, Caro jen čtyři) a další dva došly na stav 40-30 (oba vyhrála Zheng). Prostě si myslím, že šancí tam bylo víc než dost, ale Caro jich bohužel strašně málo využila.

Abych to nějak ukončil: Doufám, že Caro zlomí to antukové trápení na RG. Obhajuje 3. kolo, tak snad to vyjde aspoň tam. Taky bude potřeba trochu štěstí na los a nedostat někoho, kdo zrovna chytnul formu... Zkrátka a dobře, fandil jsem Caro, když byla jedničkou a fandím jí i teď! Bylo by smutné, kdyby tomu tak nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
nechci se zvat do vlakna vedle.. ;-) Muzes mit pravdu, ze dva zapasy za den mohou byt vyhoda z hlediska rozehranosti, ale celkove jde rozhodne o vyhodu jen zdanlivou, ktera funguje v pripade, ze se dari. V opacnem pripade emocni unava rychle vyplave - pak spravne vnitrni nabuzeni a mentalni sila muzou chybet v krizovych situacich nebo v zaveru utkani a spusti i fyzickou unavu. Mne Carol nevadi, ale fandila jsem Zheng a docela jsem se bala, ze to vsechno na ni padne jako deka, kdyz se zacala Carol zvedat. Souhlasim s tommrem, pak uz by to jelo sesupem.. Musim moc Zheng pochvalit za ten uzasny zaverecny servis. Naslepo ci ne, teklo ji proste do bot, ale ani se nezachvela, trefila 3x caru, pritlacila vymenu a hotovo. Hezke. Za nejpuvabnejsi okamzik zapasu ovsem povazuju navstevu kouce Zheng, nezne mu vylovila z vlasu nejakou smitku, zvlastni priorita.. :-))

Jinak Kaia jede, parada! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha! Že se na stále ubožejší Turkiš érlajns už nevyprdneš! Kolik času jsi promrhal dnešním sepisováním nesmyslů?
Proč tam lezla? Nasazená jednička a zase vyletí s kdejakým lůzrem. Zheng má v nohou 3 sety utkání prvního kola, Carol si až do večera válela šunky a přesto opět rupla. Ať už nám zmizne z očí a jde radši dělat Mekilrojovi doprovod na golfu.

Dotaz: S náplastí dávno skončila. Už ji konečně z reklamy vykopli i érlajns?
Reagovat
VlS
Máš pravdu, prostě se nedaří. Otázka proč je jednoduchá, správná odpověď složitá a asi ani Caro ji nezná. Třeba už tenis není tak absolutní priorita jako býval a třeba jen chce trochu víc žít, jako normální mladá ženská. Svoje si už dosáhla a chudá taky není a třeba už nechce dát dalších 5 nebo 10 let jen tenisu.
Reagovat
rib
Turkiš Érlajns mají už jiné hvězdy - Manchester United :-)))! Já Caro nikdy nefandila, její pojetí tenisu mi nesedí, ale třeba ta krize do její hry něco přinese, uvidíme...
Reagovat
LukasH
Tak mi přijde, že je to ty ženský maj dost podobný. Kromě první trojky nemá ani jedna stabilní výkony. Proto taky Petra neklesá v žebříčku. Občas na Caroline kouknu a divím se, že se trochu nesnaží změnit způsob hry, obzvlášť, když je na tom teď takhle. Má velmi slabý forhend, což se nejvíc projeví, když není schopná z nalitého míče zakončit (obvykle). Je to trochu škoda, protože se výborně pohybuje, má dobrý bekhend i servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby každý věděl, proč to někdy nejde a co má dělat jinak, tak by to bylo docela fajn... Caro nedávno řekla, že právě loni touto dobou měla těžké období. Taky se jí nedařilo, navíc měla pořád nějaká drobná zranění a v Římě alergii. Prostě tam byla taková dočasná ztráta motivace. Nakonec ten závěr sezony ale nebyl vůbec špatný (Soul, Moskva, TŠ)... Jestli máš pravdu, to vážně netuším. Já myslím, že to tak není. Jasně, Caro má vztah s Rorym, ale oba sami řekli, že jeden druhého inspirují, co se týče sportu. Navíc jsem koukal v pondělí na All Access Hour z Bruselu, kde dělali živé rozhovory s hráčkami (bylo to na youtube). Caro tam mj. mluvila o štěstí, že může hrát tenis jako svou práci (tzn. dělá to, co ji baví). Takže já si nemyslím, že by tenis nebyl její hlavní prioritou.

Někdy se nedaří, tak to prostě je ve sportu i v životě. O to hezčí potom je, když se to překoná. Já pořád vidím, že se Caro snaží. Ani dneska to nezabalila za stavu 2:6, 1:5. Jiná hráčka by to třeba už podvědomě vzdala, ale Caro hrála až do konce... Já si třeba pamatuju, jak končila Nicole Vaidišová. U ní už bylo vidět, že jí tenis nepřináší radost a že má opravdu jiné priority. Ovšem u Caro nic takového opravdu nevidím a nikde není psáno, že se jí nezačne dařit hned na příštím turnaji. Vždyť až do začátku antuky nehrála vůbec špatně, tak to by v tom byl čert...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou v tom, že svoje už dosáhla. Nevím jak ostatním, ale mně Caro rozhodně nemusí nic dokazovat. Kolik lidí na světě si může říct, že to dotáhli na světovou jedničku v čemkoliv? Samozřejmě, všechna životní rozhodnutí jsou na ní, ale mně by tedy na okruhu moc chyběla. Je to pořád skvělá tenistka a podle mě moc milá holka. Při pohledu na její úsměv mám aspoň na chvilku pocit, že je svět lepší. :) Vždycky mě mrzí, když na ni někdo má hnusné poznámky. Paradoxní je, že kdyby se tou jedničkou nestala, tak by tomu tak nejspíš nebylo. Přesto věřím i tomu, že by chyběla spoustě lidí, kteří si to teď ani nepřipouští... Troufám si říct, že v Dánsku jsou teď diskuse okolo ní podobné jako tady ohledně Petry. Určitě už nad ní spousta lidí láme hůl, přitom v Dánsku nikdy neměli lepší tenistku (a podle mě možná nikdy mít nebudou). Můžu ti říct, že i Caro má v Dánsku svého "tommra". Stačí se podívat na její stránky, co píše člověk pod jménem Torben Doose... No prostě je to všude stejné. Když byla první, tak se Dánové mohli zbláznit. A jakmile se přestane dařit, tak jsou všichni chytří...

Takže abych to nějak uzavřel: Věřím, že pro Caro je tenis pořád hlavní prioritou a udělá všechno pro to, aby se jí začalo dařit lépe než v posledních týdnech. Nepochybuju o tom, že na to má! Je ovšem naprosto jasné, že ji mám rád jako člověka a v první řadě chci, aby byla šťastná. Pokud se rozhodne jakkoliv, tak já to budu respektovat. Ale opravdu si nemyslím, že by Caro chtěla končit nebo něco takového. Je pořád mladá a co se týče tenisu, tak určitě ještě neřekla poslední slovo. :)

Pro Broze: Ještěže nejsem jako ty. To bych se za sebe fakt musel stydět...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist