Buenos Aires: Almagro nezaváhal, všichni favorité ale úspěšní nebyli

19. 2. 2013, 14:49
Aktuality 0
ATP BUENOS AIRES - V argentinském Buenos Aires odstartoval třetí díl série antukových turnajů v Jižní Americe Golden Swing. Své úvodní vystoupení bez problémů zvládl druhý nasazený Španěl Nicolás Almagro, ovšem Brazilec Thomaz Bellucci a domácí Horacio Zeballos skončili překvapivě už v 1. kole.
Nicolás Almagro

Únorové turnaje na antukách v Jižní Americe musí Nicolás Almagro milovat, vždyť na nich získal polovinu ze svých 12 titulů. Minulý týden v brazilském Sao Paulu sice vypadl už ve čtvrtfinále s Nalbandianem, nyní však patří znovu k hlavním favoritům v Buenos Aires.

Španělský šampion z roku 2011 a loňský finalista do letošního ročníku soutěže ATP 250 vstoupil hladkou výhrou 6-3 6-2 nad domácím Guidou Pellou a postoupil do 2. kola. V něm se utká s vítězem zápasu mezi Italem Volandrim a Rusem Kuzněcovem.

"Výlety přes Latinskou Ameriku pro mě byly v posledních letech velmi úspěšné. Ale každý rok je jiný," řekl sedmadvacetiletý Almagro, 11. hráč světa.

Šťáva zřejmě dochází Horaciu Zeballosovi, který na přelomu sezon vyhrál včetně challengerů 20 z 21 zápasů. Sedmadvacetiletý Argentinec ještě před 14 dny v chilském Viňa del Mar po finálovém triumfu nad Rafaelem Nadalem vyválčil premiérový titul z turnaje ATP, od té chvíle ale nevyhrál.

Minulý týden v Sao Paulu sice získal první set s Capdevillou, kvůli únavě ale nakonec vzdal. Dobře Zeballos vstoupil i do domácího turnaje v Buenos Aires, když v duelu s Aljazem Bedenem získal první set. Jenže za celý zápas si vypracoval jediný brejkbol, posléze proměněný, jinak ale na returnu proti skvěle podávajícímu Slovinci neměl šanci a i přes jediný ztracený servis prohrál 6-4 6-7 4-6.

"Na antuce to byl můj první zápas od srpna, takže na začátku jsem byl trochu zmatený. Ale celkově jsem se svým výkonem spokojený - první kolo, první vítězství," komentoval Bedene, který se divákům omluvil za vyřazení domácího rodáka. "Horacio je můj dobrý přítel, ale takový je tenis a někdo vyhrát musí," dodal třiadvacetiletý Slovinec, který si začátkem roku v indické Čennaí zahrál poprvé v semifinále.

Neúspěchem skončil také první zápas na turnaji čtvrtého nasazeného Thomaze Bellucciho. Brazilský tenista v něm prohrál 4-6 6-4 1-6 s domácím Diegem Sebastianem Schwartzmanem. který si tak ve 20 letech připsal premiérovou výhru na okruhu ATP.

Naopak osmý nasazený Albert Ramos vtrhl do turnaje v Buenos Aires jako uragán. Španělský tenista na místní antuce zametl za pouhých 46 minut hry s Italem Flaviem Cipollou, kterého deklasoval 6-1 6-0.

- ATP 250 BUENOS AIRES -
(Argentina, antuka, 598.535 eur)
pondělní výsledky (18. 02. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Almagro (2-Šp.) - Pella (Arg.) 6-3 6-2
Bedene (Slovin.) - Zeballos (5-Arg.) 4-6 7-6(4) 6-3
Schwartzman (Arg.) - Bellucci (4-Braz.) 6-4 4-6 6-1
Ramos (8-Šp.) - Cipolla (It.) 6-1 6-0
Delbonis (Arg.) - Sousa (Portug.) 6-1 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Bracciali/Dlouhý (2-It./ČR) - Arnold Ker/Dutra Silva (Arg./Braz.) 6-2 0-6 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist