Bude nakonec s tenisem pokračovat? Murray byl s kyčlí na operaci a má kovovou náhradu

29. 1. 2019, 09:59
Aktuality 26
Andy Murray před letošním Australian Open avizoval, že by v červenci doma ve Wimbledonu rád ukončil kariéru profesionálního tenisty. Před malou chvílí však trojnásobný grandslamový šampion a bývalý první hráč světa na sociálních sítích zveřejnil informaci, že včera s problémovou kyčlí podstoupil další operaci a má kovovou náhradu. Otázkou je, zda chce ve své kariéře opravdu pokračovat, nebo operaci podstoupil pouze proto, aby se zbavil bolestí.
Profily hráčů
Andy Murray (© Instagram)

Andy Murray loni v lednu podstoupil operaci kyčle, ale nesnesitelných bolestí, s nimiž bojoval od Wimbledonu 2017, se nezbavil a před letošním Australian Open oznámil, že letos hodlá ukončit kariéru profesionálního tenisty.

V prvním kole úvodního grandslamu sezony prohrál v pěti setech s tehdy neporaženým Robertem Bautistou a avizoval, že možná podstoupí další operaci. Začal se proto odhlašovat z únorových turnajů.

A operaci skutečně podstoupil. Jednatřicetiletý Brit informaci zveřejnil na sociálních sítích. Nyní má kovovou náhradu. "Včera jsem v Londýně podstoupil další operaci kyčle... cítím se teď trochu pomlácený, ale snad už se těch bolestí zbavím. Teď mám kovovou náhradu, jak můžete vidět na druhé fotce."

Stejnou operaci absolvoval i čtyřicetiletý americký deblista Bob Bryan, který už je zpátky na kurtech a Murraymu zákrok doporučil. "Řekl jsem mu, že se cítím skvěle, život je mnohem snazší, na trénincích se cítím fajn. Možná ještě nejsem stoprocentně v pohodě, ale je to teprve pět měsíců od operace. Doktoři říkali, že to chce tak sedm až osm měsíců," uvedl Bob Bryan.

Bude tedy kariéra trojnásobného grandslamového šampiona a bývalé světové jedničky trvat o něco déle, nebo Murray operaci podstoupil jen proto, aby se zbavil bolestí? To nejspíše ukáže čas.

"Ani tahle operace nezaručuje, že budu zase schopen hrát. Ale možnost tu je, protože jiní sportovci už ji mají za sebou a jsou zpět," řekl Murray po vyřazení z Australian Open.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
Rogers
Stačí povolat Ivana a může slavit další GS. A pak jít s druhou nohou pro poslední GS.
Reagovat
Holahej
Andy, přeji rychlé, co nejmíň bolestné zotavení. Koukám na tvůj status, cca 15 tis. komentářů, to nemůžu přečíst..., 68300 "palců", velká podpora...

Hope you are better soon our Andy. You are my hero and always will be. You brought tennis back to Britain, and you deserve to be happy and well for all the happiness you have given us, your fans xxx??????
Reagovat
Holahej
otazníky jsou a mají být srdíčka
Reagovat
Nola
sa vraj chysta do chomuta tento rok, ak som spravne pochopila

Andymu prajem skore uzdravenie, ak bude mat chut znova makat, kludne nech to skusi, je to iste vazny zakrok, ale nikdy si nedovolim podcenit clena B4
Reagovat
spaniel
Jo, pry na podzim.
Reagovat
panzer.dragon
Top 1000 players Federer always lost
Tsitsipas 12 (0-1)
Donskoy 96 (0-1)
Kokkinakis 134 (0-1)

něměl by pls někdo rafu a djoera?
Reagovat
steve79
Trochu mě děsí Djokovič. Jeho výkon byl fenomenální. Na tři sety ho bohužel nikdo neporazí, ale na dva by ho někdo mohl aspon hodně potrápit.
Reagovat
Marduch
hele nebál bych se toho. On je lidumil. Všimni si, jak nesebestředně loni obdaroval mladý kluky velkýma trofejema. Zverda, Chača.. i Tsitsimu nechal čuchnout, bohužel Rafa pak ve finálku už zase hamounil. Škoda.
Reagovat
Mayo
Rafov výkon bol tiež fenomenálny, rovnako som z toho zdesený.
Reagovat
turista
Mě to teda neděsí. Djoker se dočkal a Djokoland taky. Fandili jsme mu i když dělal toho otloukánka a věřili jsme, že ho Marián Vajda zresuscituje a udělá z něj zase Serbinátora.
Reagovat
SwissMaestro
Tokio je jeho :)
Reagovat
steve79
Přál bych mu, aby se vrátil na vrchol. Příští rok odejde Federer, tak Murray by ho mohl částečně nahradit.
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
Patik
No uvidíme ako natom bude..kiežby sa ešte vrátil.
Reagovat
Herbert_Hoover
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/51130343_1998892480229404_3525744649060745216_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=e4d5a0bb0fed8d6d4fc65eb87d94bada&oe=5CFA9226

Nojo, taky bych se asi nesmál..a pak že se H2H dává příliš velký význam..
Reagovat
panzer.dragon
Tyhle nahrady jsou ok z pohledu pravidel? Zadny omezeni ze strany atp s cim se smi hrat a s cim uz ne?
Reagovat
vibbi
Rentgenový snímek.
Dole.
Tam dole.
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
kada.tom
prý to řeší celá Británie :-D
Reagovat
letityfanousek
Já ho mám taky, no a co?
Reagovat
kada.tom
Tak hlavně že se rychle rozhodl pro jednu nebo druhou variantu a snad ho díky téhle operaci opustí bolesti a kdyby se dokázal vrátil na turnaje a předvádět, co umí (na konec kariéry má ještě čas), bylo by to příjemným bonusem :-)
Reagovat
vojta91
už skonči, nemám tě rád za to, že jsi porazil Raoniče ve finále Wimbledonu...
Reagovat
mihate
Prajem skoré uzdravenie.Hlavne zdravie,až potom ďalšia kariéra športovca
Reagovat
Faddova
Podle mě správné rozhodnutí, aspoň si nebude pak říkat co by kdyby... Přeju co nejrychlejší uzdravení a návrat na kurty.
Reagovat
Karlicka
Ať tak či onak, snad to pomůže. Je to děs, v 31 letech - nový díl. Pak že sportem ku zdraví...
Reagovat
turista
Sportem ke zdraví, ale na rekreační až výkonnostní závodní úrovni. Vrcholová úroveň už zdraví prospěšná není.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist