Bryan se Sockem jsou ve finále Turnaje mistrů, narazí na Herberta s Mahutem

17. 11. 2018, 15:52
Aktuality 0
TURNAJ MISTRŮ - Američané Mike Bryan a Jack Sock zakončí úspěšnou pětiměsíční spolupráci zápasem ve finále Turnaje mistrů. V semifinále si vítězové posledních dvou grandslamů poradili ve třech setech s britsko-brazilským tandemem Jamie Murray a Brunou Soares a mohou se těšit na finále, v němž narazí na Francouze Pierra-Huguese Herberta a Nicolase Mahuta.
Mike Bryan a Jack Sock

Mike Bryan v květnu přišel o svého deblového parťáka bratra Boba, který si poranil kyčel, a v červnu tak spojil síly s krajanem Jackem Sockem. Nicméně také s o 14 let mladším kolegou se mu na kurtu daří. 

Americký pár tento týden startuje na osmé společné akci a potřetí se dostal do finále. Po grandslamových triumfech ve Wimbledonu a na US Open bude hrát o titul také na Turnaji mistrů. 

V dnešním semifinále Bryan se Sockem zvládli souboj s Jamiem Murray a Brunem Soaresem, které i díky odvrácení sedmi z osmi brejkbolů zdolali 6-3 4-6 10-4. Pro poraženou britsko-brazilskou dvojici tak skončil i třetí Turnaj mistrů porážkou v semifinále.



Čtyřicetiletý Mike Bryan startuje na Turnaji mistrů pošestnácté v kariéře, čtyři tituly se svým dvojčetem Bobem získal v letech 2003, 2004, 2009 a 2014. Šestadvacetiletý Sock hraje na závěrečné akci sezony poprvé.

"Zítra to bude skvělý den, Strašně moc se na něj těším a doufám, že se k tomu pátému titulu dostanu," řekl Mike Bryan, který zakončí letošní rok jako suverénní světová jednička. 

"V Londýně to pro nás skvěle začalo, když jsme vyhráli Wimbledon. A pokud bychom to v Londýně mohli ukončit titulem z 'pátého grandslamu', bylo by to výjimečné," dodal Bryan. Ten se může stát nejstarším vítězem Turnaje mistrů a šestým hráčem, který ho vyhrál se dvěma různými partnery.


"Doufám, že zítra zakončíme sezonu titulem. Tohle je turnaj, o kterém každý sní, že si na něm každý rok zahraje. Je skvělé, že jsme ve finále a doufám, že ještě jeden krok uděláme," řekl semifianalista loňského ročníku ve dvouhře Sock, který by se v případě nedělního triumfu posunul na 2. místo deblového žebříčku a vyrovnal své dosavadní maximum. V singlu přitom po zpackané sezoně vypadl z Top 100.

V nedělním finále Bryan se Sockem narazí znovu po dvou dnech na Pierra-Huguese Herberta s Nicolasem Mahutem, s nimiž v pátek v Londýně prohráli, Američané ale měli už před zápasem jistý postup ze skupiny a mohli šetřit síly. V prvním vzájemném duelu před dvěma týdny ve čtvrtfinále Masters v Paříži Bryan se Sockem vyhráli ve třech setech.

Francouzi Herbert s Mahutem startují na Turnaji Turnaji mistrů počtvrté, dnes si poprvé zahráli v semifinále a po výhře 6-3 5-7 10-5 nad kolumbijským duem Juan-Sebastian Cabal a Robert Farah se mohou těšit na zítřejší finále.

• TURNAJ MISTRŮ 2018 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 8.000.000 eur
sobotní výsledky (17. 11. 2018)
• Čtyřhra - semifinále •
M. Bryan/Sock (5-USA) - J. Murray/Soares (4-Brit./Braz.) 6-3 4-6 10-4
Herbert/Mahut (8-Fr.) - Cabal/Farah (2-Kol.) 6-3 5-7 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist